Odstupné dřív než výpověď
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Odstupné dřív než výpověď
Dobrý den, prosím o radu… Jsem na rodičovské dovolené, která mi končí v březnu 2014. Dnes jsem zjistila, že mám na účtě od šéfky odstupné, ale výpověď mi doručena nebyla… Nechápu její postup
nevím jak se teď zachovat, jeslti jí odstupné vrátit zpět, bo jsem se dočetla, že nesmí posílat odstupné dřív než výpověď… Snažíme se o dítko a doufala jsem, že mi to do března výjde být těhu - chtěla jsem pak jít případně na nemocenskou, ale to mi už nejspíš nevýjde, tudíž příjdu i o mateřskou
asi není nějaká ochranná lhůta, že??
Moc děkuji za rady…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já bych tam zavolala a zjišťovala, o co jako jde.
Ještě víc než půl roku jsi jejich zaměstnanec, z toho se nevykroutí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tj, já zapoměla dodat, že můj zaměstanavatel skončil, ale už dávno, převzala to její dcera, holky dostaly výpověď a následně nové smlouvy… ale nechápu proč to řeší najednou teď, že nepočkala už do toho března ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud se ti povede otěhotnět do doby než ti skončí smlouva a ukecáš pak doktora na nemocenskou, tak mají smůlu a mají tě tam na další tři roky.
S odstupným nevím, takovou situaci jsem nezažila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petulikk pokud rušily místa, tak je možné, že jsi dostala výpověď, i když jsi na RD. V takovém případě platí tuším vyjímka. Ale rozhodně bych tam zavolala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera píše:
Pokud se ti povede otěhotnět do doby než ti skončí smlouva a ukecáš pak doktora na nemocenskou, tak mají smůlu a mají tě tam na další tři roky.
S odstupným nevím, takovou situaci jsem nezažila.
smůlu mají i tak, když neukecá doktora a nezneužije nemocenskou
těhotnou ji vyhodit nemůžou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Smlouvu mám na dobu neurčitou… ale nevím jak to právě je, když skončila tuším loni v lednu už… a do té doby nic a najednou to řeší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
smůlu mají i tak, když neukecá doktora a nezneužije nemocenskou
těhotnou ji vyhodit nemůžou
To není pravda, pokud končí celá firma, tak je možno dát výpověď komukoliv. Otázkou je pouze její doručení, ale pokud to poslali na dodejku na adresu, kterou má u nich nahlášenou, tak se to myslím bere za doručené i pokud se to nevyzvednuté vrátí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale mi nic nedošlo, jsem celé dny doma, ve schránce nic nebylo, tak snad by mi to došlo… jsem z otho na prášky… nevím co si o tom mám jako myslet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petulikk A nestěhovala ses třeba, nemáš v práci nahlášenou jinou adresu? Ono to tedy stejně nic moc neřeší, tak ji prostě pošle znovu a zdrží se to o nějaké 2 měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 nn má stejnou adresu… takže se s tím asi nedá nic dělat, že??
a co to odstupné?? že přišlo dřív než výpověď?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petulikk To je divný, nemělo by to tak být, těžko říct, asi se s tím toho moc dělat nedá, možná by třeba člověk u soudu něčeho dosáhl, ale otázkou se kdy a jestli by to řešilo tu mateřskou
předpokládám, že by to skončilo tak, že by ti tu výpověď dala znovu a správně.
Asi bych ji kontaktovala, co se jako děje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zeptej se na příslušném inspektorátu práce nebo bezplatného právníka. Odstupné je vždy splatné spolu s poslední výplatou, pokud se zaměstnavatel se zaměstnancem nedohodnou jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právníka jsme se už ptali… a výplatu nemám, takže… no musím napsat jí dopis na dodejku, že mi od ní přišly peníze, ať se mi k tomu vyjádří…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 mohla bych se vetřít s otázkou? Sestřenice končí v práci, je na RD a její zaměstnavatel kompletně končí. Kontaktoval ji s tím, že chtějí uzavřít dohodu s paragrafem 52 písmeno a (rušení zaměstnavatele), odstupné ji dá a jí jde o to, že po návratu z RD chce jít na ÚP, protože práci asi nesežene - dostane plnou výši podpory, nebo by jí to krátili kvůli tomu, že podepsala dohodu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit