Odstupné, jak postupovat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahojte, jsem momentálně na mateřské a Anetka má teprve tři měsíce. Je to moje druhé dítě. Dneska jsem se dozvěděla, že jsem dostala v práci výpověď, pač končí firma a dostanu odstupné. Moje účetní mi řekla, že to nemusím hlásit na pracáku, že to stačí, až bude mít malá tři roky. Moje mamka mi říká, že to je blbost, že to musím říct na pracáku a nebudu dostávat pak rodičák…tak už vážně nevím…Ví tady někdo, jak to je?
odstupné s rodičákem nesouvisí, můžeš pobírat oboje najednou. Na pracák se musíš nahlásit, až ti skončí rodičák, teda pokud nebudeš zaměstnaná
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry den, konci mi rodicovska dovolena. 31.8. nastoupim do prace kde dostanu vypoved pro nadbytecnost. Vypada to, ze tu dostanu asi hned k 1.9. Ze zakona mam narok na 2mesicni vypoved + 3platy odstupneho. Jelikoz je to statni podnik tak si myslim, ze budou chtit abych vypovedni lhutu odchodila. Ale s tim pocitam(i kdyz sef rikal i neco o tom, ze se da domluvit dohoda, abych ty 2 mesice nemusela jezdit).Chci se zeptat odstupne by me pak meli vyplatit v posledni vyplate to je asi v tom rijnu. Myslite, ze se da domluvit aby mi to vyplatili treba na 2×? JDe me o to, ze asi presahnu castku 68tis a tim padem v dalsim roce nebudem moct uplatit slevu na manzelku. VIm, ze nekdo muze rict, co by chtela at je rada, ze dostane to co ma. Ale clovek se snazi dosahnout na vsechny „davky“ co mu nalezi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mufanek Myslíš jako, že by si tam polovinu odstupného sušili do příštího roku a riskovali, že je budeš popotahovat pro nevyplacení odstupného?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1: tak bylo by to pisemne dolozene, ze by to vyplatili na 2×. Ale uznavam je to blby napad:-) A jeste se zeptam kyby na me zkouseli, ze by me dali jen odstupne tak staci kdyz budu toho 31.8. zamestnana a od 1.9. bych mela vypoved? Ale budu trvat na vypovedni lhute.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jeste me ted napadlo. Budu potrebovat nejaky formular z Uradu prace ktery musi zamestnavatel vyplnit? NEbo vse by me mel dat zamestnavatel vyplnene pro urad prace on.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mufanek Ad UP nevím, tam jsem nikdy nebyla. Ad druhá otázka, nějak nechápu na co se ptáš, pokud budeš trvat na výpovědní lhůtě, tak prostě proběhne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mufanek Jako, ono, pokud by si končila třeba ke konci roku, tak by to možná tak hloupý nápad nebyl, ale takhle trochu jo, neb by to sušili celé čtvrtletí a ještě je to napadnutelné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1: tak docetla jsem se, ze je lepsi odpracovat jeden den aby UP pak vyplatil davku dle mzdy. Kdyz neodpracuju nic tak dostanu rovnou neco pes 3tis. Tak proto se ptam kdyz toho 31.8. nastoupim a kdyz by vypoved byla od 1.9. Jestli to staci pro ten urad prace. Vim, ze mam narok na 2mesicni vypovedni lhutu, ale sef naznacoval, ze se muzem domluvit i na dohodu, ze me daji jen odstupne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mufanek Pak by to ale nevyla výpověď, ale ukončení pracovního poměru dohodou
a jinak ano, měl by stačit ten 1 den, ale pak je třeba se na UP zaregistrovat do 3 dnů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 moc. Snad bude solidni a dostanu i ty dvoumesicni vypoovedni lhutu:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dotaz na odstupné!.
Dobrý večer
chtěla. Se poradit. Dostala jsem ke 31.12.2017 výpověď dohodou pro nadbytečnost. Po 2 letech zaměstnání. Z vlastní neznalosti a samozřejme nejspíš i z vyčůranosti mého zaměstnavatele, bohužel ve výpovědi nemám uveden důvod výpovědi (tedy tu nadbytečnost). V zákoníku práce je napsáno, že pro vyplacení odstupného je lepší toto si ohlídat. Není tam však jednoznačné psáno, že je to nezbytné. Mam nějakou šanci, že odstupné Dostanu? Předem děkuji za Vaši odpověď. Katka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Key-t No, jelikož se odstupne plati s posledni vyplatou, kterou predpokladam, ze uz mas na ucte, tak ne samci nemas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ženy, prosím kdo ví z čeho se vypočítává odstupné po rodičáku, byla-li před nástupem na mateřskou poslední měsíc neschopenka?
Průměrný příjem se bude počítat z hrubé mzdy 1. měsíc práce + 2. měsíc práce + měsíc neschopenka = příjem 0,–? Nebo z tří posledních měsíců kdy dotyčná pracovala před jakoukoliv neschopenkou?
- Citovat
- Upravit
Ahojte, jsem momentálně na mateřské a Anetka má teprve tři měsíce. Je to moje druhé dítě. Dneska jsem se dozvěděla, že jsem dostala v práci výpověď, pač končí firma a dostanu odstupné. Moje účetní mi řekla, že to nemusím hlásit na pracáku, že to stačí, až bude mít malá tři roky. Moje mamka mi říká, že to je blbost, že to musím říct na pracáku a nebudu dostávat pak rodičák…tak už vážně nevím…Ví tady někdo, jak to je?