Odstupné - podraz. Kam se obrátit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Zajdi na pracovní úřad ve vašem městě, je tam právník a poradí ti.
přesunout jinam (jiné místo a město) může jen s tvým souhlasem. Jinak máš nárok na odstupné 3 měsíce, pokud by chtěl dohodu tak klidně okamžitě, ale pak je odstupné 3+2 měsíce. Na druhou stranu je mi jasné,že když se tě bude chtít zbavit, udělá ti ze života peklo odejdeš sama a ráda.
Neplacené volno - to bys musela žádat ty. Pokud je to z jeho strany, tak se jedná o překážku v práci a jsi doma tuším za 60% platu. u neplaceného volna si platíš zdravotku sama, takže na to bacha. Cokoli ti dá k podpisu, si vem domů a pořádně přečti, případně zkonzultuj s právníkem na PÚ. Držím palečky
- Citovat
- Upravit
jsem zoufalá
práci jsem si vždycky plnila svědomitě a vše jsem měla v pořádku. Jak by se mě mohl zbavit? Nemám už raději jít do práce zítra? Co když na mě záměrně něco do čtvrtku ušije, než odletí? Co dělat..
- Citovat
- Upravit
Státní úřad inspekce práce
odbor pracovních vztahů a podmínek
tel. 553 683 452
Jsou moc ochotní a hodní - aspoň na mě byli. Ráno tam zavolej.
Výpověď dohodou neexistuje, je buď výpověď (ze strany zaměstnavatele nebo zaměstnance) nebo ukončení prac. poměru dohodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jedině se hodit marod…to ti nemůže dát vypověď…
Když nepůjdeš do práce, tak ti dá neomluvené volno a pak tě vyhodí.
Tak si vem 1 dovolený a šupej na pracák za právníkem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak do práce jít zítra určitě musíš, pokud tedy nemáš dovolenou… a jinak bych mu žádnou dohodu nepodepisovala, máš nárok na to, aby ti dal výpověď, platil 2 měsíce výpovědní dobu a pak 3 měsíční odstupné.
Neplacené volno ti nařídit nemůže, pouze dovolenou nebo jsou to překážky na jeho straně.
A vyhodit zaměstnance za něco jiného není vůbec jednoduché, jak se někteří tváří…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nic nepodepisuj, jen tak tě vyhodit prostě nemůže, bude evidentní, že je to účelové. A jdi se poradit s odborníkem, jak již bylo napsáno výše.
- Citovat
- Upravit
@yweta píše:
Tak zrovna při stěhování firmy do jiného města může i na neschopence.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@yweta píše:
![]()
No jo, nemocenská mě nenapadla. Právě jsem spekulovala, že poradím dovolenou…a tím získat čas na vyřešení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radúna píše:
Státní úřad inspekce práce
odbor pracovních vztahů a podmínek
tel. 553 683 452Jsou moc ochotní a hodní - aspoň na mě byli. Ráno tam zavolej.
Výpověď dohodou neexistuje, je buď výpověď (ze strany zaměstnavatele nebo zaměstnance) nebo ukončení prac. poměru dohodou.
ano, dnes mi předložili ukončení pracovního poměru dohodou bez nároku na odstupné. Nepodepsala jsem. Pak mi nabídli druhou variantu. viz víše. Díky moc,budu tam muset zavolat. Ale..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:Žádné neplacené volno si neber, dohodu nepodepisuj. Z jeho strany se jedná o překážku v práci, tudíž ti musí uhradit 100% tvého platu.
Zajdi na pracovní úřad ve vašem městě, je tam právník a poradí ti.
přesunout jinam (jiné místo a město) může jen s tvým souhlasem. Jinak máš nárok na odstupné 3 měsíce, pokud by chtěl dohodu tak klidně okamžitě, ale pak je odstupné 3+2 měsíce. Na druhou stranu je mi jasné,že když se tě bude chtít zbavit, udělá ti ze života peklo odejdeš sama a ráda.
Neplacené volno - to bys musela žádat ty. Pokud je to z jeho strany, tak se jedná o překážku v práci a jsi doma tuším za 60% platu. u neplaceného volna si platíš zdravotku sama, takže na to bacha. Cokoli ti dá k podpisu, si vem domů a pořádně přečti, případně zkonzultuj s právníkem na PÚ. Držím palečky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jde o toto: hledala jsem dnes Smlouvu se zaměstnavatelem a nikde ji nemužu najít-všechny smlouvy mám bohužel jen tuto jedinou NE! jsem z toho zděšená, protože se bojím,abych ji nemusela někde dolokládat-pokud to budu nějak popotahovat, nevím zda se to /smlouva/ ještě někam neslo na nějaký úřad okopírovat-už je to dávno, už má kopii jen účetní a ta je se zaměstnavatelem jedna ruka, přemýšlí, kde můžou mít ještě smlouvu okopírovanou..
dvakrátkrát jsme se za tu dobu stěhovali, tak je ta moje nejspíš v tahu..
jako naschvál ![]()
- Citovat
- Upravit
Uf, to máš ale blbý teda.
Tak si zajdi za tím účetním, vyžádej si od ní novou kopii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No,ze ji nemas v ruce fyzicky, on nevi( on ji ma)… takze to neres a jednej, jako bys ji mela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, kdysi jsem resila neco podobneho, zamestnavatel zkrachoval, takze vim, jak Ti je.
Holky radi dobre, ale kdyz on penize nema, zadne neuvidis. Tak to bohuzel je.
Urcite by ale aspon ta vypoved, resp. dohoda, mela mit nejakou formu a nemel by s Tebou takhle vymetat. Na druhou stranu - jak jsem sama zazila - blaho zamestnance je to posledni, co ho ted zajima.
Jinak tenkrat za me (r. 2002 tusim) byla jina situace ve state, nerikam, ze to nebylo na hlavu postavene a ze to tak bylo spravne, bylo to za vlady CSSD a tenkrat platilo, ze kdyz se tohle stane, dluzne penize dostanes od statu. Ne vsechny samozr. byl tam strop, ale ja je dostala. Je to naprd, proc by mel stat doplacet na nejakeho zkrachovaleho podnikatele, ale vyuzila jsem to, to priznavam. Dostala jsem tenkrat ten strop, pres 40tis tusim. Takze mi do dneska tento davno neexistujici subjekt dluzi asi 3 vyplaty ![]()
Musel mi napsat vypoved, dolozila jsem mzdu atd a to, ze penize skutecne neprisly. Vyrizoval to UP.
Ale tim jsem nepomohla.
Urcite musis jit zitra do prace, jinak Te pak opravdu muze vyhodit !
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o pomoc. Je to urgentní! Zaměstnavatel mi oznámil,že se sídlo firmy přesouvá do jiného města. Není sice vzdálené, ale dělala bych tam práci jinou mnohem horší a za méně peněz. Tohle mi dnes nabídl.. Nabídl mi také druhou variantu - že podepíšu Výpověd dohodou a pujdu na pracovní úřad - nedostanu tím pádem odstupné, na které mám právo /tříměsíční-pracuju ve firmě 8 let/. Mohly by jste mi někdo poradit, kam se mám obrátit? Když jsem protestovala, pohrozil mi,že pokud budu dělat problémy /nemá na výplaty a ani na odstupné/, není problém mě v podstatě vyhodit-jakkoliv- nerozumím mu a trochu se bojím nějaké "boty " od něj
Přijde mi to jako regulerní šikana. Poradte prosím..
ve smlově mám přesně specifikováno,že pracuji jako to a to a i místo trvalého pracovního poměru.. špatné na tom je i to,že zaměstnavatel mi to oznámil ted a odléta ve čtvrtek na pár týdnů do zahraničí, nebude k zastižení a já si mám do té doby prý vzít neplacené volno-firma bude uzavřena /a za pár týdnů obnovena v jiném městě/… kam se obrátit,prosím, co dělat?-poradte mi..