Odstupné - podraz. Kam se obrátit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.4.12 22:04

:( ..takže než pujdu k právníkovi, musím si vyžádat kopii smlouvy u zaměstnavatele,že ano? tím pádem potřebuju asi čas… možná by bylo nejlepší říci,že pokračuju teda v pracovním poměru, nechat jej odletět a jak po něm potom vyžadovat náhradu za mzdu? Ale já od něj ještě nenám ani výplatu za březen a tu dubnovou už od něj neuvidím určitě..:( nikdy jsem si nemyslela,že se dostanu do takových úzkých a to je to opravdu rána z čistého nebe… :( amoc děkuju za rady :srdce:

• Citovat
  • Upravit
4181
24.4.12 22:05

Ted jsem si precetla znovu poradnu Tvuj problem, tak s presunem zamestnavatele je to stejne jina situace, takze se omlouvam, ze tady pletu nejake stare zazitky s krachujici firmou.
Chapu jak Ti je, me to taky mrzelo, po 10ti letech prace u nej.

No a jak je na tom s placenim faktur atd ? Jsou tam penize nebo ne ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.12 22:08
@nakukovatelka píše:
Ted jsem si precetla znovu poradnu Tvuj problem, tak s presunem zamestnavatele je to stejne jina situace, takze se omlouvam, ze tady pletu nejake stare zazitky s krachujici firmou.
Chapu jak Ti je, me to taky mrzelo, po 10ti letech prace u nej.No a jak je na tom s placenim faktur atd ? Jsou tam penize nebo ne ?

ano,dokonce pořizoval nějaké další zboží před týdnem asi za 50 000,– ale pořád vzdychá, že nemá… ale má- firma v likvidaci není.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.12 22:18

Ale ted to podle mě vymáhá pracovním úřad po zaměstnavateli to dostupné, pokud nezaplatí.. ale jde mi o to, aby pak na mě něco nesvedl a pak bych měla nadosmrti nějaký štempl špatného zaměstnance :( já už bych se nedivila ničemu…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.12 22:19
@mroe píše:
No,ze ji nemas v ruce fyzicky, on nevi( on ji ma)… takze to neres a jednej, jako bys ji mela.

To je pravda, to mě nenapadlo…děkuju

• Citovat
  • Upravit
14598
24.4.12 22:31
@radúna píše:
Státní úřad inspekce práce
odbor pracovních vztahů a podmínek
tel. 553 683 452

Jsou moc ochotní a hodní - aspoň na mě byli. Ráno tam zavolej.

Výpověď dohodou neexistuje, je buď výpověď (ze strany zaměstnavatele nebo zaměstnance) nebo ukončení prac. poměru dohodou.

Každé město, kde je ÚP má svůj úřad. Já mám perfektní zkušenosti s tím, co poslala radúna. :palec:

A POZOR, POKUD KÝVNEŠ NA DOHODU, NEJEN, ŽE PŘIJDEŠ O ODSTUPNÉ, ALE NEMÁŠ ANI NÁROK NA PODPORU!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101918
24.4.12 22:35
@Marau píše:
A POZOR, POKUD KÝVNEŠ NA DOHODU, NEJEN, ŽE PŘIJDEŠ O ODSTUPNÉ, ALE NEMÁŠ ANI NÁROK NA PODPORU!!!!!!

Tohle není pravda !!!!!!!
Nárok na podporu je i při dohodě, akorát pokud není dohoda ze závažných důvodů (což tedy stěhování firmy do jiného města je), tak je podpora o něco menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
24.4.12 22:37

Holky ti už vše napsali,máš strach,aby na tebe něco nesvědl.Jenže to není jednoduchý,na to by musel mít důkazy,svědky atak.Neboj se ho a nic nepodepisuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.4.12 22:38
@Anonymní píše: :( ..takže než pujdu k právníkovi, musím si vyžádat kopii smlouvy u zaměstnavatele,že ano? tím pádem potřebuju asi čas… možná by bylo nejlepší říci,že pokračuju teda v pracovním poměru, nechat jej odletět a jak po něm potom vyžadovat náhradu za mzdu? Ale já od něj ještě nenám ani výplatu za březen a tu dubnovou už od něj neuvidím určitě..:( nikdy jsem si nemyslela,že se dostanu do takových úzkých a to je to opravdu rána z čistého nebe… :( amoc děkuju za rady :srdce:

Ano, řekni, že pokračuješ, ale žádné neplacené volno si nebereš. Jestli ti dluží mzdu, tak je třeba jednat, určitě za právníkem zajít. Nebo na zaměstnavatele dupnout, třeba se zalekne a vše zacvaká, prachy evidentně má, hajzl. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.4.12 22:40

Pokud se tě panáček chce zbavit, trvej na výpovědi z jeho strany včetně odstupného. I když jsou tu i případy, kdy zaměstnavatel závazek uznal, ale k placení se neměl. pokud by něco takového hrozilo, nechal bych si od něj vystavit směnku. No a tu bych následně prodal nějaké vymahačské agentuře. Sice se ztrátou, ale měl bych svoje peníze jisté. No a jeho by asi čekalo peklo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.12 22:50
@Gina108 píše:
Ano, řekni, že pokračuješ, ale žádné neplacené volno si nebereš. Jestli ti dluží mzdu, tak je třeba jednat, určitě za právníkem zajít. Nebo na zaměstnavatele dupnout, třeba se zalekne a vše zacvaká, prachy evidentně má, hajzl. :cert:

já tu brečím jak malá.. a to jsem jednala vždycky fér a hodně jsem mu ustupovala-hodně jsem mu vycházela vztříc, NIKDY jsem nebyla na nemocenské, vždycky jsem to přechodila v práci :,( NEPLATIL mi nikdy za svátek atd… za dobrotu… :,( má tam ještě sestru a bojím se, vyštvou mě.. cokdyž si vezmu zítra dovolenou a oni kývnou a pak mi napíší , že jsem nedošla do práce????? i to můžou udělat? kdo jim doloží, že mi volno skutečně dali,když nebudou svědci na mé straně? Bojím se ho. Za právníkem ale zajít musím, to je jisté… jenže kdy? do čtvrtka už to nestihnu.. HODIT SE MAROD

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.12 22:53
@Jura007 píše:
Pokud se tě panáček chce zbavit, trvej na výpovědi z jeho strany včetně odstupného. I když jsou tu i případy, kdy zaměstnavatel závazek uznal, ale k placení se neměl. pokud by něco takového hrozilo, nechal bych si od něj vystavit směnku. No a tu bych následně prodal nějaké vymahačské agentuře. Sice se ztrátou, ale měl bych svoje peníze jisté. No a jeho by asi čekalo peklo…

s tím nemám vůbec žádné zkušenosti..to jsem uplně out..

• Citovat
  • Upravit
101918
24.4.12 22:53

Tak s dovolenou je to jednoduché, buď se vyplní dovolenka, zaměstnavatel podepíše, nebo to hoď na papír a nech si potvrdit na kopii pro tebe, že souhlasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.12 22:55
@Milkiway píše:
Holky ti už vše napsali,máš strach,aby na tebe něco nesvědl.Jenže to není jednoduchý,na to by musel mít důkazy,svědky atak.Neboj se ho a nic nepodepisuj.

děkuju za podporu, nejhorší je, že na něj vím za ta léta jeho černého podnikání spoustu věcí, kdybych vše vybalila, šel by sedět.. nechápu, kde bere tu drzost mě ještě takto strašit a sprominutím podělávat… :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.12 22:57
@j.a.n.i1 píše:
Tak s dovolenou je to jednoduché, buď se vyplní dovolenka, zaměstnavatel podepíše, nebo to hoď na papír a nech si potvrdit na kopii pro tebe, že souhlasí.

u nás to /dovolená/ fungovalo na domluvě,nic se nevypisovalo, takže si to nechám podepsat a udělám to tak jak radíš. marodit nepujdu, děkuju

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat