Odtok plodové vody

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.5.10 11:05

Odtok plodové vody

Už nějakou dobu mi vrtá v hlavě otázka odtoku plodové vody. Jsem nyní ve 38tt, prvorodička a všude se dočítám, že je úplně super první dobu porodní strávit aspoň pár hodin ve vaně, teplé sprše, že to pomáhá. Jenže když budu zrovna naložená ve vodě,jde to poznat, že mi plodovka odtekla? Omlouvám se za hloupý dotaz, možná na mě začínají přicházet nějaké porodní strachy, aby vše proběhlo v pořádku a já něco nezanedbala. Začínám si připadat, že jsem těhotná věčně a hlavně že jsem z toho úplně blbá a nic nevím. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3963
27.5.10 11:15

tak mě sice odtekla plodovka když jsem vstala z gauče,první moment jsem si říkala co to je za vlhko-bylo to malinké množství,ale až na podruhé…toho už bylo víc a to už mi bylo jasný,že je to plodovka…
no a s tou vanou nevím,možná jestli ucítíš nějaké křachnutí,prasknutí,řekla bych že většinou plodovka praskne během pohybu maminy,při chůzi…no snad jestli by byla plodovka nějak zbarvená,tak by se to dalo ve vaně poznat,ale to bys musela mít upřený zrak na jedno místo…a sledovat,…jinak ti ani odtéct nemusí a stahy už můžeš mít,to je jasný,teplá voda zmírňuje bolest a snad i trochu urychluje první dobu porodní…pak ti prdnou vodu v porodnici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
27.5.10 11:16

a neboj,taky jsem si připadala hrozně neschopná,…klidně se ptej… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
27.5.10 11:21

no mě odtekl voda teda její část ve sprše a to jsem poznala, ale myslím, že když budeš ležet ve vaně poznáš to až z ní vylezeš, kdy to z tebe poteče znovu ona nevyteče všechna najednou mě tekla postupně až do porodu…

• Citovat
  • Upravit
21515
27.5.10 11:22

no, u každého je to jinak. mě třeba plodovku „odpoustila“ až PA na porodním sále. ve sprše bys to asi poznala, protože by to byl trošku jiný proud než ze sprchy.
a neboj, všechno proběhne úplně v pořádku. tyhle předporodní stavy máme úplně všechny ;-) já jsem zase třeba šílela, že mi uniká pomalounku plodová voda a nakonec jsem manžela přinutila sehnat nechutně drahý test na únik plodovky (teď už třeba v lékárnách ale k sehnání není…). No samozřejmě, že vše byl planý poplach :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
27.5.10 11:31

Také jsem se takhle stresovala a v noci spala na ručnících. Nakonec mi ji píchla PA. :mrgreen: PV prý nevyteče najednou, takže bys to poznala. Neboj to bude OK. Hodně štěstí a ať ti to dobře dopadne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
27.5.10 11:32
Michaelakkk píše:
no mě odtekl voda teda její část ve sprše a to jsem poznala, ale myslím, že když budeš ležet ve vaně poznáš to až z ní vylezeš, kdy to z tebe poteče znovu ona nevyteče všechna najednou mě tekla postupně až do porodu…

Při prvním porodu mi odtekla na gauči a pak nic až při prohlídce v porodnici. Při druhém mi ji píchali a moc to zezačátku nešlo. Já myslím že než horka vana je lepší ta sprcha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
27.5.10 11:42

Poznala bych to kdekoli, byl to úplně jiný pocit - začalo prostě něco vytékat, nejprve proudem, pak jen chvílemi po troškách. Ale vždycky jsem přesně cítila, „odkud“ to teče :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.10 11:43

Holky, jste moc hodné a jsem ráda, že většinou chápete, jak se cítím :-). Snad to tedy poznám a raději vlezu do sprchy než do vany. Už abych měla stejně raději mimiško u sebe. Jinak je něco co Vás třeba při porodu, při první době a tak celkově zaskočilo?

• Citovat
  • Upravit
2845
27.5.10 11:45

Ahoj , mě plodovka praskla ve vaně u druhého dítěte, takže jsem to poznala, ono to ,jak psaly holky, trochu jakoby „lupne“ (ale taky ne vždy) - u třetího jsem vstala z postele a v první chvíli jsem si myslela, že jsem neudržela moč (bylo to v 35 tt). V té vaně to moc poznat není, jen trochu takových bílých „cucků“ plavalo ve vodě.Ale pokud to nepoznáš ve vaně, tak to určitě poznáš za chvíli. Voda vytéká postupně, tak neboj. NAvíc , pokud máš tyhle obavy, že to nepoznáš, ti můžou dát u gyn dr. tzv.Temesvaryho roztok, který když kápneš na vložku a je na ní plodovka), tak se zbarví do modra.

Příspěvek upraven 27.05.10 v 12:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
27.5.10 11:46

Mně při prvním porodu zaskočilo to, že jsem nebyla schopná chovat se tak, jak říkali na kurzu - pohybovat se, spolupracovat s bolestí, neležet… Já při kontrakci naprosto vytuhla, nedokázala jsem se pohnout a jako ochrnutá jen čekala, až bolest přejde… Při druhém porodu to bylo jiné, ale ani tehdy jsem se pohybovat nedokázala, bývala by se mi podlomila kolena…
Chce to řídit se opravdu úplně podle sebe, ne podle toho, co víš, že „by se mělo“…
Hodně štěstí… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
27.5.10 12:02

Tak ja hlavne mela plodovku naruzovelou, asi i podle toho to jde poznat.
Poprve vubec nevim, kdy mi vytekla (asi mi ji lupli v porodnici,ja fakt nevim), podruhy, kdyz jsem vstala z gauce. Trosku me to vydesilo, ze je tam teda asi krev, kdyz je to doruzova, ale kdyz pak PA mrkla v porodnici na prijmu na vlozku, rekla, ze je to uplne normalni, ze to tak ma byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10679
27.5.10 12:25

Tak ja to ze zacatku vubec nepoznala :-D . V noci ze me kdyz jsem sla ze zachodu vyteklo minimum vody a ja si myslela,ze jsem si ucurla.Ale vyteklo to takhle trikrat tak mi to bylo divny. Az v cekarne v porodnici mi praskla uplne, a ver mi to poznas :-P . Je to jak sprska a trochu to rupne. A ve sprse to poznas az vylezes ven od prasknuti to tece porad.

Drzim palecky at mas pohodovy porod a krasne zdrave miminko :palec: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.10 12:37

BohunkoP, z toho mám taky největší strach, že všude se píše dýchat, soustředit se na něco jiného, abych zaměstnala mozek a dalších plno rad, ale když přijde na věc, můžu být bolestí třeba úplně ochromená nebo vykolejená, vím já. Nechodila jsem do žádného kurzu, jen jsem si přečetla pár rad na internetu, v knížce. Si říkám, že stejně potom může být všechno jinak.. Jenže čím víc se to blíží, tím víc začínám být nervózní :-). Jsem ráda,že jde to prasknutí poznat, hlavně bychbyla nerada, kdyby mě praskla někde na ulici, v čekárně..Co potom dělat, když zrovna budu někde na ulici? Myslíte, že si mám hned volat sanitku? Mi to připadne takové moc „jako z televize“. :nevim: Asi mám fakt hloupé otázky. To ty prvorodičky.. :-o

• Citovat
  • Upravit
22005
27.5.10 12:53
Anonymní píše:
BohunkoP, z toho mám taky největší strach, že všude se píše dýchat, soustředit se na něco jiného, abych zaměstnala mozek a dalších plno rad, ale když přijde na věc, můžu být bolestí třeba úplně ochromená nebo vykolejená, vím já. Nechodila jsem do žádného kurzu, jen jsem si přečetla pár rad na internetu, v knížce. Si říkám, že stejně potom může být všechno jinak.. Jenže čím víc se to blíží, tím víc začínám být nervózní :-). Jsem ráda,že jde to prasknutí poznat, hlavně bychbyla nerada, kdyby mě praskla někde na ulici, v čekárně..Co potom dělat, když zrovna budu někde na ulici? Myslíte, že si mám hned volat sanitku? Mi to připadne takové moc „jako z televize“. :nevim: Asi mám fakt hloupé otázky. To ty prvorodičky.. :-o

Neboj, to bude v pohodě. Ta voda Ti taky nemusí odejít vůbec, mně ji při druhém porodu píchla až paní doktorka.
Pokud by Ti voda praskla někde na ulici (a bude čirá), tak prostě v klídku dojdeš domů, zavoláš si manžela, vezmete tašku a pojedete - abys tak do hodinky, dvou byla v porodnici. Žádný důvod k panice. Pokud by ta voda byla třeba krvavá, zavoláš si samozřejmě záchranku, to je znamení, že něco není dobře…
Neboj, takové ty překotné porody, co vídáš ve filmu, to se v reálu děje málokdy, normálně to jde pomaleji… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí