Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám prosbu,nemáte některá na baráku tento druh fasády?Uvažujeme o ní
.Jak jste spokojené.Na netu jsem už něco našla,ale pokud mi můžete ještě doporučit firmu budu ráda.Děkuji
Zdravím,mám známé, kteří dělají ve firmě s odvětrávanými fasádami. Je to mnohem lepší než klasický polystyren, který za 30 let musítě vyměnit a navíc je zdraví škodlivý. Odvětrávaná fasáda má garanci 50 let a více a dům zateplí a zároveň dovolí prodyšnost, aby dům neplesnivěl. Co se týče zkušeností - znám dobrý Novabrik, zaměří, vysvětlí vše zdarma a spočítají případnou cenu… ![]()
Je to dražší, ale zas když si to spočítáte, tak ta klasická fasáda bude potřeba cca za 25 - 30 let vyměnit a pak se do toho investuje o mnoho více. Vím, že jde o finance v čase, že to člověk potřebuje hned, ale je možné to prozatím dát třeba jen na 2 stěny, které jsou nejzatíženější (sníh, voda, atd) a doladit další 2 stěny do dané barvy a až budou peníze…mnoho lidí to tak děla, co jsem viděla galerie…Ale je to na vás, jina nevím,no…
No,to je jasný,ale bohužel,i kdybych si nechala udělat jen 2 stěny, tak ten Novabrik by nás vyšel skoro na 60tis., a to fakt nedám ![]()
Máme tip na tohle: http://www.prostavbu.cz/…urvinyl.html
Tento druh fasády se dával dříve, ale přijde mi to na vzhled už o něčem jiném, to nemá dle mého s estetikou už nic společného…
Také řešíme,jakou fasádu zvolit.Někdo odrazuje od klasického fasádního polystyrénu,že je neprodyšný a u starších RD nevhodný.Tak jsem narazila na firmu,která zatepluje polystyrenem Baumit open-ten větrá.Pouští vlhkost ven,dovnitř neprojde.Je znatelně dražší.Ale co je asi největší problém,v našem okolí s ním nikdo nepracuje,nevím zkušenosti,zda ty vlastnosti jsou opravdu takový.A bojím se,že když zvolím firmu z okolí a bude prvně pracovat s tímto materiálem,aby postupy byly tak jak mají být a účinnost také.Aby třeba nedali jiné lepidlo a tím to neuzavřeli-že vzduch nebude propouštět.A firma,která říká,že zkušenosti má je cca 200 km daleko.Jsou ochotný fasádu zhotovit,ale přesto mám obavu-nezná reference,při reklamaci je budu honit tak daleko?
V jiné firmě mě sdělili,že polystyrén je málo propustný,pouští cca 30 % vzduchu,ten open asi 70 %.Ale že nikde neměli potíže s obyčejným fasádním,že když se zvolí 10 cm a víc,tak se posune rosný bod ven a zdi nevlhnou.Je to tak?
Pište,kdo máte jakékoli zkušenosti s fasádou a jejím zateplením.
Ahoj,my máme barák zateplený fasádním polystyrenem 10cm.Dělali jsme to loni a pohoda a to máme starší barák.
A měli jste před zateplením problém s vlhkostí?My trochu máme,v zimně,víc lidí se přiklání k tomu že je to kondenzační,tj. ze studené zdi,že zateplení pomůže.Trochu se bojím,aby se to nezhoršilo.
Nás čeká něco takového taky, manželovi se líbí Novabrik, ale je to drahé. Máme starý vlhký dům. Ty plastové palubky se mi až tak moc nelíbí, podle toho, jaký máte dům, jak by to pasovalo, jaká je životnost?
lasička1 píše:
A měli jste před zateplením problém s vlhkostí?My trochu máme,v zimně,víc lidí se přiklání k tomu že je to kondenzační,tj. ze studené zdi,že zateplení pomůže.Trochu se bojím,aby se to nezhoršilo.
Měli jsem problém s vlhkostí,na stěnách plíseň,doma vlhost okolo 85%.Teď máme klid ![]()
Ajinecenka píše:
Nás čeká něco takového taky, manželovi se líbí Novabrik, ale je to drahé. Máme starý vlhký dům. Ty plastové palubky se mi až tak moc nelíbí, podle toho, jaký máte dům, jak by to pasovalo, jaká je životnost?
Novabrik je pěknej,ale fakt drahej,nás by to stálo fakt dost peněz.Je jasný,že ty palubky ve srovnání s navabrikem nejsou tak in
milhaus píše:lasička1 píše:Měli jsem problém s vlhkostí,na stěnách plíseň,doma vlhost okolo 85%.Teď máme klid
Tak to jsi mě potěšila.Docela dobrá informace,že bychom nemuseli složitě hledat firmu,která by zhotovila dražší baumit a stačil by fasádní polystyren.
A kolik Kč za metr jste platili?Myslím v propočtu metry a celková cena?
My jsme dostali doporučení od známého na super firmu,dělali jim silnější polystyren-čerpal dotace zelená úsporám-a taženo přes další firmu jako garanta a metr vyšel na cca 1000-1100,–Ale prý my bychom to měli levnější,nepotřebovali bychom razítko na dotaci a měli bychom slabší polystyren.Firma udělala rozpočet,ze kterého se nám zatočila hlava-metr napočítali na 2100,–,takže to byl řachec a nenechali jsme si to od nich zhotovit.Oni asi využili toho,že jsme byli odhodlaný nechat to zhotovit od nich,díky dobrým referencím,tak toho chtěli využít a vydělat si víc.Přitom u známého je to patrový barák,museli mít lešení,u nás je to přízemí,lešení ani není potřeba.Dost mě to mrzelo,jak se někteří řemeslníci chovají-když vidí jasný kšeft,tak nasadí podstatně vyšší cenu.
Ale my nejsme hloupý a nenecháme se zahnat tam kam chtějí oni.
lasička1 píše:milhaus píše:Tak to jsi mě potěšila.Docela dobrá informace,že bychom nemuseli složitě hledat firmu,která by zhotovila dražší baumit a stačil by fasádní polystyren.lasička1 píše:Měli jsem problém s vlhkostí,na stěnách plíseň,doma vlhost okolo 85%.Teď máme klid
My jsme dostali doporučení od známého na super firmu,dělali jim silnější polystyren-čerpal dotace zelená úsporám-a taženo přes další firmu jako garanta a metr vyšel na cca 1000-1100,–Ale prý my bychom to měli levnější,nepotřebovali bychom razítko na dotaci a měli bychom slabší polystyren.Firma udělala rozpočet,ze kterého se nám zatočila hlava-metr napočítali na 2100,–,takže to byl řachec a nenechali jsme si to od nich zhotovit.Oni asi využili toho,že jsme byli odhodlaný nechat to zhotovit od nich,díky dobrým referencím,tak toho chtěli využít a vydělat si víc.Přitom u známého je to patrový barák,museli mít lešení,u nás je to přízemí,lešení ani není potřeba.Dost mě to mrzelo,jak se někteří řemeslníci chovají-když vidí jasný kšeft,tak nasadí podstatně vyšší cenu.Ale my nejsme hloupý a nenecháme se zahnat tam kam chtějí oni.
Lasičko,my jsme dělali asi okolo 150m2.Firmu jsme neměli dělal to manžel s mým taťkou.Materiál nás vyšel kompletně vše asi okolo 24tis.
Jinak známému to dělala firma a vyšel ho metr okolo 1000kč.
milhaus píše:lasička1 píše:Lasičko,my jsme dělali asi okolo 150m2.Firmu jsme neměli dělal to manžel s mým taťkou.Materiál nás vyšel kompletně vše asi okolo 24tis.milhaus píše:Tak to jsi mě potěšila.Docela dobrá informace,že bychom nemuseli složitě hledat firmu,která by zhotovila dražší baumit a stačil by fasádní polystyren.lasička1 píše:Měli jsem problém s vlhkostí,na stěnách plíseň,doma vlhost okolo 85%.Teď máme klid
My jsme dostali doporučení od známého na super firmu,dělali jim silnější polystyren-čerpal dotace zelená úsporám-a taženo přes další firmu jako garanta a metr vyšel na cca 1000-1100,–Ale prý my bychom to měli levnější,nepotřebovali bychom razítko na dotaci a měli bychom slabší polystyren.Firma udělala rozpočet,ze kterého se nám zatočila hlava-metr napočítali na 2100,–,takže to byl řachec a nenechali jsme si to od nich zhotovit.Oni asi využili toho,že jsme byli odhodlaný nechat to zhotovit od nich,díky dobrým referencím,tak toho chtěli využít a vydělat si víc.Přitom u známého je to patrový barák,museli mít lešení,u nás je to přízemí,lešení ani není potřeba.Dost mě to mrzelo,jak se někteří řemeslníci chovají-když vidí jasný kšeft,tak nasadí podstatně vyšší cenu.Ale my nejsme hloupý a nenecháme se zahnat tam kam chtějí oni.
Jinak známému to dělala firma a vyšel ho metr okolo 1000kč.
Tak to mají řemeslníci super peníze za práci-u nás je to 96 metrů a chtěli 210 tisíc.Takže u nás by byl materiál 18 tisíc-poměrově k vašim metrům-a zbytek práce.
U nás se pořád říká,jak učitelé,lékaři chtějí přidat,že je to nehoráznost…ale když se vezme kolik si vydělá takový řemeslník,tak to už nikdo nekřičí.A to si vydělá víc než učitel i lékař.
Naopak,každý je rád,když někoho alespoň trochu schopného najde.