Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
lasička1 píše:
měli bychom slabší polystyren
Pozor na to! Právě v slabším polystyrénu bývá často problém z něhož vznikají fámy o nevhodnosti EPS pro zateplení. Nechte si to spočítat (nebo poproste někoho na odborných serverech např. tzb-info ), protože tlouštka zateplení je závislá na tlouštce původní zdi. Jde o to aby rosný bod byl v izolaci a ne ve zdivu (radši požádej o vysvětlení někoho kdo do toho teoreticky více vidí, já to vysvětlit nedokážu
)
lasička1 píše:milhaus píše:Tak to mají řemeslníci super peníze za práci-u nás je to 96 metrů a chtěli 210 tisíc.Takže u nás by byl materiál 18 tisíc-poměrově k vašim metrům-a zbytek práce.lasička1 píše:Lasičko,my jsme dělali asi okolo 150m2.Firmu jsme neměli dělal to manžel s mým taťkou.Materiál nás vyšel kompletně vše asi okolo 24tis.milhaus píše:Tak to jsi mě potěšila.Docela dobrá informace,že bychom nemuseli složitě hledat firmu,která by zhotovila dražší baumit a stačil by fasádní polystyren.lasička1 píše:Měli jsem problém s vlhkostí,na stěnách plíseň,doma vlhost okolo 85%.Teď máme klid
A měli jste před zateplením problém s vlhkostí?My trochu máme,v zimně,víc lidí se přiklání k tomu že je to kondenzační,tj. ze studené zdi,že zateplení pomůže.Trochu se bojím,aby se to nezhoršilo.
A kolik Kč za metr jste platili?Myslím v propočtu metry a celková cena?
My jsme dostali doporučení od známého na super firmu,dělali jim silnější polystyren-čerpal dotace zelená úsporám-a taženo přes další firmu jako garanta a metr vyšel na cca 1000-1100,–Ale prý my bychom to měli levnější,nepotřebovali bychom razítko na dotaci a měli bychom slabší polystyren.Firma udělala rozpočet,ze kterého se nám zatočila hlava-metr napočítali na 2100,–,takže to byl řachec a nenechali jsme si to od nich zhotovit.Oni asi využili toho,že jsme byli odhodlaný nechat to zhotovit od nich,díky dobrým referencím,tak toho chtěli využít a vydělat si víc.Přitom u známého je to patrový barák,museli mít lešení,u nás je to přízemí,lešení ani není potřeba.Dost mě to mrzelo,jak se někteří řemeslníci chovají-když vidí jasný kšeft,tak nasadí podstatně vyšší cenu.Ale my nejsme hloupý a nenecháme se zahnat tam kam chtějí oni.
Jinak známému to dělala firma a vyšel ho metr okolo 1000kč.
U nás se pořád říká,jak učitelé,lékaři chtějí přidat,že je to nehoráznost…ale když se vezme kolik si vydělá takový řemeslník,tak to už nikdo nekřičí.A to si vydělá víc než učitel i lékař.
Naopak,každý je rád,když někoho alespoň trochu schopného najde.
Tak to je teda pálka.Jinak Lasičko,prosím tě,vy už v tom máte asi napočítanou i fasádu viď?Tu my právě ještě nemáme.Ale jinak to chtějí fakt moc
.
Doporučuji VELKOU obezřetnost a opatrnost (záruky, realizace, platby)
http://youtu.be/p9TxDFMoscM
Určitě bych nevolil tuto fasádu