Odvolání z funkce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
- potvrzením převzetí potvrzuješ jen to, že sis dokument převzala
- pokud nové zařazení neodpovídá tomu, co máš uvedeno v pracovní smlouvě, nejsi povinna tu pozici zastávat
Každopádně při odmítnutí počítej s tím, že o práci můžeš s velkou pravděpodobností přijít úplně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Premek_Orac píše:Každopádně při odmítnutí počítej s tím, že o práci můžeš s velkou pravděpodobností přijít úplně.
- potvrzením převzetí potvrzuješ jen to, že sis dokument převzala
- pokud nové zařazení neodpovídá tomu, co máš uvedeno v pracovní smlouvě, nejsi povinna tu pozici zastávat
S tím počítam, ale nebudou mě moci vyhodit za porušení pracovní kázně, když novou práci odmítnu vykonávat. Budou mě muset nabídnout jinou práci odpovídající smluvené pracovní náplni, nebo mě vyhodit pro nadbytečnost, tudíž alespoň s tříměsíčným odstupným. Nebo se mýlím?
- Citovat
- Upravit
Ono je hodne dulezite, co konretne v pracovni smlouve mas vypsano jako napln prace, ve vsech bodech… obecne se to pak da vylozit vselijak…
A jeste dulezitejsi je myslim pisemne uvededeny duvod odvolani z funkce, chteji menit celou smlouvu, tedy stavajici ukoncuji a navrhuji novou? Ci jen dolozku o vysi mzdy? Ci dolozku o zmene nazvu pracovni pozice?…
Nevim, co jsi skutecne podepsala, ale s podpisy bud velmi opatrna… z jakeho duvodu jsi mela cokoliv podepisovat? Aby sis odnesla navrh nove smlouvy ci cehokoli (uprava, navhr noveho vymeru atd…) domu na preceteni? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak píše @soney, záleží, jak přesně máš definovanou pracovní náplň v pracovní smlouvě.
Za porušení kázně za odmítnutí vykonávání práce v rozporu s tvou pracovní smlouvou nemohou, pokud prokážeš, že to v rozporu je.
Máš nějakou alternativu, kam jít pracovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono je hodne dulezite, co konretne v pracovni smlouve mas vypsano jako napln prace, ve vsech bodech… obecne se to pak da vylozit vselijak…
A jeste dulezitejsi je myslim pisemne uvededeny duvod odvolani z funkce, chteji menit celou smlouvu, tedy stavajici ukoncuji a navrhuji novou? Ci jen dolozku o vysi mzdy? Ci dolozku o zmene nazvu pracovni pozice?…
Nevim, co jsi skutecne podepsala, ale s podpisy bud velmi opatrna… z jakeho duvodu jsi mela cokoliv podepisovat? Aby sis odnesla navrh nove smlouvy ci cehokoli (uprava, navhr noveho vymeru atd…) domu na preceteni?
V pracovní náplni mám právě úplně jiný charakter práce. Vykonávám/vala jsem dozorovou činnost a ted bych dle vedoucího měla dělat tu práci, kterou ostatním kontroluji, což by společně s degradací znamenalo i nižší plat. Důvod je, prý ten, že dotyčná má vyšší vzdělání a měli bychom ji nechat se realizovat. V odvolaní žádný důvod uveden není, je tam jen, že mě ze stávající pozice odvoláva a přeřazuje mě na tu jinou. Na tiskopis s odvoláním a na tiskopis s novým platovým výměrem jsem napsala: převzala a podpis. Tiskopisy jsem měla podepsat, abych si je mohla odnést. Nic o ukončení smlouvy původní a platnosti nějaké nové tam nic není. Je to prostě jen odvoláni z funkce na 1.papíru a nový plaťák na 2.papíru. Pracovní alternativu mám. Sice horší, než to, co jsem vykonávala, ale lepší než to, kam mě chtějí přiřadit.
- Citovat
- Upravit
Pakliže jste byla odvolána z funkce do které jste byla jmenována, je postup zaměstnavatele správný. Není povinnen sdělit vám důvody odvolání. Je povinnen vám nabídnout práci odpovídající vašemu vzdělání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, obnovuji diskuzi. Na základě odvolání z funkce mi byla zaměstnavatelem nabídnuta jiná práce odpovídající mému zdravotnímu stavu a kvalifikaci. S touto novou prací jsem však nesouhlasila a písemně to zaměstnavateli oznámila. Zaměstnavatel na to reagoval sdělením, že pokud novou práci odmítnu, vzniká tak překážka na straně zaměstnavatele a bude mi tudížt dle §52 pism. c zak. prace udělena výpověd s dvouměsíční lhůtou. Současně s tím mi sekretářka, sdělila, že z důvodu odmítnutí nové práce a překážky na straňe zaměstnavatele už nemám do práce chodit, pričemž výplata za tento měsíc a za období dvouměsíční výpovědní lhůty mi ale bude posílána. Moc tomu nerozumím, měla jsem za to, že ty dva měsíce ještě budu muset do práce. Bojím se, aby to nebyla lež a zaměstnavatel pak netvrdil, že z důvodu absence mi již žádná mzda za tento měsíc a za obdobi dvouměsíční výpovědní lhůty vyplacena nebude. Obávám se i z toho důvodu, protože tříměsíční odstupné mi odmítli, zatímco tento jejich návrh je přijde finančně nastejno?
- Citovat
- Upravit
Zdravím a předem děkuji za zachování anonymu kvůli hloupému dotazu. Prosím nevíte, zda převzetím tiskopisu (tím, že napíšu převzala a podpis) stvrzuji, že s jeho obsahem automaticky souhlasím, nebo jen, že jsem ho převzala. Vedoucí mě chce sesadit z funkce na podřadnější místo a na to mé dosadit svou známou. Činnosti spadající pod nové místo ale nemám uvedeny ani v původní pracovní smlouvě - v pracovní náplni, takže se domnívám, že na to nadřízený nemá nárok. Dnes za mnou byl vedoucí s tiskopisem o odvolaní z funkce s vyrozumněním, že budu vykonávat funkci jinou a s tiskopisem o novém platovém výměru. Nejedná se o novou pracovní smlouvu a v daných tiskopisech není uvedeno, že svým podpisem s obsahem tiskopisů souhlasím. Podepsala jsem jen, že je přebírám, abych si je mohla odnést jako podklad pro právničku. Manžel však tvrdí, že jsem hloupá a automaticky jsem svým podpisem souhlasila s novými pracovními podmínkami. Je tomu skutečně tak?