Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:Řekl bych, že třeba tady:
Ahoj, právě řešíme hypotéku. A několik bank nám nabízí možnost offsetove hypotéky. Tzn. že úroky se platí z rozdílu mezi dluhem a úsporou na účtu. Prosím, můžete mi někdo srozumitelně vysvětlit, jak to funguje v realitě? Případně jaké s tím máte zkušenosti? Jsou nějaké nevýhody? Děkuji
https://www.moneta.cz/…ova-hypoteka
to je jasně popsané.
@Zumpa píše: Řekl bych, že třeba tady: to je jasně popsané.
tohle chápu, díky. Jde mi o praktickou zkušenost.
Pokud byste chtěla pomoci s hypotékou, či nějakou radu, tak mohu cokoliv poradit.
Rozdíl je v tom, že když máte víc peněz, můžete je dát na účet u oné banky a tím si snížit úroky u hypotéky (úrok hypotéky se počítá z rozdílu). Když budete peníze zase potřebovat, můžete si peníze zase vzít zpět (a budete mít vyšší úrok na hypotéce).
Zda se to vyplatí záleží na tom, zda budete moci tuto funkci využít. Pro někoho je užitečné dávat sem „přebytečně peníze“. Celková sazba offsetové hypotéky ale bývá o něco vyšší než u běžné hypotéky, takže pokud víte že to nevyužijete, nevyplatí se vám to.
Ahoj, právě řešíme hypotéku. A několik bank nám nabízí možnost offsetove hypotéky. Tzn. že úroky se platí z rozdílu mezi dluhem a úsporou na účtu. Prosím, můžete mi někdo srozumitelně vysvětlit, jak to funguje v realitě? Případně jaké s tím máte zkušenosti? Jsou nějaké nevýhody? Děkuji