OGTT test

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.9.23 18:56

OGTT test

**Upraveno***

Ahoj holky,

mám na vás dotaz. Odmítla některá jít na OOGT test (test na cukrovku), zejména když hladina cukru při prvních odběrech < 5,1 mmol.

A co na to vás lékař?

Příspěvek upraven 14.09.23 v 19:43

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9275
14.9.23 19:07

A k čem ti bude informace co na to říká lékař někoho jiné :lol:
Však tě nikdo nenutí
Tvoje dítě = Tvoje zodpovědnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21520
14.9.23 19:12

Pokud hladina cukru na lačno překročí limit, už ti test ani nedělají. No a pokud chceš hazardovat se zdravím dítěte, je to tvoje rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
14.9.23 19:16
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

mám na vás dotaz. Odmítla některá jít na OOGT test (test na cukrovku), zejména když hladina cukru při prvních odběrech = 5,1 mmol a víc?

A co na to vás lékař?

Při hodnotě 5,1 a více správně nemáš v testu na OGTT dále ani pokračovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37126
14.9.23 19:25
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

mám na vás dotaz. Odmítla některá jít na OOGT test (test na cukrovku), zejména když hladina cukru při prvních odběrech = 5,1 mmol a víc?

A co na to vás lékař?

Při tehle hodnotě už jsi stejně brána, ze cukrovku mas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907
14.9.23 19:27

Při téhle hodnotě tě na ten test vůbec nepošlou a jdeš rovnou do poradny.

A pokud už by tě na ten test poslali, tak ti vezmou první lačný odběr, řeknou ti že ho máš vysoký a ať přijdeš jindy a pokud přijdeš znova a zase bude vysoký, pošlou tě do dia poradny.
Takže tvůj dotaz je naprosto bezpředmětný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.23 19:40

@Kriss Tina
@korn123

Jo takhle, už to čtu… kdo neví, málo gůglil… takže chybka v dotazu… tedy do 5.1 mmol.

A ano, je to každého zodpovědnost a já se rozhodnu na základě výsledků atd.

Ale mám kamarádku, která na tom právě byla a doporučila mi, ať se na to vykašlu, že toho ona zpětně docela lituje (neboť moc nejsou studie o tom, co to vlastně udělá s dítětem a taky to mohla být jedna z příčin problémů u jejího potomstva).

Já mám ještě čas než to budu řešit s lékařem, ale zajímalo mě, jestli někdo přesto odmítl zátěžový test podstoupit. A třeba se domluvili s lékařem na jiném kontrolním postupu atd.

• Citovat
  • Upravit
4385
14.9.23 19:52
@Anonymní píše:
@Kriss Tina
@korn123

Jo takhle, už to čtu… kdo neví, málo gůglil… takže chybka v dotazu… tedy do 5.1 mmol.

Ale mám kamarádku, která na tom právě byla a doporučila mi, ať se na to vykašlu, že toho ona zpětně docela lituje (neboť moc nejsou studie o tom, co to vlastně udělá s dítětem a taky to mohla být jedna z příčin problémů u jejího potomstva).

Já mám ještě čas než to budu řešit s lékařem, ale zajímalo mě, jestli někdo přesto odmítl zátěžový test podstoupit. A třeba se domluvili s lékařem na jiném kontrolním postupu atd.

Pročti si tenhle web https://www.tehotenskacukrovka.cz. Nedávala bych na rady kamarádky a na OGTT bych šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37126
14.9.23 19:58
@Anonymní píše:
@Kriss Tina
@korn123

Já mám ještě čas než to budu řešit s lékařem, ale zajímalo mě, jestli někdo přesto odmítl zátěžový test podstoupit. A třeba se domluvili s lékařem na jiném kontrolním postupu atd.

A co podle kamarádky by mělo byt s dítětem, když ti naberou krev a vypijes trochu cukru? Promiň, ale kdybys cukrovku měla, tak to ohrožuje tebe i dítě mnohem víc, jak nějaký test. Odmítnout můžeš, povinny to není, ale pak bych se teda chovala jak když tu cukrovku mas a držela dietu, kdyby náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
14.9.23 19:58
@Anonymní píše:
@Kriss Tina
@korn123

Asi kdyby to šlo zjistit jinak, tak by maminky na ten zátěžový test nehonili. A problémy u dětí z důvodu zátěžového testu nevím jestli jsou (dost pochybuju), ale z neléčené cukrovky jsou určitě a to mnohem, mnohem horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
14.9.23 20:00

Ahoj, ano, nyní jsem podruhé test odmítla. Poprvé jsem se tedy s respektem zeptala, zda to musím absolvovat a jaký má moje dr na to názor.
Důvodem byl z mé strany velmi nízký tlak, věděla jsem, že bych jen omdlévala pořád dokola.
Dr mi nabídla odběry (ne nalačno) a odeslali do laborky, řekla jen, že to nedělá pro každého, i když pacientek s takovýmto postupem jsem si všimla později vícero :) Byla jsem jí velmi vděčná a nyní napodruhé jsem řekla rovnou, že bez testu, tak jsme zopakovaly stejný postup :)
Zkus se zeptat, zda nenabízí jinou možnost, za to nic nedáš. Vím, že ne každý gynekolog je (a může) být takto ochotný, tak držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
14.9.23 20:35

Zvažovala jsem, že test ve třetím těhotenství odmítnu, první dvě těhotenství jsem cukrovku neměla a bylo mi při testu fakt blbě. Zeptala jsem se doktorky na názor, ta mi ho naopak doporučila. Naposled mi cukrovka vyšla. Chodila jsem na diabetologii, měřila si cukr a držela dietu. Miluji ovoce, ale nemohla jsem ho skoro jist, strašně mi po něm lítal cukr, bez testu bych to nevěděla.

Edit: Lačny cukr jsem neměla zvýšený nikdy, jen ten po jidle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
14.9.23 21:03

Neléčená cukrovka má mohem horší následky pro dítě (i matku) než jeden test na cukrovku. Nicméně je to tvoje zodpovědnost. Každopádně pokud budeš mít těh. cukrovku a nebude se to v těhu nijak řešit, tak dáváš svému dítěti do vínku super dáreček v podobě náběhu na jeho/její cukrovku v dospělém věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.23 21:27

@BrnackaM Tak já jsem neříkala, že bych neměla nebo nechtěla nějaký kontrolní mechanismus, protože vím, co cukrovka dovede (ať neléčená nebo špatně léčená).

Spíš mi šlo o to, zdali to někdo řešil nějakým jiným způsobem (viz výše Simone).

• Citovat
  • Upravit
13010
14.9.23 21:36
@Anonymní píše:
"

jako že příčina problémů u jejího potomstva je OGTT test?? 8o

no to zcela jistě není

stejně jako nikdo nebude mít postižené děti po jednom pytliku bonparů, snězeným naráz na posezení, nebo dvou čokoládách snězených najednou a nedejbože hltavě

kamarádka si vymýšlí blbosti, zcela jistě její děti nemají problémy kvůli jednomu OGtt testu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí