Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, dcerka má vzadu dole na hlavičce ve vláskách oheň, teda spíše takový světlý zbytek po něm, jako miminko to měla větší a tmavší, ted to zesvětlalo, ale pořád tam je, a hodně často ji to tam svědí, škrábe se. nesouvisí to s mytím vlásků, dělá to před i po mytí. Nevíte, jestli to může být tím?
Díky, Ivana
Nemůže to být spíš nějaký kožní problém? Ohněm myslíš hemangiom?
Já mám teď seboreu, je to na palici, spousta lupů a dermatoložka říkala, že se tam usazuje kvasinka, tak ta mi tam asi dělá neplechu, svědí to pekelně. Pomohl šampon s konopím, na cca 2 týdny a mám svědící hlavu zas, takže mám něco speciálního, co by mělo zabraňovat návratu.
Jojo, hemangiom, nemohla jsem si na ten název vzpomenout ![]()
Právě že na kožní problém mi to nepřipadá, Anežka lupy nemá, žádný exem ani problémy s pokožkou nikdy neměla a svědí ji to právě jen na tom místě, kde má hemangiom. Proto se ptám, jestli někdo neví, jestli by to s tím mohlo souviset, protože to trvá dlouho, vlastně se tam škrabkala vždycky
Teď si toho více všímám, mám dlouhé vlasy a když ji učešu, pokaždé si to tím škrábáním rozcuchá ![]()
Mates má hemangiom na hlavě, nikdy si nestěžoval. Já měla nad kolenem velký jak dlaň, nikdy nesvědil, ani jsem to nikdy od nikoho neslyšela.
Takže těžko říct ![]()
Hemangiom by svědit neměl…
Jinak Mareček má úplně to samé, ale zatím teda nevypadá, že by mu to vadilo…
Holky, díky, tož tak já nevím… vešky blešky nemá, špindíry taky zrovna nejsme… v létě se jí potí hlavička skrz ty dlouhé vlasy, to bych pochopila, ale ted v zimě… no, aspoň mám nad čím přemýšlet.
Díky! Ivana