Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem-chtěla jsem se zeptat maminek, jeestli jste se některá nesetkala s tím, že si dítko stěžuje na bolest nožiček-resp. jejich prstů. Náš malý (2roky a 3měsíce) už si na to pár dnů stěžuje a dneska docela dost kňučel jednu chvíli, pořád že „bolí to, noha“ a chytal se za prsty. Čím by to mohlo být? Nevím, co s tím, jestli to natřít nějakou větrovou mastí…mamku napadlo, jestli ho třeba nebrní, ale to zase potom z čeho??
když pujdu k dětské dr., nic mi neřekne, není dobrá diagnostička, nebo nás naopak honí po čertu ďáblu s kdejakou kravinou a pak na mě všude hledí jak na exota, ale když je potřeba, tak zas nedělá nic. Zvažuju přechod, ale než někoho seženu, tak to potrvá
A neuhodil se nebo nenašlápl špatně? Že by měl třeba některý prstík naražený nebo nějak vyhozený… ani bys o tom nemusela vědět.
to mě taky napadlo, ale chytá se střídavě za obě nohy a spíš, když je vklidu když třeba chvíli sedí
ahoj no my jsme měly růstové bolesti, to se mi malá chytala za celé nohy, ty prsty to opravdu vypadá jestli se neuhodil.....neb jestli mu nejsou malé botičky?
nejsou malé, ty má chviličku nové a místa tam má ještě dost. A kdyby se uhodil, tak stěží do obou a bolelo by ho to spíš, kdyby třeba zase došlápl, ale ne v klidu, když sedí ![]()
A co nehty? Nezarůstají někde?
Bendovi se docela potí nohy v botách a potom má puchýře a taky občas říká, že ho bolí ![]()
na nehty už jsem se taky dívala…kdo ví, teĎ večer za mnou taky ještě šel, že bolí a když jsem se z něj snažila dostat, aby mi ukázal kde, tak chudák ani moc nevěděl a pak ukázal na nárt…no tak jsou mu dva roky, tak možná ani ještě pořádně nedokáže říct, kde přesně, ale za ty prsty se chytá nejvíc
Brusku, tak běž rovnou na ortopedii, tam kam jste chodili s kyčlema, to určitě doporučení mít nemusíš, prostě řekneš, že máte problém … a kartu tam už máte tak co.
Ahoj můj syn má od malička růstové bolesti bolí ho nejčastěji nárty většinou je to večer nebo když je v klidu.Jako malý taky neuměl říct kde ho bolí ted je mu devět a většinou jsou to nárty.Mě vždy ortoped říkal že pokud nekulhá tak to většinou jsou ty růstové bolesti a častěji u kluků.
ZUZAN
hmmm
když on teď ale delší dobu vůbec neporostl, ale teda celkově do výšky, ale noha mu porostla a možná trochu rychleji než obvykle, prtoože jsem mu teda radši ještě znovu kontrolovala ty papučky-sice ho ještě netlačí, ale už je to nadoraz a to je nemáme ani měsíc a ty minulé jsme měli skoro dva měsíce, tak je asi možné no…a dá se mu od toho nějak pomoct? třeba nějak masírovat nebo něčím namastit?
Já bych to taky spíš typla na růstový bolesti. Malá tím trpěla hodně. Od kolínek, až po prstíky na nožkách. Pomoct se jí moc nedalo. Někdy jsem jí stříkla trošku Nurofenu, ale fakt malinko, takže to působilo spíš jako placebo. A co jí ještě ulevilo, tak namazání Alpou (sice smrdělo všechno, ale hlavně že usnula). A růstový bolesti přepadají v noci.
Podle toho, co píšeš je to spíš přes den, Nechodili jste někde daleko, nebo nemá někde něco pichnutý? Mohl si taky zvrtnout nožku, nebo paleček a jde mu to do prstíků. Fakt nevím už co poradit. Kdyby to trvalo, tak zajít na chirurgii
.
Ahoj já bych se chtela zeptat jestli by ste mi nemohli pomoct. Moje dcera ma hnis na noze u prstu na prvnich dvoch palcech a má je celé rude a když si umyje nohy tak se ji to trochu zlepší ale stále je má rude a když si dá na nohu ponožky a nebo když si obuje topánky tak ji to zase zrudne a bolí ju to hodne. Ale nechce ísť k lekári pretože se bojí že ji budou muset trhat necht nebo neco takovyho a ja bych chtela jestli by ste mi mohli poradit nejakou mast nebo neco jinicho.
Dekuji ![]()
Dobrý den, včera jsem byla s malou sestrou (6let) na procházce. Venku jsme byly cca 15minut a šly normálním tempem. Po chvilce, když mi vyprávěla jak jí vypadl zub, jsem si všimla, že kulhá. Chvilinku jsem jí jen pozorovala jestli jen špatně nešlápla a nepřejde to. Po cca 50ti metrech se jí koulely po tvářích obrovské slzy, že jí bolí hrozně nožička. Botu jsme vyklepaly, ale domů jsem jí už nesla na zádech, aby nemusela na tu nožičku šlapat. Doma jsme nic na noze nenašli. A bolest byla popisovaná na kloubech ukazováčku a prostředníčku na levé nožičce. Nožičku jsem jen promazala a bolest prý ustoupila. Ale večer to přišlo. Sestra začala z ničeho nic plakat a držela se za ty prstíky a snažila se je dát jako do protisměru a vykřikovala, že jí hrozně bolí a takto to pomáhá. Chvíli jsem si říkala, že je snad vykloubí a pojedeme na chirurgii. Bolest trvala tak 1minutu a pak zase klid. Dneska se bolest nedostavila a nechci se jí nato ptát, abych jí to nevsugerovala. Nemáte někdo prosím zkušenost. Mamka říkala, že to zatím nikdy neudělala. Po dlouhé době hlídám a celou noc jsem jí chodila kontrolovat s hrůzou co to může být.