Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mne občas chytnou křeče do prstu - nemohlo to byt ono? To taky po chvíli přejde samo
@Tichošlápek Dobrý den, já jsem si říkala jestli nemá málo hořčíku. Ale to už bude asi spíš na mamce, aby zašly na ňáké krevní testy, jestli se to vůbec testuje. Samozřejmě jestli se situace bude opakovat.
A ten proti tlak mě zarazil nejvíce, že prsty tlačila proti kloubu, ale opravdu hodně.
Můžu Vám říci, že takto srdce mě ještě netlouklo. Já tak chřipky nevnímám, protože trpí hodně na chřipky, ale jak plakala a já jí nevěděla jak pomoci. Raději budu řešit vypadlý zub a lásku jménem Tomáška, který jí věčně kope a cuchá vlasy.
@lucie.parkova píše:
@Tichošlápek Dobrý den, já jsem si říkala jestli nemá málo hořčíku. Ale to už bude asi spíš na mamce, aby zašly na ňáké krevní testy, jestli se to vůbec testuje. Samozřejmě jestli se situace bude opakovat.
A ten proti tlak mě zarazil nejvíce, že prsty tlačila proti kloubu, ale opravdu hodně.
to právě pomáhá, mě když vezme křeč, tak taky stoupám na prsty a vlastně tlačím proti kloubu.
@lucie.parkova píše:
Můžu Vám říci, že takto srdce mě ještě netlouklo. Já tak chřipky nevnímám, protože trpí hodně na chřipky, ale jak plakala a já jí nevěděla jak pomoci. Raději budu řešit vypadlý zub a lásku jménem Tomáška, který jí věčně kope a cuchá vlasy.
ono to opravdu hodně bolí
Taky me napada krec. Taky se mi to stalo, prejde to po chvili samo a opravdu pomaha ty prsty potlacit jako do protismeru.
@lucie.parkova Taky mě napadla křeč nebo skřípnutí nervu. To je taky hodně nepříjemné a ten protipohyb pomáhá. Mně se jednu dobu, jako dítěti, skřípal krční nerv. Nevím, čím to bylo, po nějaké době to zase přešlo. Bylo to dost nepříjemné, vůbec jsem nemohla pohnout hlavou. Jediné, co pomáhalo, bylo silou si rukou přitlačit hlavu k opačnému rameni a po chvíli se skřípnutí uvolnilo. Teď už se mi to nestává. Jestli se s tím něco dá dělat, nevím.
Křeč, šíleně bolestivý, dokud člověk nenajde ten správný směr. Určitě konzultovat s lékařkou nebo alespoň v lékárně, nějaký doplněk stravy, snad hořčík. V 6 letech už by asi mohla?
@Brusek Dobrý den, vidím, že váš příspěvek je už starší ale i tak bych se vás chtěla zeptat jak to s malým skončilo? Přišli jste na něco z čeho to měl? Dcera 2r. se taky už asi týden stěžuje na bolest prstíků na noze konkrétně mi přijde, že na palce. Tak bych byla ráda za vaší zkušenost, co se z toho vyklubalo a jestli se to má skutečně řešit i s pediatrem případně ortopédem. Děkuji.
@Sofca123 Zdravím - no už je to deset let pravda
ani už si to nepamatuju, ale tipla bych, že to pak byly asi ty růstové bolesti spíš, s těma jsme se pak občas trápili. Nepamatuju si, že bysme řešili nějak něco jiného závratného, ani jsem s ním nikam tehdy už nakonec nešla, na žádnou ortopedii apod.
@Brusek Můžu se zeptat, jak to teda dopadlo? Malá má taky 2 roky a 4 měsíce a bolí jí chodidlo. Ukazuje hlavně na prstíky. Má i nějakou vyrážku u prstů na chodidle. Takové tečky červené.