Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím zkušenosti s tímto typem vyrážky. Nebo co to je
podle MUDr je to bud viróza, nebo alergie
… Je to děsivé, davam dithiaden / fenistil. Zatim to má druhy den. Dekuji
@Veronikas3006 a vzal mu Mudr krev? Má malý nějaké jiné obtíže?
@Pejskarkaa Nene nic, jen před 5 dny byl na ockovani - tetanovka.
Má teplotu? A ty fleky nepřipomínají jak poprlene od kopřivy? Na foto to nerozeznám, jestli to nemůže být výrazná cholinergni kopřivka, hod si to do google. Nás to mívá, jakmile je teplota nad 37,5, ale v menším rozsahu. A obvykle při fenostil kapkách to do tří dnů mizí, ale to většinou mizí i teplota.
@Tanado1229 teplotu nemá, fleky jsou vystouplé. Objevují se nový a straší mensi mizí.
dekuji moc mrknu
@Veronikas3006
Z téhle fotky to vypadá přesně to,.co mívá ten náš, i dle popisu, že to putuje… prý to může být i že stresu, pri námaze, apod.
Neco takového jsem jako dítě taky měla po očkování (nepamatuju si jakém) ale bylo mi asi 9…měla jsem k tomu teda 40 horečky a nemohla jsem stoupnout na nohu (neovládala jsem ji, podlomila se) na té straně kam.mi očkování pichli…to teda druhý den přeslo, horečky sem měla asi 2 dny a fleky asi týden…různé se mi stěhovaly…
Nemůže to být Tinea?? Nemáte doma kočku, křečka nebo něco podobného?
Tady nepomůže asi nic jiného než na 2 až 3 dny perorální kortikoidy. Jedná se o generalizovanou kopřivku, antihistaminika dávejte nadále.
Nevím, jestli poradím. Pokud se fleky vyvíjí jako „štípanec od hmyzu“ (což je možná patrné z fotky nohou) - malý červený flíček a následně se rozpije do velkého ohraničeného fleku, který svědí, když je kůže v teple, mohlo by jít o kvasinku. Mojí mámě se to vyhodí, když je ve stresu, aspoň co tvrdí. Já mám to samé, ale vypozorovala jsem, že je to tím, když jím hodně cukru a sladkostí. Mně se fleky hojí docela dlouho, klidně měsíc, než se „rozpijou“ a pak postupně vyblednou. Neber to jako diagnózu, jen vlastní zkušenost. A zvířata doma nemáme.
@Ala.S.9 píše:
Nemůže to být Tinea?? Nemáte doma kočku, křečka nebo něco podobného?
Ta neodpovídá popisu.
Dekuji všem jedeme na pohotovost, Malej se probudil a má nateklo nohu ( nart a prsty ) a nemuze na ni doslapnout. Je to ta noha kde ho pichali do ruky, tak nevim zda to má souvislost ![]()