Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já ti nevím, zrovna se vedle děsně snaží prudit pubertální dítě
Ale jinak záleží na nátuře, druhé dítě bylo v podstatě až na výjimky rozumné od začátku, s tím prvním začala být nějaká domluva tak nějak kolem 3-4 let, tuším, ale občasné výlevy tu máme pořád.
Starší byla jako batole celkem v poho, teď má sedm let a vystřelila bych ji kolikrát na měsíc ![]()
První byl jako batole zlatej, teď v osmi letech je na zabití, druhý syn byl příšera od narození -preslo ho to ve třech letech, no a třetímu jsou dva roky a je ještě horší než jeho bratři 😅
Mě to za chvíli čeká podruhé - tak přemýšlím, jestli se starší stihne umoudřit, než do blbého věku doroste bráška, nebo to doma budeme mít dvojitě
. Jenomže mladší už pomalu začíná - pustil se do toho docela brzy, tak nevím nevím, jestli to starší stihne
.
Chybí tam možnost, že dítě nebylo uřvané. To byl náš případ.
No nejstarší má 7 a nevypadá, že by ho to pustilo.
Dnes 350 lítostivých scén prokládaných strašně vtipnými naschvály. Tak mezi 5.-6. rokem se mi zdál zatím nejrozumnější.
@prejeta_zaba tak to jistě poteší, když se to konečně zlepší… a pak zase bum.
@Capelucia píše:
@prejeta_zaba tak to jistě poteší, když se to konečně zlepší… a pak zase bum.
Já si myslím, že to už je rovnou puberta.
A mimo jiné je to určitě odraz všeobecně volnější vychovy, když vidím, jak se chovají jeho spolužáci, to je na tom ještě ze všech nejlíp. No, holt děcka jsou zvyklá, že se od mala točí vše kolem nich, tak co by se nevztekly, když najednou ne, že. ![]()
Téma pro pobavení. Náš mladý je nemocný, nic nejí a celý den nám co chvíli řve. Tu někdo vypne světlo, tam přesune auto… a tragedie je na světě. Tak přemýšlím, do kdy vlastně trvají tyhle batolecí manýry, než mozek dozraje a mláďatá se umoudří?
Jak to bylo u vás? (Pro možnost „nebyli“ už nemám v anketě místo.)