Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Mám otázku ohledně ohřívání mléka v noci. Koupila jsem ohrivac a zajímalo by mne zda by mohl být přes noc zapnutý a ohrival by mi láhev s vodou. Aby až se syn vzbudí mohla pouze přijít přidat sušené mléko a dát malému. Je tu někdo kdo to takhle dela??? Nebo nějaký jiný typ???
Já měla mléko připravené v lednici a ohřívala v mikrovlnce.
@Jejey to asi zalezi na typu ohrivace. Me se osvedcilo mit varici vodu v termosce a vedle prevarenou studenou a oak to jen namichat. Ohrivac je super na cesty, pokud mas redukci do auta. Dopredu bych mleko nepripravovala.
Takhle jsem fungovala u obou, večer než jsem šla spát jsem tam hodila láhev, celou noc se ohrivala a pak z dávkovače jen nasypala mléko. Otázka 20 vteřin ani ne. Voda měla vždycky spravnou teplotu, zadny blbnutí s termoskou a studenou vodou
Takhle jsem fungovala u obou, večer než jsem šla spát jsem tam hodila láhev, celou noc se ohrivala a pak z dávkovače jen nasypala mléko. Otázka 20 vteřin ani ne. Voda měla vždycky spravnou teplotu, zadny blbnutí s termoskou a studenou vodou
@Jejey Já to přesně takto dělala…měla jsem zapnutou ohřívačku na nočním stolku a když se malý vzbudil, jen jsem nasypala UM, otázka 30 vteřin bez velkého vstávání
Jen je potřeba vychytat na jakou teplotu to dát aby to bylo akorát ![]()
Já mám vodu v termosce hned u postele a tím pádem vůbec nevstávám z postele. Za mě je to nejpohodlnější. Vodu už liji od oka jen za svitu pouličního osvětlení
já bych se bála mít zapnutý přístroj celou noc kór ještě třeba v kuchyni.
Holky já se vetřu…jsem asi cvok, ale já u dcery ohřívala už dopředu převařenou a zchlazenou vodu uchovávanou v lednici v mikrovlnce (už jsem přesně na sekundy věděla, kolik tý vody z lednice je na jak dlouho potřeba, aby to byla ideál teplota) a pak sypala UM. Já se jakože bála, že když ta voda bude celou noc v ideálních cca 40 stupních, tak že v případě, že se do ní předtím něco dostane (při manipulaci, přelévání, nedobře vymytá lahvička apod.), tak že se to tam v ideálních podmínkách (vlhko a teplíčko, nikoliv horko) bude celou noc množit…ale to je asi kravina - co? Já jen, že za týden čekáme druhou holčičku, tak ať nemusím když tak tentokrát tak moc hrotit ![]()
@Freya10
cvok nejsi. Ja jsem zhruba do 3. měsíce prevarovala vždy novou vodu, právě z důvodu toho co kdyby se v termosce usídlily nějaké Berbery. Ale po 3 měsících nespani jsem se taky chtěla trochu vyspat, tak jsem přešla na termosku ale cervik hlodá stále. A také pořád přemýšlím co ta termoska obsahuje a uvolňuje do vody. Ale to by člověk nemohl ani dýchat. Takže bych volila buď novou termosku a nebo novou konvici, která udržuje teplotu vody.
@anavi13
To pravé nemáš v kuchyni, to máš u postele nebo tam kde připravuješ mliko. Jinak ty vypínáš všechny přístroje v noci? Že zásuvky? Asi ne, viď. ![]()
@janickaIII @Freya10
Já nevím jestli jste cvoci, ale prevarenou vodu jsem dávala do roku, pak jen kojeneckou, lahve jsem myla v myčce a nikdy se mi nestalo, že by dětem bylo špatně. A to jsem to tak praktikovala u obou holek, cca 2 roky u každé.
@Natálka26 to ne, ale nemám zapnuté nic co neustále ohřívá vodu
ono i u té postele když se spí tak mi to přijde nebezpečné. Nehledě na to, aby si to na sebe dítě nestrhlo z toho nočního stolku ( i když riziko opaření je minimální). Já ohřívám vodu na varné desce, přijde mi to nejrychlejší. Prý nejvíce požárů je od varné konvice a ten ohřívač je asi dost podobný tak proto bych se bála
ale každý ať si to dělá podle sveho, mě to takto přijde strašně složité
já mám na noc nachystané tři lahve už s nasypaným UM a jen liji vodu z termosky
@janickaIII já už vodu nepřevařuji od půl roku
a nic mu není, myčku používám taky, nic nesterilizuji. Prso taky není sterilní ![]()
@anavi13
Nevím no, spotřebič má pojistku, doma máš chránič. Každý máme strach z něčeho jiného, ale tohle mě nechává klidnou, pokud tobě by to vadilo ta dělej jak je to tobě příjemné. Dítě se z vody, která má 37°C těžko opari, navíc nevím úplně jak by se k tomu dostalo. Tobě to přijde složitý takhle, hodit flašku do ohřívačky, mě zase že bych musela něco nelejvat, ale věřím, že na všechno si člověk zvykne a pak mu to přijde jako úplná brnkačka.
Mam na noc termosku Miniland a perfektne udrzi teplotu. Chodit z podkrovi dolu do kuchyne ohrat vodu v mikrovlnce me hrozne probralo a uz jsem neusnula. Pouzivam cerstve prevarenou kojeneckou vodu z Lidlu. Pres den uchovavam v lednicce v konvici. Celou noc prihrivanou v ohrivaci se mi nezda moc vhodne pro mimco…
@Natálka26 nevím no, známí vyhořeli od nabíječky na telefon ( spali a začalo hořet ve vedlejší místnosti)
prostě stát se může cokoliv. A jasně každý si to dělá jak uzná za vhodné. Můj syn nepotřebuje mít v noci přesnou teplotu mléka, vypije ho i studené, není náročný. S tím pomnožení bakterií nevím jak tu píšou holky, to se asi může stát i v termosce.