Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ven jsem nosila termosku nebo jsem si někde na wc (např. kavárna, zoo apod.) napustila teplotu vodu. Případně poprosila obsluhu a to později i u příkrmů. Vždy vyšli bez problémů vstříc.
Dceři jsou 3 a nikdy nechtěla UM ani pokojové teploty, vždy muselo být teplé. ![]()
@Paní.Norrisová píše: Více
Jako teplou vodu z kouhoutku? Ta ale neni pitna.
Fuj, určitě nedávat miminku teplou vodu co máš někde zachumlanou kdoví jak dlouho v létě v kočáru.
Kup si kvalitní termosku a trenuj.
Teplou vodu z kohoutku
Víš, že ta by se úplně pít neměla?
Při přípravě UM se snažím dodržet teplotu 37°C i u větších dětí (klidně ve dvou letech). Odhaduji to ale pouze tak, že si kápnu na ruku.
Když jsme chodily ven jen na pár hodin (zejména na jaře a v létě), tak stačilo nalít větší množství převařené horké vody do větší kojenecké flašky a dát do termoobalu na flaštičky a pak jsem podle potřeby odlila do jiné lahvičky a do ní pak i přidala UM. Tak mi vydržela voda teplá i v chladnějším období. Nebo jsem si rovnou odlila správné množství horké vody a za ty 2 - 3 hodiny byla voda tak akorát. Jak kdy. Někdy jsem ale musela venku třeba 5-10 minut čekat než mi voda zchladla na správnou teplotu (hlavně v létě). Pokud by to bylo na delší cestu, tak pak jedině vodu do termosky.
@JancaS84 píše: Více
To už teda bylo, když byla dcera starší a když jsem nemusela řešit kojeneckou vodu. Bylo to párkrát a max jednou za den.
Jaký je rozdíl mezi teplou a studenou vodou z kohoutku? Fakt netuším, zajímá mě to.
Znám pár lidí, kteří jsou líní přetvařovat vodu v konvici a instantní kafe si zalívají vřelou vodou z kohoutku.
Teplou vodu z kohoutku určitě nedávat,
minimalne kojenci určitě ne…děti taky vždy preferovali teplé mléko, vlažné už moc nechteli. Jen starší když ji rostly zuby si párkrát dala vychlazené z lednice (obyčejné krabicové ale to už ji byl víc než rok). Jako nejuniverzálnější je ta termoska s horkou a láhev se studenou vodou. A um v dávkovači. To si namichas kdykoli kdekoli. Ale pokud budeš někde v civilizaci tak v kavárně nebo restauraci ti určitě vodu ohřejí…zvlášť když si tam třeba zároveň něco dáš…
Protože se tam celkem dost množí bakterie.
Tak si říkám, proč by mělo vadit, když si doma mamka v létě odlije horkou převařenou kojeneckou vodu do čisté kojenecké flašky a za třeba 4 hodiny ji přelije do jiné flašky a do ní vysype UM a dá vypít miminku? V čem je rozdíl oproti termosce?
Já to tak dělala u všech svých dětí a zažívací potíže, ani jiné problémy nikdy neměly. ![]()
Příspěvek upraven 04.10.24 v 16:35
Pro mě novinka, díky. Nikdy jsem o tom neslyšela nebo nečetla. ![]()
@Yasmina21 píše: Více
Hoď si do google proč by se neměla pít teplá voda z kohoutku.
Syn je od narození i také na UM, v případě dotazů mi klidně piš sz.
Doporucuju si objednat takovej ohřívač lahví (vypadá jako termoobal) na cesty na powerbanku.
Zjisti si, zda máte kvalitní vodu a bude stačit prevarena kohoutková nebo musíš kupovat.
Doma jsem si pak vychytal správný poměr studené a vařící vody. Na kuchyni v termosce jsem měla prevarenou studenou a pak jsem to slejvala. Na cesty jsem si to vždy dala teplé a ohřívač mi udržoval teplou. Ohřívač pak může využít i na prikrmy, skleničky ohřeje taky.
Um je potřeba vždy dělat čerstvé (staré max 30 minut). Porid si tedy i cestovní dávkovač (doporučuji na 4 davky, abys to nemusela moc řešit, když budeš pryč celý den). Hodí se i na přípravu v noci.
Jinak zjistila jsem, že některé značky mají špatně čárky s ml. Syna trápilo bříško a až při to šlehání studené/horké jsem to zjistila a pak bylo po problému.
Nemyslím teplou z kohoutku, ale kojeneckou převařenou.
Reagovala jsem na toto (Fuj, určitě nedávat miminku teplou vodu co máš někde zachumlanou kdoví jak dlouho v létě v kočáru.
Kup si kvalitní termosku a trenuj.)
@Yasmina21 píše: Více
Jo tak. No pár hodin možná jo. Ale nevím, mě to přijde hnusy z toho plastu, přece jen v té termosce je to takový chranenejsi mi přijde. Ale to je jen můj pocit.
Holky prosim poradte… ptam se hodne s pedstihem, mimi cekame az v pulce dubna (prosim nechat anonym, jeste to uplne vsude nerikame, par lidi me tu zna).
Predem moc dekuji za rady.