Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Buď ráda že chce dudlík. Můj malej chce jenom prso. Občas jde uklidnit malickem ale dudlík nevezme. Je mu měsíc.
Malá už touhle dobou spokojeně dudala. Kojila jsem do roka. Dudlík má teď v 1 a půl roce jen na spaní ale dudala by celej den kdybych ji nechala.
A koj jak bude chtít. Když bude chtít po hodině i když bude chtít po 4.
Chce na spaní dudat..buď mu dáš prso nebo dudlík..já jsem jednoznačně pro dudlík. Nemám pocit že by kvůli němu moje dítě mělo problem s kojením…
Jiste riziko v pouzivani dudliku je, ale za sebe taky muzu rict, ze obe deti mely dudlik, ani u jednoho to nemelo vliv na kojeni a dokonce se obe samy oddudlikovaly pomerne brzo. U prvniho jsem vahala, narodil se driv, trochu jsme se sanim bojovali, tak jsem to par tydnu oddalovala, druhatko dostalo dudlik asi druhy nebo treti den…nejlepsi rozhodnuti
První dítě mělo dudlík po pár dnech po příchodu z porodnice. Druhé mělo velkou potřebu něco mít v use, takže nafasovalo dudlík už v porodnici. Ani u jednoho to nemělo vliv na kojení. Ale riziko tu je vždy, to si musí každá máma vyhodnotit sama. Já bych do toho rizika osobně šla znova
Ahoj, po kojení, když malý už nechce sát a má dost, tak je vklidu a po 30min ho začne bolet bříško, prostě se vzteká, dám mu prst (jestli třeba ještě nemá hlad) a moc sát nechce, tak asi nemá hlad, ale pak dám dudlík a usne nebo je prostě vklidu, nebojkotuju tím kojení? Fakt se přes den snažím kojit co 2-3 hod, plen má počůraných až až, zatím hezky přibírá, tak já nevím, jestli je to ok nebo ne 🙈