Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím,
plně kojím 3 měsíce, již 4 dny řeším takový problém, že se mi v NOCI prostě nespustí mléko (necítím námi známý šimravý pocit na 🐐 a nevidím spokojeně kojené mimčo). Spím poslední noci fakt tvrdě a trochu mě trápí záda. Netuším, zda to může být tím, ale ani mimčo a ani odsávačka nic nevytáhne. Prsa nateklé, ale jsou prostě “zavřené” 😅 🙈 Snažím se i ručně něco vytlačit, ale je toho fakt malinko na to, jak jsou nateklé. Neřešila jste náhodou některá stejný problém, prosím? 🙏 Napadlo mě, zda náhodou takhle člověk neztrácí mléka 😓
Děkuji 🍀
Zkus je před kojením trochu nahřát, teplou látkovou plenou nebo tak.. ale zkušenost vlastní s tím nemám. Tohle mě jen napadlo jako první.
Já to měla taky u obou dětí, během prvních 3 měsíců se mi prsa nalévala mlékem automaticky, potom to přirozeně přestalo. spouštěcí reflex byl u mě špatný, zejména večer nebo v noci se mi tok mléka nespustil a dítě se nenajedlo. Večer byla po celém dni prsa úplně vysátá a nic z nich neteklo. Postupem času jsem večerní kojení začala nahrazovat lahvičkou UM a byl to začátek konce kojení. Fakt to nechápu, přitom ty první 3 měsíce bylo kojení v pohodě a bez problému. A u obou dětí stejný průběh.
@Michalka9 zkus vecer vic pit, v noci po kojeni taky hned aspon sklenku vody/kojiciho caje. Ten popijej i pres den. A 🐐 🐐 na volno na noc, jak lesni bio zena ![]()
@teroonka píše: Více
@teroonka také mě to napadlo, jen malá mi během toho vyřvává díru do hlavy a než se povede, tak usne
Každopádně byl to asi nějaký “výpadek”, teď už se vše zase srovnává (ťukám). Začala jsem teda před spaním pít ještě jeden kojící čaj a sem tam si odsaju, aby se mlíčko tvořilo ![]()
@LindaPraha nasadila jsem ještě jeden před spaním a zatím se to nějak zase rozjíždí
plus sem tam si ještě odsaju, abych produkci trochu navýšila ![]()