Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera měla pořád ruce v puse, koupila jsem ten hořký lak na nehty a když si je začala kousat, tak to bylo děsně hořký, což jí možná tak moc nevadilo, ale udělay se jí z toho hrozný afty v puse a to jí to nadobro odnaučilo. Ale u někoho je to složitější a to nutkání se jen tak nedá překonat. Ale určitě bych ten lak zkusila.
Mám špatnou zprávu já s tím přestala až v 21 letech. Hodně jsem si je kousala z nudy nebo nervozity. Přešlo mě to až po narození dcery. Nervozní jsem byla ale neměla jsem čas. A s těmi umělými nehty. Tak ty jsem také zkoušela. Vydrželi cca týden než jsem si je sundala.
mě bude 22 a až ted mi došlo, že sem prase
nehty si nekoušu tak měsíc mam s toho hezký pocit a konečně dlouhý pěkný nehty a můžu s je i krásně lakovat
takže k tomu si asi každý příjde sám
čím víc mě za to peskovali tím víc sem to dělala.:) jo a mimo jinééé my si, ale nekoušem nehty, ale kůžičku
to jsme vždy říkali našim ![]()
Ještě jsem nepřestala
Laky jsou k ničemu, spíš bych šla cestou totální ignorace. Mně furt plácali přes prsty a vyhrožovali pepřem a bůhvíčím a efekt nula. Dokonce jsem měla strejdu, který si nehet vyhryzal tak, že mu museli kvůli vzniklému zánětu amputovat článek prstu a ani to mně nezastavilo… Vždycky jsem přestala tak na den-snad měsíc mam rekord. Kdyby si je kousala nějak extrémně, do krve, bolesti a zánětlivých záděr, určitě bych navštívila psychologa ![]()
Hm, já jsem své osmileté dceři už několik let nestříhala nehty na rukou ani na nohou. Nemám co
Hryže si ruce i nohy, i když nehty na nohách nejčastěji zatrhává rukama (jako, že si je přejede, kousek nehtu natrhne a pak už ho jen utrhne). Nepomáhají domluvy. Spí sama v pokoji, nejsem s ní pořád, prostě uhlídat to nejde. Já si je lehce hryžu taky (takže příkladem moc nejdu), nebo spíše trhám kůžičku a s tím i nehty doteď. Kolem nehtů mám tak krvavé záděry, hlavně na palcích. Nemám je tedy oholdané na kost, chvíli je mám i krásně dlouhé, pak ale stačí menší zatrhnutí, zbytnělá kůže kolem nehtu a už to jede.
Taky mám s dcerou tento problém. Je to asi 2 měsíce co začala. Je jí skoro 5. Když jsem se jí ptala, kde to viděla - v rodině to nikdo neděláme - tak prý ve školce. Trochu to utlumila, ale kouše pořád. Nepomáhá nic. Dokonce, jak už tu někdo psal, si pokouší kousat nehty u palce u nohou. Třešnička byla, když se zadívala na manžela na nehty a slastně prohlásila: ty by se kousaly
Mi si to nedovolila - zatím, protože ví, že si na nich zakládám, vždy ladím k oblečení atd. Mám svoje a myslím, že hezké. Ráda se prohrabuje v lacích na nehty a já jí vždycky říkám, že si nebude moct lakovat, když si je ohryže, ale nezabírá to dostatečně. Moje máma říká, že je ve stresu ![]()