Příušnice podruhé

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9994
22.5.13 13:08

Přiušnice podruhé

Ahoj holky, tak jsem byla dnes se synem (16 let) u doktorky a má přiušnice. Zase :? Měl je před rokem a teď znovu. Už vloni jsem měla vztek. Děti se očkují kolem druhého roku, vakcína prý působí zhruba 10 let a co potom??? Klukům hrozí neplodnost právě pokud dostanou přiušnice v době dospívání. Nechápu tenhle systém :nevim: Proč se tada děti vůbec očkují, nebo teda když už, proč se nepřeočkují alespoň kluci před pubertou? Já vím, že to tu nevyřeším, jen mě to pěkně štve a mám o syna strach. Navíc jsem samozřejmě překvapená, že má přiušnice opakovaně :nevim: Občas tu čtu diskuse o očkování - neočkování a přiznám se, že se už ani nedivím maminkám, které očkovat nechtějí. Omlouvám se za výplod v podstatě bez otázky, i když budu ráda za každý podnět, informaci nebo zkušenost. Hezký den všem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25082
22.5.13 13:09

Ahoj, neporadím, ale máš pravdu. To očkování je na nic. A prej když je prodělá kluk jako maličký, tak to vliv na plodnost nemá… Byť mám holčičku, tak mě to taky rozčiluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
22.5.13 13:10

Ano ano to je ten super promakaný očkovací kalendář co nám údajně všichni závidí :pocitac: držím palce ať je brzy ok… Případně mohla by si mi do SZ napsat odkud jste? s kamarádkama příušnice lovíme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
22.5.13 13:11

To teda nechápu: pokud je měl loni, tak je znovu mít nemůže, ta první infekce fungovala líp než očkování. Takže buď je neměl loni, nebo je nemá teď. Nejsem doktor, nevím s čím by to zaměnili. :nevim:
Jinak vzhledem k věku - měl jednu, nebo 2 očkovací dávky? Ono se s tím začínalo někdy kolem roku 1988 a dost dlouho se právě dávala jen jedna dávka, můj bratr (r. 1991) měl ještě jen jednu, a když tu loni právě mezi mládeží byla epidemie, tak šel si nechat nabrat protilátky - neměl- tak ho přeočkovali. Jinak kdo je prodělal, je imunní, fakt jsem neslyšela, že by to někdo měl dvakrát (stejně jako neštovice apod.).

• Citovat
  • Upravit
8151
22.5.13 13:13

Já tedy nevím k čemu to očkování je protože kluk je měl 4 roky po očkování takže to že je na deset let se mi moc nezdá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
22.5.13 13:14

@Betty03 to je úplně jedno kolik je dávek. tak doba profylaxe se nijak neprodlužuje. např. na Slovensku se dává jedna v dětství a druhá v 11. letech.
navíc mít příušnice 2× je klidně možné, protože tělo si díky očkování nedokáže vytvořit dostatečnou hladinu protilátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.5.13 13:14

A minule je měl oboustranně? Občas se stane, že jsou jen jednostranně a pak se můžou opakovat. nebo je to třeba vliv té vakcíny, že je průběh mírnější a paradoxně se nevytvoří dostatek protilátek :|
Taky nechápu, proč se tyhle nemoci očkují tak záhy :nevim: Kluci zatím MMR vykcínu nemají, štve mě, že se dá naočkovat jen priorix, spalničky bych klidně už naočkovala, ale tiše doufám, že příušnice chytne a bude mít doživotní imunitu :oops:

Jinak hlavně dodržovat klidový režim, ať se nevysiluje a nepřijdou komplikace třeba právě v podobě zánětu varlat, ležet jak placka a doufat, že tentokrát už bude imunizace dokonalá a nikdy se to nevrátí :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
22.5.13 13:16

@Betty03 Má je určitě a měl je taky určitě a prý není jediný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
22.5.13 13:18

@Gladys Minule je měl jednostranně a teď také, ale na druhé straně. Já vím, klid a dietka, už to známe :) Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.5.13 13:24
@Paoloska píše:
@Gladys Minule je měl jednostranně a teď také, ale na druhé straně. Já vím, klid a dietka, už to známe :) Díky :kytka:

tak tím by měla vzniknout úplná imunita, když už to má teda na druhé straně, to zní v tom marastu pozitivně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
22.5.13 13:24

MMR očkování bych taky zrušila. Nebo alespoň hodně posunula, třeba na 12 let.
Jinak předpokládám, že neplodnost po příušnicích není zcela běžný jev, musely by se přidat komplikace (orchitida). Bude v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
22.5.13 13:27
@Alichi píše:
MMR očkování bych taky zrušila. Nebo alespoň hodně posunula, třeba na 12 let.
Jinak předpokládám, že neplodnost po příušnicích není zcela běžný jev, musely by se přidat komplikace (orchitida). Bude v pořádku.

Já vím, právě těch komplikací se bojím. Ale minule to bylo bez nich, tak teď snad taky :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
22.5.13 13:45

@Paoloska
Jak to má diagnostikované?
Já znala mladého kluka, co taky lítal po doktorech, pořád že má příušnice, a nakonec ne-e, byla to sarkoidosa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
22.5.13 13:55
@BellinkaX píše:
@Paoloska
Jak to má diagnostikované?
Já znala mladého kluka, co taky lítal po doktorech, pořád že má příušnice, a nakonec ne-e, byla to sarkoidosa.

Odběrem krve. Nechci plácat, ale je to přímo vyšetření na přiušnice. Takhle mi to bylo řečeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
22.5.13 14:11

Věřila bych tomu, že očkováním nevznikla dostatečná imunita, proto je chytil poprvé a protože byl očkován, tak nevznikla doživotní imunita a proto je dostal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí