Neštovice a dovolená

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
94
20.5.13 21:58

Neštovice a dovolená......

Ahojky všem, neustále omílané téma neštovic tu proběhlo několikrát, ale nedostala jsem potřebné informace. K věci…Dcera (7let) ještě neštovice neměla, tak nějak se jim vždy vyhnula, ale ne schválně…Ve škole se neštůvky právě objevily, přes víkend se mi osypala, jen pár pupenů, myslela jsem si, že to jsou neštovice, ale protože to bylo takové neobvyklé a nebyla jsem si jistá, došla jsem dnes k MUDr. a ta mě vyvedla z omylu a řekla, že to je alergická reakce, budiž…Ale hlavní problém je ten, že odlétáme za měsíc na dovču a netuším, jestli se vůbec objeví. Do měsíce by se to zvládnout dalo, ale mám ještě 1,5r. chlapečka a pokud to chytne od ní, máme asi po dovolené :-( Tak teď nevím, čekat a čekat? Asi mi nic jiného nezbyde :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
20.5.13 22:05

Jestli se neštovice právě objevili, tak se u holky můžou objevit za 14 dní až tři týdny. Takže dovču můžou ohrozit i dceřiny neštovice. Asi bych počítala s tím, že bude po dovče..znáš to, zákon schválnosti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
20.5.13 22:06

Záleží na průběhu… dovolenou s neštovicemi si u moře představit dokážu, jen jestli udržíš dítě mimo slunce?? Dcera byla loni několik dní v kontaktu s chlapcem, co měl neštovice (před osypáním, v den osypání, i dny poté) a nic nechytla. My se chytáme na dovču koncem léta a nikdy nemůžu vědět, jestli jsme potkali někoho s něštovicema, je to risk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
20.5.13 22:09

@micelinka tý jo, tak s neštovicemi bych určitě neodletěla. Mamka pracuje na poliklinice, probírala tam neštovice mých dětí s doktorkou a ta dala k dobru „příhodu“, kdy její malý pacient odjel s rodiči třetí den neštovic na dovolenou (nechtěli na poslední chvíli stornovat, mysleli si, že to zvládnou) a museli se vracet za další tři dny a malej šel do špitálu na kapačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
20.5.13 22:12

@micelinka Já bych s dítětem, které má neštovice, rozhodně nejela…i když může být klidnější průběh, je to vážná nemoc, často se to podceňuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
20.5.13 22:14

@Kakika já bych taky nejela, pokud by byl nějaký drsný průběh. Třeba synovec měl pár pupínků, jeden den teplotu a jinak pohoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
20.5.13 22:16

@micelinka to asi dopředu nevíš. Kluk se začal osypávat v pátek. Pár pupínků a k tomu 38,5 teplota. V sobotu bez teploty, pupínky se objevují pomaličku. Dnes se jich vyrojilo o něco víc a zase 38,5. Chodí mu to ve vlnách. Takže v sobotu a neděli jsem si říkala, že pohoda a dnes už je olezlý dost a večer mu zase další vylezli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
20.5.13 22:16

Inkubační doba neštovic je myslím až 3 týdny. Pokud to dítě chytne, může se to projevit až takhle. Mě, když se syn osypal neštovicema, tak jsem věděla, že jdu za 14 dní na sál a malou 4měsíční dcerku, kterou jsem kojila, jsem musela mít sebou. To byly nervy…nakonec jsme to zvládli ještě v inkubační době a malá se osypala neštovicema, až když jsme byli už z nemocnice doma. Průběh klidný, ale v takhle malém věku ji to potom totálně rozhodilo imunitu…následovaly záněty průdušek, astma…ale to už patří do jiné diskuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
20.5.13 22:18

@terinka Jestli to tedy chytla, můžese osypat až za 14 dní až 3 týdny. Bohužel…přeji pevné nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35325
20.5.13 22:25

Moje deti mely nestovice dost osklive, nikam bych s tim nejela. Loni jsem taky takhle rusila dovolenou.
A porotoze to dcera prinesla tri dny pred prazdninama( muj posledni den v praci), tak se shodou okolnosti stalo, ze dve deli se vysypaly uz na dovolene - rodice nic netusili… loni tak rusila dovolenou skoro polovina rodicu deti v jeslich…nenadelas nic.

Znami takhle rusili dovolenou v zime :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
20.5.13 22:28

Tak z tohoto mám taky upřímnou hrůzu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
20.5.13 22:28

V nejhorším případě se zájezd stornuje…S neštovicemi bych asi k moři neletěla…Budeme doufat, že se třeba nic nevykulí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1010
20.5.13 23:27

Tak to jsi na tom jak já. Já musela teď malého stáhnout ze školky, aby mi to nechytl. V okolních školkách se totiž objevily a tak kvůli inkubační době to nemohu riskovat, už jedeme za 14dní. Tak nějak doufám, že to tam bude řádit ještě jak se vrátíme a chytne to. Ať už to mám z krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
21.5.13 07:56

@Kakika
No právě a jsou vysoce nakažlivé. Kolik dospělých i starších lidí neštovice nemělo a v dospělosti to mívá horší průběh. Vím o čem mluvím - já je měla ve 21 letech, kamarádka ve 23 letech (skončila na infekčním oddělení, lumbální punkce, zápal mozkových blan…). U nás na vesnici vnouček nakazil svého dědu, který umřel na komplikace s neštovicemi. Pro starší to není žádná sranda a přišlo by mi sobecké cestovat s nakažlivým dítětem :cert:…Inkubační doba je 14-21 dní a nevím proč by třeba mé dítě mělo tuto lahůdku chytnout od dítěte rodičů, kteří cestují vědomě i s jeho neštovicema na letní prázdniny (i když už bysme přijeli od moře domů) - tzn. žádné koupaliště, žádné opalování, žádné návštěvy. Naštěstí to máme za sebou, chytla to v březnu minulého roku :mrgreen: - bylo to v celé vesnici, takže to byla otázka času. Doktorce jsem to jen nahlásila, ani jsem ji nebrala mezi lidi. V té době ke mně jela kamarádka, která je neměla, volala jsem jí to a točila auto a jela domů, i když za mnou cestovala přes celou republiku. Její manžel to chytil v dospělosti a mělo to také strašný průběh. Není to sranda. Chovala bych se ohleduplně k ostatním.

Příspěvek upraven 21.05.13 v 08:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
21.5.13 08:21

Dcera je bohužel zatím nechytila. Každý rok se před létem bojím, že to přijde tentokrát. Je jí 5 a už jsme zkoušeli nakazit i cíleně. Přímým kontaktem, oblečením nakaženého, lízátkem.. a prostě je nechytla :cert:
Tak právě přemýšlím, jestli jí nenechat nabrat krev na protilátky, protože mám podezření, že je měla, ale s velmi velmi mírným průběhem. Kdysi měla na hlavě tři pupínky, které vypadaly jako neštovice, ale dál se to nerozlezlo..
A pan Murphy na nás má poslední dobou tak spadeno, že se fakt té zahraniční dovolené bojím. Tolik se všichni těšíme… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí