Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Od té doby, co se nám narodilo druhé dítě, obtěžuji naši doktorku cca 1× za 14 dní. Protože ordinuje pouze 2-3× týdně a to v omezeném čase, snažím se maximum vyřešit telefonicky. Nicméně teď, jako by se se všemi teplotkami a vyráškami atd protrh pytel, pořád něco. Nevadí mi to řešit. Problém je, že mám pocit, že svoji doktorku akorát obtěžuji, často mám problém se dovolat, připadám si dost nemožně. Jak často chodíte/voláte vašemu doktorovi vy?
Preventivní prohlídky a pak před šestou - vysoká horečka, při vysokých horečkách bez zjevné příčiny - nakonec afty. Takže zase tak ne
Návštěvy při opravdové nemoci.
Kvůli zvýšené teplotě nebo nachlazení rozhodně ne ![]()
Tak pokud jsou hořečky, sípe atd… tak letím hned třeba na pohotovost. Rýmu a kašel léčím doma. Posledně chytlakašel i mlatší ve 2,5m a to jsem šla nevěděla jsem co jí můžu a nemůžu dát neměla ani 5,5kg. Jinak jsem dnes mněla jít na 4m + očkování a volal jsem, že nepřijdem, že máme rýmu a ozvem se až budem ok.
Já hodně věcí řeším sama když je vyrážka (exzem) tak jdu rovnou na kožní, když má zánět spojivek tak na oční atd…
Ja mam tri deti a ted za poslední 3mesice jsme tam porad..kluci se v nemocich stridaji a kdyz to nejsou prudusky, tak strevni chripka nebo volam na vysledky..a neprijde mi, ze bych doktorku otravovala, od toho ju preci mame..
Když byly děcka nemocné, tak jsem měla pocit, že jsme tam 2× týdně (nejdřív jeden, pak druhý), ale to měli nejdřív pneumokoka, pak zas jakýsi moribundus ve výtěru, pokaždé vysoké teploty, píchání uší jeden nebo druhý. Jinak chodíme v podstatě jenom na prevenci a očkování. Běžné věci - rýma, kašel, vyrážka apod. léčím doma sama, s teplotou jdu až po těch třech dnech, pokud to není nějaká hrůza třeba kolem 39 u mimina nebo tak. Nebo když potíže přetrvávají.
Ahoj, my jsem měli štěstí, že většinou jsem chodili jen na prevence, ale první měsíc nás sama zvala doktorka co týden na převážení, pak párkrát, že se jí něco nezdálo, za týden kontrola, do toho operace, zase kontroly navíc, pro jistotu kontrolovala jak se malý hojí. Pak začal kašlat, tak jsem tak radši zběhla na poslechnutí, přeci jen jistota je jistota. Doktorka se nikdy netvářila ani nenaznačovala, že bych ji tím otravovala, sama říká radši přijít zbytečně než něco zanedbat a malého si hlídá díky vadě a operaci obzvlášť.
My jsme zatím ťuk ťuk zdraví, každý syn má jinou dr, se starším jsem byla v 23m na 2. priorixu, a pak až ve 3 letech teĎ, s mladším jen na poradny a očkování, ani dr. nevolám. jinak kvůli nemoci jsem byla s každým synem 1 za celý jejich život ![]()
No tak já právě řeším dlouhotrvající nemizící ekzém. Před 14 dni teplota a starší dcera mi tvrdila, že ji strašně bolí břicho. To byl pátek - Druhý den vše v poho. Kojené dítě mi přestalo kakat více jak 10 dní. Pak jsou to ty preventivní prohlídky u miminek. Vojtova metoda. Problém - starší ji necvičila - pro mě novinka. Před tím to byly vysoké teploty starší dcery a manžela s kašlem, bála jsem se, že nakazí novorozence, tak jsme u doktora byli všichni, dále Teplota u 2m miminka… S rýmou a zvýšenou teplotou obvykle taky nikam nechodím.
K Dr. chodíme, pouze pokud je to opravdu vážně, tzn. Pokud mají horečku, která trvá víc než tři dny a má k tomu rýmu, kašel nebo průjem. Pokud si stěžuje na bolest v krku..Jinak chodíme pouze na preventivní kontroly. Jen s malou lítáme po Dr. páč měla cca. 1rok pořád průjem a nikdy nevěděl a neví proč..:-(
Ale má švagrová je u Dr. pečená vařená-chodí tam s každou pitomostí, s každým pupínkem, s každým zakašláním, s každým sekretem z nosu a je jí jedno, zda jde ke své Dr. nebo na pohotovost, tam je tak 4× do týdne…:-(
Já ho „otravovat“ jeden čas musela furt, byli jsme pořád stále nemocní(vážněji, ne jen teplota). Ve finále už mi volali na mobil, když jsme se dlouho neozvali, jak nám je ![]()
Chodíme k dr spíš jen na preventivky a očkování a krom toho byla malá raz marodná. Ale my máme skvělou dr, kdykoliv zavolám tak velmi ráda poradí. Když jsme malou dovezli z porodnice domů, dokonce přijela k nám.
Když si myslíš, že ju to obtěžuje,, tak já bych zkusila dr změnit ![]()
Jinak k tomu otravování, já myslím, že lidi tam chodí s většíma prkotinama… Je to jejich práce, tak co. To je jak z Cimrmana - postavil si hoospodu, ale chodili mu tam lidi ![]()
Od narození jsme tam byli vždy jen na preventivce, rýmu jsme léčili doma, kašel ani nic podobného neměla, měla šestou nemoc a to jsme byli na pohotovosti o víkendu, kde stejně neřekla mudra, co to je, po výsevu vyrážek a konzultaci po telefonu to bylo jasné
@Januliiik píše:
Chodíme k dr spíš jen na preventivky a očkování a krom toho byla malá raz marodná. Ale my máme skvělou dr, kdykoliv zavolám tak velmi ráda poradí. Když jsme malou dovezli z porodnice domů, dokonce přijela k nám.
Když si myslíš, že ju to obtěžuje,, tak já bych zkusila dr změnit
To je právě trochu problém. Bydlíme na kraji města a není z čeho vybírat. Paní doktorka je fajn, ale asi hodně zaneprázdněná.
@Angua píše:Že jo
Jinak k tomu otravování, já myslím, že lidi tam chodí s většíma prkotinama… Je to jejich práce, tak co. To je jak z Cimrmana - postavil si hoospodu, ale chodili mu tam lidi