Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer, dcerka 5,5 let je od úterka na antibiotikách (angína a lehký zánět dutin) - od čtvrtka již bez teplot, rýma už jen lehká. Zítra, pokud bude počasí, se chystáme na celý den na zahradu. Prosím o názor - je to vhodné jít ven i když ještě dobírá antibiotika a není tu riziko nějakých vyrážek při pobytu na sluníčku s antibiotiky?
Děkuji za názory ![]()
Na slunicko bych ji s ATB nebrala… ven na chvilku ano, ale na cely den asi ne… ale mozna ostatni maminky napisi neco jineho… ![]()
@Peetaa : Myslím, že s antibiotikama by ven jít neměla a už vůbec ne na celý den. Vyrážka asi nehrozí, ale já bych nešla, dokud nebude úplně zdravá.
S antibiotika se na sluníčko nemá chodit, my tedy při ATB na slunce nechodíme.
Děkuji za názory, máme narozeninou oslavu, takže pobyt venku omezíme na minimum, ale na chvíli půjdeme. moc se těší, kor po týdnu, co je doma ![]()
@Peetaa Na sluníčko by neměla vůbec, takže pokud možno ji drž ve stínu a čepice je samozřejmost ![]()
Na sluníčko v žádném případě - na zahradu ano, ale maximálně na židli pod slunečník, do závětří, s pastelkami nebo knížkou. Jakékoli pobíhání či cokoli podobného ne.
A v žádném případě na celý den - max. na hodinku.
Moje dite melo narozeniny vcera, ATB ma od ctvrtka, na slunce ma zakazano chodit, takze kvuli tomu ani nemuze do skolky( neni nemocna, jen ma dr. podezreni na boreliozu - tedy, spis pry ne, ale vyloucit to nemuze). Jsme doma.
Oslava byla nastesti uz minuly vikend, jinak bych ji asi zrusila, ac ji neni vubec nic( jen ma flek na noze po klisteti).
Příspěvek upraven 18.05.13 v 23:48
@Peetaa píše:
Děkuji za názory, máme narozeninou oslavu, takže pobyt venku omezíme na minimum, ale na chvíli půjdeme. moc se těší, kor po týdnu, co je doma
to bych byla ráda kdyby mi na narozeninovou oslavu přišel/pozval mě někdo komu dítě bere antibiotika ![]()
rozhodně ne na sluníčko, a jen v klidu a na chvíli. ne nadarmo se má při antibiotikách dodržovat klidový režim
@paola white jooo, přesně:)
jinak Atb na sluníčko nesmí, dítě má mít klidový režim, už tak je ten organismus vyčerpávaný léky a ty mu ještě ubíráš další energii, riskuješ opakování nemoci a další atb.
Nesla bych ani nahodou, telo ma dost co bojovat s chemii, zitra ma svitit slunce, jestli je to oslava, deti budou litat. Prijde mi to totalne nezodpovedne, sorry. Nevim, jak moc se deti ci leky zmenily od mych dob, ale ja mam otce doktora a pri predstave nedobranych atb a vejletu decka na oslavu by ho rovnou kleplo i dneska.