Vrozená srdeční vada

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
239
18.5.13 09:48

Vrozená srdeční vada

Dobrý den, u našeho miminka zjistili na kardiologii vrozenou vadu srdce - konkrétně je diagnóza: vrozená stenoza aortální chlopně, defekt síňového septa, závěr: hemodynamicky zatím méně významný nález. Byla jsem z toho tak v šoku, že jsem se ani nestihla zeptat, co to pro našeho syna, nás vlastně do budoucna znamená, příští kontrola bude za tři týdny, kde se chci zeptat více (doktor říkal, že nás budou muset sledovat, takže časté kontroly, jak malý poroste). Je někdo tady, kdo má u dítěte stejnou vadu? Prosím o vaše zkušenosti. Podstoupila jsem screening v prvním trimestru, kde všechno vyšlo v pořádku, takže to byl pro nás šok :,(

Příspěvek upraven 18.05.13 v 09:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101459
18.5.13 09:52

@Caleb82 S vadou neporadím, malý má jen nevýznamné šelesty, kontrola za 2 roky… ale jen drobná poznámka ke screeningu v prvním trimestru, ten je zaměřen na chromozomální vady, nikoliv na srdeční, takže ani nic ukázat nemohl. Něco mohl ukázat ten podrobný UTZ kolem 20tt, ale je otázkou zda se tahle vada tou dobou již ukazuje nebo ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanullka
18.5.13 10:16

Ahoj, takovou vadu jsem mela ja. Jestli chces nejake informace, napisu SZ.

• Citovat
  • Upravit
3392
18.5.13 10:25

@Caleb82 ahoj, náš syn měl přesně stejnou diagnozu, jako tvoje miminko. Nyní je mu 5 let a v půl roce podstoupil operAci v Motole která se velmi zdrařila. Chodíme na pravidelné kontoly každým rokem, je bez léků a má běžný režim jako ostatní zdravé děti. Může úplně všechno jen ne vrcholově sportovat. Přeji hodně štěstí a věřím, že to všechno dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
18.5.13 11:04

Hanullka - prosím napiš více informací do SZ, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4042
18.5.13 12:05

Naše malá měla kompletní defekt síňového septa plus další vady, byla na operaci na 2,5 měsících v Motole-výsledek výborný, na Elli bys ani nepoznala, že má tohle za sebou, je jako jiné zdravé děti :srdce: Chodíme samozřejmě na kontroly, ještě jí nedomyká jedna chlopeň a nikdo nám nezaručí, že by v budoucnu ještě nepotřebovala operaci, ale už z toho nemám takový strach, a ty taky neměj. A k tomu si myslím, že máme tady v ČR skvělé doktory, v Motole jsou špičky a určitě i v jiných nemocnicích, neboj! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.13 13:51

Ahoj, dcera má také, ale neděs se, ne vždy to musí končit operací. Operují se až větší defetky, s těmi menšími se chodí pouze cca po 3 měsících na kontrolu na ekg a na kardio. Jinak omezení nemáme žádná, jenom více dbát na oblíkání, aby nebývala moc často nemocná, kardiolog se moc netvářil na školku, ale prý to máme zkusit a pokud by byla zvýšená nemocnost, tak zůstat doma, jinak funguje normálně, lítá, zlobí apod 8) Takže žádný stres. Je možné, že půjdete na operaci (ale fakt by ten nález musel být víc než cca 5milimetrů), ale ty operace jsou úspěšné a v pohodě, ale pokud jak píšeš, máte jen menší nález, tak budou jenom kontroly a omezení veškerá žádná.

• Citovat
  • Upravit
239
18.5.13 19:44

Děkuji za zkušenosti. Ještě bych se ráda zeptala, jaké je riziko, že bude i další naše dítě postižené vadou srdce? Já ani přítel srdeční problémy nemáme. V rodině ano, moje babička zemřela na infarkt, moji rodiče problémy se srdcem nemají, přítelův otec zemřel na problémy se srdcem, ale měl i jiné zdrav. problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
18.5.13 20:57

@Caleb82 Určitě další Vaše dítě mít podobné potíže nebude. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanullka
18.5.13 23:04

@Caleb82 Já jsem se na to ptala doktora a bylo mi řečeno, že to není ani dědičné, tak se neboj.

• Citovat
  • Upravit
5088
20.8.14 18:42

Ahoj holky, jsem týden po porodu, synovi asi 3.den zjistili vrozenou srdeční vadu… respektive více… /defekt síňového a komorového septa…- defekt síňového 7mm, defekt komorového septa /2 defekty/ 2 mm…
je tady někdo, kdo měl u prcka podobný problém??
3 dny jsem probrečela, teď už se dávám dohromady, ale je to o nervy.. dnes jsme byli na větší prohlídce ve fakultní nemocnici Ostrava…

budu ráda za jakoukoliv zkušenost… zatím to stále vstřebávám… :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.2.15 20:08

defekt sinoveho septa 10mm

Ahojjky chce se zeptat zda ma nekdo podobny problem mam syna kteremu je 5 let a ma defekt sinoveho septa a k tomu šelest na srdicku a jednu stranu srdecka vetsi a druhou mensi,,ceka nas operace v motole kvuli defektu sinoveho septa a nemuzu se zbavit strachu,,vubec netusim kolik hodin operace muze trvat a hlavne vubec netusim co vse se muze stat,,, pokud ma s timto nekdo podobnou zkusenost prosim napiste mi :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
13.2.15 20:17

@krapf Myslím, že nejfundovanější info Ti podají přímo v motolském kardiocentru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
13.2.15 22:48

@krapf Ahoj, nemám přímo zkušenost, ale chodím také se synem na pravidelní kontroly… je mu půl roku, má 2 defetky síňového a 1 defekt komorového septa a k tomu nedomykavost chlopní… v čekárně jsem se bavila s maminkou, která měla holčičku už po operaci /té menší operace… myslím, že ta čeká i vás… pomocí katetru/…a říkala, že malá to zvládala dobře, že neměla žádné komplikace a v Motoli byli moc příjemní… držím palce!!!

Můj syn to má zjištěné asi 2 dny po porodu, z původních asi 8mm se mu změnšily…ale teď už nějakou dobu dírky stojí a nemění se… no.. snad se nebudou nijak zvětšovat… :?

je to o nervy… drž se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
13.2.15 22:57

@krapf syn byl na operaci s jinou vadou, má koarktaci aorty. Operace trvala ani ne 2 hodiny, pak byl 6 dní v nemocnici. V motole jsou doktoři machři a jsou fakt hodní a snaží se vše polopatě vysvětlit, aby to pochopili i lajci. Na péči po operaci si nemůžu stěžovat ať na JIPU nebo na normálním pokoji. Všichni ví, že maminky jsou z toho vyklepané a chovají se k nim moc hezky, aby to zvládly.
A co se může stát si nepřipouštěj. Určitě to dopadne dobře. I když teď se mi to mluví, před 2,5 lety ve mě byla hodně maličká dušička a kolik jsem probrečela hodin radši nepočítat. Ale teď mi tu lítá 3 letý klučina na kterým se pozná vada jen díky jizvě na boku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí