Petechie foto

210
16.5.13 20:20

petechie foto

Holky, nahraji fotku a chtěla bych se zeptat…mohou být toto petechie? Dneska jsem to našla u 4,5 letého syna…
děkuji Monulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
462
16.5.13 20:27

Ne, to nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
16.5.13 20:30

Mě to spíš přijde, že je to od silnějšího stisku ruky. Nevyhazoval ho někdo v rámci lumpáren do vzduchu a nechytal? Podobně vypadala dceřina ruka, když vylezla na stůl a já doběhla ve chvíli, kdy letěla hlavou dolů. Čapla jsem jí za ruku silněji, než jsem chtěla, ale v tom šoku jsem byla ráda, že nedopadla na tu hlavu. Pak jí vyskákali takové flíčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
16.5.13 20:37

Modriny od silneho stisku. Tohle nejsou petechie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
16.5.13 20:42

Nejsou, protože malá je má teď při 6.nemoci a vypadaji fakt jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
16.5.13 20:46

To je modřina, jak píšou holky od silného stisku rukou nejspíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mitchy
16.5.13 20:51

Petechie se poznají tak, že když na ně zatlačíš, tak nezmizí, nezmění barvu. Ale toto se mi jako petechie nezdá, spíš jak psaly už holky, jsou to modřinky od silného stisku.

• Citovat
  • Upravit
210
16.5.13 20:56

Holky, strašně moc děkuji, trošku jste mě uklidnily…nevím proč, ale malého poslední dobou asi až moc sleduju, dělají se mu modřinky na nohách, ale začalo to až ted od jara, je hroznej divoch a všude leeze, je jak opičák, tak jsem měla strach…ale žádné jiné příznaky té „hrozné nemoci“ nemá, je čilý jako rybka, není unavený nebo spavý, apod.
no je to v místě, kde se mi zdá, že by to mohlo být od toho stisku, když ho třeba někdo zvedal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
16.5.13 21:01

Petechie měla moje dcera docela nedávno, a toto opravdu nejsou. Petechie vypadají jako milimetrové tečky červenofialové barvy ;) Jak píšou holky, vypadá to jako od silnějšího stisku ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
16.5.13 21:06

@monulka ked vezmes sklenicku a pritlacis dnom, tak petechie na rozdiel od vyrazky nezmizne. Petechie su malinke cervene tečky, asi mm v priemere.

• Citovat
  • Upravit
7631
16.5.13 21:08

@monulka, přesně todle měl synek na hrudníčku. Byla to plíseň… Mazala jesem Imazolem. Je to mírně plastické?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
16.5.13 21:31

Holky, mě to spíš připadá, jako by se na měco narazil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
16.5.13 21:36

Po zmáčknutí ho to nebolí, plastické to není, je to úplně hladké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
16.5.13 21:36

@monulka, pokud je to naraženina, tak bude časem měnit barvu jako modřina. Kdyby se to dlouho neměnilo, tak by měl Imazol pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
16.5.13 21:42

@Gabika a jak by se pokožka chovala v případě, že by to byla modřina? To po přitlačení skleničky taky nezmění barvu…nebo ano?
@Kaczenka a Imazol je také na modřiny? Ona to opravdu není vyrážka, je to pod kůží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí