Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@anickadomnik jj všude na netu doporučují odběry krve…já už se chystala a pak si všimla, že to mizí, ale třeba ta první největší mi zmizela tak do 3 týdnů, ale měla jsem spoustu dalších na obou lýtkách
Holky, nevíte, co by to mohlo být? V létě jsem si všimla malých červených teček na pažích a sem tam na předloktí, jsou to takové maličké pidi-tečinky, jako kdyby mě někdo píchnul špendlíkem, jsou maličké, skoro neviditelné, ale vím o nic a znervózňují mě, co to může být. Mají červenou barvu, nepřijde mi, že by jich od léta nějak hodně přibylo, jak jsou maličké, tak se mi to ani moc pořádně nepodařilo vyfotit. Nemění barvu, jsou jakoby nahoře na kůži, ale nezdají se mi vystouplé, ale jsou na povrchu kůže, červené, pořád stejná barva a jsou tam už x-měsíců. Nevím, jak dlouho je tam mohu mít, ale poprvé jsem si jich všimla v červenci. Nevíte, co by to mohlo být? Maličké hemangiomy? Petechie? Ale to jsou spíš maličké pidi modřinky, které mizí, ne? Díky
Maminky, prosim anonymne..je toto petechie? synkovi se objevilo „toto“ podruhe na usnim lalucku, nikde jinde..dneska po spani zase na druhem ousku..dnes jsme byli na odberu krve..vysledky budou zitra a pozitri..je mi z toho uplne spatne
uklidnuju se tim, ze spi nejradsi bez polstarku a ma to nejak otlacene, ale moc to nepomaha ![]()
Pokud by to bylo něco vážnějšího, pochybuji, že by se to lokalizovalo jen na jednom uchu
. Nemůže mu vadit třeba prací prášek, ve kterém jsi prala lůžkoviny, nebo něco na polštáři? Co říkala doktorka?
@pe-terka
Pave, ze to ma jen na laluccich, tak se tim trosku uklidnuji..doktorka k tomu nic moc nerekla a udelala prave ten odber..synek ma polstar, ale vzdycky spi stejne na prosteradle v divnych polohach
no snad se nic nepotvrdi, jsem jako na trni ![]()
@Anonymní píše:
@pe-terka
Pave, ze to ma jen na laluccich, tak se tim trosku uklidnuji..doktorka k tomu nic moc nerekla a udelala prave ten odber..synek ma polstar, ale vzdycky spi stejne na prosteradle v divnych polohachno snad se nic nepotvrdi, jsem jako na trni
Pokud máš obavy třeba z meningogoka, tak to ty děti mají výsev po celém těle, rozhodně ne jen na uchu. A celkově je syn v pohodě? To bude nejspíš nějaký exém…
Zdravím prosím je tohle petechie, mojí 6měsíční dcerce se na ručičce udělaly jakoby dva flíčky podlitinky, mám strach aby to nebyla petechie a nebo něco vážného. Ikdyž věřím, že je to jen jak těma ručkama pořád šmidlí a bouchá do hraček.
@Bubush já myslím, že to nic vážného nebude, obě moje děti na petechie trpí a tohle bych spíš tipla, že se o něco praštila
@Bubush na prvni fotce ji mohl stipnout komar a na druhe se odrela ![]()
Urcite to neni petechie, neni to spis stipanec, jakoby skripnuti myslim
Holky moc děkuji. @Danulinka16 právě mě to příjde taky jakoby přiskřípnutí, ale teda nevím od čeho jedině, že jak jí oblékám, že bych jí štípla nebo co.
Ahoj holky, malému ( 2měsíce) se udělali takovéhle pupínky..nejdřív 2 na obličeji, ted další 3 na ruce… podle popisu mi to přiopadá na petechie, mám to řešit? jít k doktorce nebo zatím počkat jestli se jich udělá víc nebo jestli nezmizí?