Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@monulka, ne. Imazol je na plísně a kvasimky. Na modřiny je Heparoid (nevím, jestli ho mohou děti, koukni radši do e-letáčku)…
Tohle jsem měla nedávno na stehně, zakládala jsem tady diskuzi, kdosi miporadil namazat imazolem, do 3 dnů to bylo fuč ![]()
@monulka To som síce neskúšala, ale medzi modrinou a petechiami je veľký rozdiel. Modrina je fľak (rôznofarebný
), petechie je veľká ako špendlíková hlavička a jasne červená, si myslím… ![]()
Hele sice to tam neni az tak videt, ale at je jasno. Me se narodila dcera s petechiemi, mela jednu vedle druhe, tak se koukni, jak to vypada.
Na tve fotce jsou modriny z otlaku.
Holky já se taky zeptám, když jsem to tu pročítala tak jsem zjistila že trpím na petechie, dělají se mi cca 3 roky jen jsem nevěděla že to má i jméno, mám vždy od loktu až po prsty na rukou, cca 1-2 do měsíce, dosud jsem to nijak neřešila, měla jsem s tím problém i v pubertě a dr. mi tenkrát řekla že to nic není, myslíte že je to ok?
Holky chci se zeptat maly ma na cele 5 tecek jak kdybych m je namalovala fixkou nejsou vystouuple jak vyraska jsou uplne ploche muze to byt petechie ma to uz 3 dny a vipada to furt stejne.(kdyz na ne zatlacim tak zmizi)
@kub2 píše:
Holky chci se zeptat maly ma na cele 5 tecek jak kdybych m je namalovala fixkou nejsou vystouuple jak vyraska jsou uplne ploche muze to byt petechie ma to uz 3 dny a vipada to furt stejne.(kdyz na ne zatlacim tak zmizi)
Po zatlačení by petechie mizet neměli, takže asi nejsou, každopádně odborník nejsem ![]()
Holky jdu s dotazem, kluk má na nohou petechie na jedné noze okolo vnitřního kotníku dva fleky cca 3×5cm a na druhé hoze na lýtku jeden flek 1×5cm a tři malé 1×1 cm, to že to jsou petechie jsem si jistá, mám to potvrzeno i doktorkou, problém je ten že mu nemizí, už je má měsíc, nejdřív měl ty tři velké pak se asi po týdnu přidali ty malé a nic nedělají, nemění barvu ani velikost. Nevíte co s tím? K doktorce máme přijít zase za 14 dní mezitím hlídat jestli se mění. Za jak dlouho by se to mělo ztratit? Já když se mi udělají petechie tak je většinou mám za dva nebo tři dny pryč ![]()
@luc31 no já to jako nehrotila nějak mi to nepřišlo důležité, nebyla jsem s tím u dr. ale když jsme tam šli v úterý kvůli jinému problému tak si toho všimla a docela mě vyplašila, že musí kluk na odběry krve a moč a podobný kraviny, tak jsem jí řekla že se mi to nezdá nějak závažné tak ty odběry odložila s tím že máme přijít za 14 dní jestli to teda ještě nezmizí