Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky. Můžete některá poradit, jak odnaučit dítě okousávat nehty? ![]()
Myslím, že nijak
jako malá jsem to dělala taky, až když jsem řpišla do věku, kdy jsem se za ruce styděla nechala jsem toho ![]()
Pětiletá dcera se taky kouše nehty, a dost. Palce má ohlodané tak do půlky lůžka, vypadá to strašně
Ostatní nehty taky nic moc.
Vůbec nevím, co dělat. Zákazy, odměny, domlouvání,..nic na ni neplatí. Doma ji okřiknu, když vidím, že má prsty v puse, ale ve školce?
Já jsem si nehty taky jako dítě kousala, ale teda né tak brutálně a někdy v 10 jsem sama přestala, teď mám nehty celkem pěkný, lůžka normální.
Podle věku ![]()
pětileťákovi každý večer kouknem na ruce, namažeme „speciálním krémem proti kousání“ - bepanthenem
a zatím docela dobrý ![]()
@Eugiinka píše:
Myslím, že nijakjako malá jsem to dělala taky, až když jsem řpišla do věku, kdy jsem se za ruce styděla nechala jsem toho
Taky tak a kamarádka malýmu nehtíky zalepila, strhnul to a kousal dál. Zkoušela i nějaký vodičky, kterýma se nehtíky potřou, ale stejně kousal a akorát mu z toho bylo špatně
, tak to nechala a doufá, že ho to přejde ![]()
@TinaAn píše:
Pětiletá dcera se taky kouše nehty, a dost. Palce má ohlodané tak do půlky lůžka, vypadá to strašněOstatní nehty taky nic moc.
Vůbec nevím, co dělat. Zákazy, odměny, domlouvání,..nic na ni neplatí. Doma ji okřiknu, když vidím, že má prsty v puse, ale ve školce?Já jsem si nehty taky jako dítě kousala, ale teda né tak brutálně a někdy v 10 jsem sama přestala, teď mám nehty celkem pěkný, lůžka normální.
Tak to máme i my doma. Zkoušela jsem různě. Zakazování, odměny, ale nic nepomohlo… Jinka přesně tak. Doma jí napomenu, ale ve školce to bohužel nevidím
.
Tak to jsem nevěděla, že existujou i nějaké vodičky. To by možná mohlo zabrat
.
Pochybuju, že cokoliv pomůže, koušu od mala, pomohly až gelový nehty, a to jsem se styděla, snažila, ale je to blbý zlozvyk, 80% toho kousání je nevědomky.
Ségra koupila své dceři v lékárně nějaký specielní lak, co je hrozně hořký. No ale tříleťačka si ho stačila rozmazat po celé ručce, než zaschnul a potom čeho se dotkla, to bylo strašně hořké, takže si nemohla dát do pusy ani piškot, byla totálně hysterická, nedalo se jí to vysvětlit a vymylo se to až po několika pokusech…takže je to spíš až pro starší děti ![]()
Ten hořkej lak jsem taky zkoušela, ale výsledek žádný, kousala si nehty i tak. ![]()
Ja si kousala nehty az do dospelosti. Nezabralo nic, ani ty laky na nehty horky.Nasi mi dali pry na ruce i pepr nebo palivou papriku a stejne to nepomohlo
@Lolika no tak to bych také ráda věděla. Syn si kouše nehty doteď a to mu bude 17 let ![]()