Okousávání nehtů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
187
23.5.13 10:38

Okousávání nehtů

Ahojte maminky. Můžete některá poradit, jak odnaučit dítě okousávat nehty? :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3282
23.5.13 10:44

Myslím, že nijak :roll: jako malá jsem to dělala taky, až když jsem řpišla do věku, kdy jsem se za ruce styděla nechala jsem toho 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
23.5.13 10:49

Pětiletá dcera se taky kouše nehty, a dost. Palce má ohlodané tak do půlky lůžka, vypadá to strašně :zed: Ostatní nehty taky nic moc.
Vůbec nevím, co dělat. Zákazy, odměny, domlouvání,..nic na ni neplatí. Doma ji okřiknu, když vidím, že má prsty v puse, ale ve školce?

Já jsem si nehty taky jako dítě kousala, ale teda né tak brutálně a někdy v 10 jsem sama přestala, teď mám nehty celkem pěkný, lůžka normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
23.5.13 10:49

Podle věku :nevim:
pětileťákovi každý večer kouknem na ruce, namažeme „speciálním krémem proti kousání“ - bepanthenem ;) a zatím docela dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
23.5.13 10:50

Jo a pak je lak na nehty, hořkej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
23.5.13 10:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
23.5.13 10:52
@Eugiinka píše:
Myslím, že nijak :roll: jako malá jsem to dělala taky, až když jsem řpišla do věku, kdy jsem se za ruce styděla nechala jsem toho 8)

Taky tak a kamarádka malýmu nehtíky zalepila, strhnul to a kousal dál. Zkoušela i nějaký vodičky, kterýma se nehtíky potřou, ale stejně kousal a akorát mu z toho bylo špatně :roll:, tak to nechala a doufá, že ho to přejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
23.5.13 10:52
@TinaAn píše:
Pětiletá dcera se taky kouše nehty, a dost. Palce má ohlodané tak do půlky lůžka, vypadá to strašně :zed: Ostatní nehty taky nic moc.
Vůbec nevím, co dělat. Zákazy, odměny, domlouvání,..nic na ni neplatí. Doma ji okřiknu, když vidím, že má prsty v puse, ale ve školce?Já jsem si nehty taky jako dítě kousala, ale teda né tak brutálně a někdy v 10 jsem sama přestala, teď mám nehty celkem pěkný, lůžka normální.

Tak to máme i my doma. Zkoušela jsem různě. Zakazování, odměny, ale nic nepomohlo… Jinka přesně tak. Doma jí napomenu, ale ve školce to bohužel nevidím :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
23.5.13 10:53

Tak to jsem nevěděla, že existujou i nějaké vodičky. To by možná mohlo zabrat :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.5.13 10:55

Pochybuju, že cokoliv pomůže, koušu od mala, pomohly až gelový nehty, a to jsem se styděla, snažila, ale je to blbý zlozvyk, 80% toho kousání je nevědomky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
23.5.13 10:58

Ségra koupila své dceři v lékárně nějaký specielní lak, co je hrozně hořký. No ale tříleťačka si ho stačila rozmazat po celé ručce, než zaschnul a potom čeho se dotkla, to bylo strašně hořké, takže si nemohla dát do pusy ani piškot, byla totálně hysterická, nedalo se jí to vysvětlit a vymylo se to až po několika pokusech…takže je to spíš až pro starší děti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
23.5.13 11:01

Ten hořkej lak jsem taky zkoušela, ale výsledek žádný, kousala si nehty i tak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
23.5.13 11:02

Naše malá se kolikrát zahryzne i do nehtu u palce na noze :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
23.5.13 11:12

Ja si kousala nehty az do dospelosti. Nezabralo nic, ani ty laky na nehty horky.Nasi mi dali pry na ruce i pepr nebo palivou papriku a stejne to nepomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
23.5.13 11:12

@Lolika no tak to bych také ráda věděla. Syn si kouše nehty doteď a to mu bude 17 let :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí