Co znamená mírný oligohydramnion v 38. týdnu těhotenství?

2970
13.10.10 15:18

Oligohydramnion v 38. tydnu

Na dnesni kontrole mi doktorka do zpravy napsala „mirny oligohydramnion“. Nic mi o tom nerekla, precetla jsem si to az doma. Nemate s tim nektera zkusenost? Toho, co jsem cetla na netu, jsem se trochu lekla… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16492
13.10.10 15:23

Ahoj Tajo,
buď úplně v klidu. Ke konci těhotenství je méně plodové vody. Já ho mám od cca 37týdne. KDyby to bylo špatné, doktorka tě domů nepustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2970
13.10.10 15:36

Ahoj Majo, dik za odpoved. Tyjo, a ty tolik prenasis, jo 8-o ?
Ja vim ze jsem trochu (hodne) plasan, nasla jsem si treba, ze to male mnopzstvi plodovky muze znamenat spatnou funkci placenty, a pak se nenechava prenaset, ale spis vyvolava porod driv (samozrejme jen kdyz je situace vazna), tak proto se tak divim…
A hlida te doktor nejak vic, nebo se to vubec neresilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
13.10.10 15:41

Tajo on je ten metřík na konci nějaký divný. Přenáším dneska (dle MS) 3tí den.
No já jezdím na ozvy do porodince a vždycky mi doktoři dělají ultrazvuk. No a ten jeden mi teď měřil i průtoky a všechno v pohodě. Prý mě nechají přenášet až 10dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2970
13.10.10 15:56

aha, uz koukam na tvuj metrik na due date a vazne to nejak nesedi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
13.10.10 16:00

Já už jsem ho teď na konci neměnila :-) Nechápu proč to z ničeho nic hází takové čísla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
13.10.10 16:35

Já měla méně plodové vody taky ke konci prvního těhotenství. A vše bylo v pořádku. Ale zaznamenat to určitě musejí, aby se to hlídalo:). Ale zvláštní péče to není, to bys na tom musela být hůře. Tak můžeš být v klidu :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Resutz
13.10.10 18:45

Ahoj, já měla už v 32 tt, doktor mi řekl, že to nic neznamená, když dítko pěkně roste. V té době byl odhad na 2340g, kdyby bylo málo, tak pošle na průtoky do nemocnice. Ono se to asi pozná podle toho, že obraz na UTZ je rozostřený. A v této době je méně plodové vody už normální. Resut

• Citovat
  • Upravit
139
13.10.10 21:02

Tak já toto měla ve 24tt. Bohužel špatný konec. U druhého těhu mě tím zase postrašily a opět ve 24tt. Byla jsem v nemocnici a při dalších UTZ mi řekli,že je to o.k., že se prý malá hodně nabaštila, nebo málo vyčůrala :potlesk: Narodila se ve 38tt a je naprosto v pohodě tak za 5dětiček :dance: Ono hodně záleží na měření, fakt stačí setinka mm a je výsledek jiný. Takto mi to i vysvětlovali.Ale při tak vysokém stupni těhu je to normální. Tak se nestresuj a těš se na prcka :andel: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
13.10.10 21:08

Tak ja jsem to mela taky v 39.tydnu, ale navic se doktorovi zdalo za mala od minule kontroly moc nevyrostla, tak me poslal na prutoky pupecnikem, a tam zjistili ze je to na spodni hranici normy, takze mi zitra vyvolaji porod, no a mala se v noci zacala drat na svet sama :lol: , asi poznala ze uz to pro ni neni dobry :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2243
20.9.11 18:49

Oligohydramnion 37+0

Ahoj holky,dnes mi dr na kontrole řekla,že máme méně pl. vody,ale že se miminku daří,váhový odhad 3210g nevíte čím to může být a jestli to třeba mohu i já ovlivnit zvýšením pití tekutin? Jinak říkala,že se mám objednat na kontrolu do porodnice za týden-tak si říkám,že asi je vše v pořádku,jinka by mě tam hnala hned…asi zbytečně stresuju,ale znáte to :-/ červíček je červíček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
20.9.11 19:16
sweetpretty píše:
Ahoj holky,dnes mi dr na kontrole řekla,že máme méně pl. vody,ale že se miminku daří,váhový odhad 3210g nevíte čím to může být a jestli to třeba mohu i já ovlivnit zvýšením pití tekutin? Jinak říkala,že se mám objednat na kontrolu do porodnice za týden-tak si říkám,že asi je vše v pořádku,jinka by mě tam hnala hned…asi zbytečně stresuju,ale znáte to :-/ červíček je červíček…

Taky sem zkoušela doplnit vodu pitím tekutin, ale neklaplo to :lol: Asi je to jen pověra :think: Jo a měla sem mírný olgohydramnion a deset dní nato těžký oligohydramnion…Radím ti, nos vložky a kdybys měla pocit, že ti odtéká voda, zajeď si na test do porodnice…Přeju zdárné donošení :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2243
23.9.11 17:41

Děkuji za reakci,no já se teď tak pozoruju,že si to snad i namluvím,že mi ta pl. voda odchází :-/ mívám teĎ takový vodnatější výtok,ale jen ráno a pak během dne nic,pl. voda by asi musela :nevim: odcházet nepřetržitě ne :-( nosím pořád intimku…včera jsem byla na kontrole a vodu mi dr nezměřil,že až za týden tak mi to pořád vrtá v hlavě a nevím na koho se s tím obrátit,když v porodce mi to nezměřili…a tobě odtékala voda nebo se vstřebávala sama nějak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
27.9.11 13:38

Ahoj, dlouho sem tu nebyla…Jak to vypadá?
Plodovka ti nemusí odtékat pořád, může to podle mě být jen tak občas po troškách…Když si budeš myslet, že je to pl. voda, radši s vložkou zajeď do porodky, sestřičky to zkontrolujou, doktora k tomu ani není potřeba…Držím pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
27.9.11 13:39

Jo ami ta voda asi pomalinku nepozorovaně odtékala, já to vůbec nepostřehla :roll: Nevím, nikdo mi k tomu nějak nic neřekl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí