Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Na dnesni kontrole mi doktorka do zpravy napsala „mirny oligohydramnion“. Nic mi o tom nerekla, precetla jsem si to az doma. Nemate s tim nektera zkusenost? Toho, co jsem cetla na netu, jsem se trochu lekla… ![]()
Ahoj Tajo,
buď úplně v klidu. Ke konci těhotenství je méně plodové vody. Já ho mám od cca 37týdne. KDyby to bylo špatné, doktorka tě domů nepustí.
Ahoj Majo, dik za odpoved. Tyjo, a ty tolik prenasis, jo
?
Ja vim ze jsem trochu (hodne) plasan, nasla jsem si treba, ze to male mnopzstvi plodovky muze znamenat spatnou funkci placenty, a pak se nenechava prenaset, ale spis vyvolava porod driv (samozrejme jen kdyz je situace vazna), tak proto se tak divim…
A hlida te doktor nejak vic, nebo se to vubec neresilo?
Tajo on je ten metřík na konci nějaký divný. Přenáším dneska (dle MS) 3tí den.
No já jezdím na ozvy do porodince a vždycky mi doktoři dělají ultrazvuk. No a ten jeden mi teď měřil i průtoky a všechno v pohodě. Prý mě nechají přenášet až 10dní.
aha, uz koukam na tvuj metrik na due date a vazne to nejak nesedi ![]()
Já už jsem ho teď na konci neměnila
Nechápu proč to z ničeho nic hází takové čísla ![]()
Já měla méně plodové vody taky ke konci prvního těhotenství. A vše bylo v pořádku. Ale zaznamenat to určitě musejí, aby se to hlídalo:). Ale zvláštní péče to není, to bys na tom musela být hůře. Tak můžeš být v klidu
.
Ahoj, já měla už v 32 tt, doktor mi řekl, že to nic neznamená, když dítko pěkně roste. V té době byl odhad na 2340g, kdyby bylo málo, tak pošle na průtoky do nemocnice. Ono se to asi pozná podle toho, že obraz na UTZ je rozostřený. A v této době je méně plodové vody už normální. Resut
Tak já toto měla ve 24tt. Bohužel špatný konec. U druhého těhu mě tím zase postrašily a opět ve 24tt. Byla jsem v nemocnici a při dalších UTZ mi řekli,že je to o.k., že se prý malá hodně nabaštila, nebo málo vyčůrala
Narodila se ve 38tt a je naprosto v pohodě tak za 5dětiček
Ono hodně záleží na měření, fakt stačí setinka mm a je výsledek jiný. Takto mi to i vysvětlovali.Ale při tak vysokém stupni těhu je to normální. Tak se nestresuj a těš se na prcka
.
Tak ja jsem to mela taky v 39.tydnu, ale navic se doktorovi zdalo za mala od minule kontroly moc nevyrostla, tak me poslal na prutoky pupecnikem, a tam zjistili ze je to na spodni hranici normy, takze mi zitra vyvolaji porod, no a mala se v noci zacala drat na svet sama
, asi poznala ze uz to pro ni neni dobry ![]()
Ahoj holky,dnes mi dr na kontrole řekla,že máme méně pl. vody,ale že se miminku daří,váhový odhad 3210g nevíte čím to může být a jestli to třeba mohu i já ovlivnit zvýšením pití tekutin? Jinak říkala,že se mám objednat na kontrolu do porodnice za týden-tak si říkám,že asi je vše v pořádku,jinka by mě tam hnala hned…asi zbytečně stresuju,ale znáte to :-/ červíček je červíček…
sweetpretty píše:
Ahoj holky,dnes mi dr na kontrole řekla,že máme méně pl. vody,ale že se miminku daří,váhový odhad 3210g nevíte čím to může být a jestli to třeba mohu i já ovlivnit zvýšením pití tekutin? Jinak říkala,že se mám objednat na kontrolu do porodnice za týden-tak si říkám,že asi je vše v pořádku,jinka by mě tam hnala hned…asi zbytečně stresuju,ale znáte to :-/ červíček je červíček…
Taky sem zkoušela doplnit vodu pitím tekutin, ale neklaplo to
Asi je to jen pověra
Jo a měla sem mírný olgohydramnion a deset dní nato těžký oligohydramnion…Radím ti, nos vložky a kdybys měla pocit, že ti odtéká voda, zajeď si na test do porodnice…Přeju zdárné donošení
![]()
Děkuji za reakci,no já se teď tak pozoruju,že si to snad i namluvím,že mi ta pl. voda odchází :-/ mívám teĎ takový vodnatější výtok,ale jen ráno a pak během dne nic,pl. voda by asi musela
odcházet nepřetržitě ne
nosím pořád intimku…včera jsem byla na kontrole a vodu mi dr nezměřil,že až za týden tak mi to pořád vrtá v hlavě a nevím na koho se s tím obrátit,když v porodce mi to nezměřili…a tobě odtékala voda nebo se vstřebávala sama nějak?
Ahoj, dlouho sem tu nebyla…Jak to vypadá?
Plodovka ti nemusí odtékat pořád, může to podle mě být jen tak občas po troškách…Když si budeš myslet, že je to pl. voda, radši s vložkou zajeď do porodky, sestřičky to zkontrolujou, doktora k tomu ani není potřeba…Držím pěsti ![]()
Jo ami ta voda asi pomalinku nepozorovaně odtékala, já to vůbec nepostřehla
Nevím, nikdo mi k tomu nějak nic neřekl ![]()