Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, TP mam zitra, ovsem uz treti den lezim s virozou v posteli a je mi mizerne. boli me v krku, spousti se mi ryma, potim se a mam zvysenou teplotu (37C). rodit v tomto stavu si neumim vubec predstavit, doufam ze se tak zatim nestane.
chci se vas zeptat jestli jste se nektera z vas taky citila mizerne tesne pred terminem a jak jste to resily? ja piju caje, lezim v posteli a doufam ze se to brzo zlepsi a do porodu uz budu fit. diky za rady.
Ahoj tak já jsem v tomto stavu rodila šílená bolest v krku cca 3 týdny nkdo mi na to nic nedal až mi dali v nemocnci antibiotika kvůli zamezení infekce,po odtoku vody tak mě bolest v krku přešla ![]()
jeje, to jsou teda vyhlidky… ja si rikam, ze bych snad ani nemela na ten porod silu… jsem docela vycerpana uz z ty virozy… ach jo
jejda, to si vůbec neumím představit rodit s chřipkou. Nechceš zavolat do porodnice nebo svemu gyndr jestli ti neco neporadí, myslím že by tě z toho mohli nějak dostat aniž by ublížii mimi…
ja tam zrovna dneska jdu na kontrolu… tak se zeptam, ale bojim se ze mi nebudou nic chtit dat… mimco je podle me ok, citim pohyby a ted uz se mu zrejme nic nemuze stat, spis ji domlouvam at jeste chvili pocka, ze bych to s ni ted asi moc nezvladala… tak uvidime, snad nebude skodoliba ![]()
jinak si vzpominam ze jsem si koupila Bioparox, je to prirodni latka podobna antibiotikam a strika se do nosu a do krku a muze i v tehotenstvi a pri kojeni. Me kolikrat dost pomohl. Zkus se na to zeptat, treba by se ti ulevilo
diky za radu, bioparox znam a dokonce mam i doma, zeptam se dr.
Hlavně k porodu nějaký kapky do nosu, abys mohla dýchat.
Tak ať ještě aspoň pár dní vydržíš a rodíš víc fit.
Já za mladšího marodila děsně dlouho a rodila s ukrutnym kašlem a přestala jsem snad 3 týdny po porodu. Byl to děs.
Já měla ke konci těhu taky virozu Mudr. doporučil Bioparox, mohla jsem paralen a hodně pít a odpočívat. Spala jsem co to šlo. Přeju hodně síly a uzdravení a porod v pohodě ![]()
Ahoj holky, jsem zoufalá a prosím o radu. Jsem 41+2 a na úterý mám domluvený nástup na indukci. V noci na dnešek u mě propukla viróza. Teplotu mám zatím jen kolem 37,5, ale třeští mi hlava, mám rýmu a škrábe mě v krku. V pátek se mi podařilo hooodně zmoknout a trochu prochladnout, takže to bude asi tím. Myslíte, že mi mohou indukci kvůli tomu posunout? V pátek mi doktor říkal, že 10 dní po termínu je strop. Mám za sebou už jeden 3-denní indukovaný porod a nedovedu si představit toto absolvovat nachcípaná. ![]()
Noo, myslím, že posouvat nebudou. Musela bys být s vysokou horečkou atd., a stejně, budeš 41+4, myslim, že to nebudou chtít už posunout. Ale nejsem lékař, třeba jeden až dva dny ještě povoli ![]()
Třeba do té doby porodíš normálně, ta viróza by tomu mohla paradoxně pomoct. Aspoň něco takového zmiňovali na předporodním kurzu a je fakt, že já těstně před porodem dostala rýmu (porodila jsem 41+2).
@Anonymní píše:
Třeba do té doby porodíš normálně, ta viróza by tomu mohla paradoxně pomoct. Aspoň něco takového zmiňovali na předporodním kurzu a je fakt, že já těstně před porodem dostala rýmu (porodila jsem 41+2).
Je pravda, že více kamarádek bylo těsně před porodem nachlazených, ale nikdo nakonec nachlazený narodil, do porodu se vždycky uzdravily. Ty jsi teda rodila s rýmou nebo ses toho stihla zbavit? A jak dlouho před porodem jsi onemocněla? Mě teď chytá trošku bolestivější tvrdnutí břicha, nejspíš to souvisí i s tím, že piju hodně zázvorového čaje…Furt jsem chtěla už rodit a teď bych to raději odložila o týden, kdyby to šlo…
@Anonymní píše:
Je pravda, že více kamarádek bylo těsně před porodem nachlazených, ale nikdo nakonec nachlazený narodil, do porodu se vždycky uzdravily. Ty jsi teda rodila s rýmou nebo ses toho stihla zbavit? A jak dlouho před porodem jsi onemocněla? Mě teď chytá trošku bolestivější tvrdnutí břicha, nejspíš to souvisí i s tím, že piju hodně zázvorového čaje…Furt jsem chtěla už rodit a teď bych to raději odložila o týden, kdyby to šlo…
Rodila jsem fakt s rýmou, ale po porodu jsem byla najednou ok. Jakoby se to tím porodem ztratilo, i proto mě napadlo, že to mělo s porodem souvislost. Rýma se mi začala spouštět 3 dny před porodem.
Do úterka to ještě chvíli je, tak uvidíš.
@Anonymní píše:
Rodila jsem fakt s rýmou, ale po porodu jsem byla najednou ok. Jakoby se to tím porodem ztratilo, i proto mě napadlo, že to mělo s porodem souvislost. Rýma se mi začala spouštět 3 dny před porodem.
Do úterka to ještě chvíli je, tak uvidíš.
Tohle jsem taky už slyšela. Že šly holky rodit nachlazené a najednou po porodu jako by nikdy nebyly… ![]()