Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, měla bych být momentálně na konci 10. týdne těhotenství a připadám si tak nějak bez příznaků. Žádné nevolnosti, zpočátku trochu tlačení v podbřišku a bolavá prsa, ale teď už ani ten podbřišek nějak netlačí a prsa jsou míň citlivá. Prakticky jediný příznak je únava, ale to může být subjektivní. Nemám křeče, nekrvácím ani nešpiním, na UTZ před 11 dny vše OK, další kontrola od teď za 2 týdny. Máte to některá taky tak? Já už se začínám bát, jestli to neznamená, že něco není v pořádku? Ale zase se mi nechce chodit k doktoru s tím, že mým příznakem je, že nemám žádný příznak, abych nebyla na hlavu. Je to mé 1. těhotenství.
neboj
mé první těhotenství probíhalo taky bez příznaků, do 4 měsíce jsem měla normální MS takže jsem ani nevěděla že jsem těhu
až na přelomu 5 měsíce když se nedostavila ms a narost mi pupík mi to začalo být podeřelé
buď ráda a užívej si ho, lepší než objímat záchodovou mísu ![]()
buď úplně v pohodě. já to takhle měla u obou těhotenství. co by za to jiné daly
![]()
užívej si pohodvé těhu ![]()
Šmarjá!
Buď ráda.
Co bych za to dala. Těsila jsem se, že aspoň 2 těhotenství bude jiné, než permanentní pocit na zvracení až do 5.měsíce. No, vypadá to, že nebude a to nemám ještě ani potvrzené těhotenství od doktora a už mi začíná být zle… ![]()
Jsou holky, co vůbec neví, že jsou těhotné, mají normální menstruaci a že jsou těhotné zjistí, až když začnou rodit… ![]()
holka buď ráda a vůbec to neřeš, já zvracela nonstop do 4,5 měs, pak začalo tvrdnout bříško a pálit žáha, pak začali noční křeče a brnění nohou…co já bych za to dala aby mé druhé těhu bylo tak pohodové…
buď naprosto v klidu, já kdybych to něměla od dr. potvrzený tak jsem taky nevěděla, že jsem těhotná. Příznaky absolutně žádný. Jen na začátku bolení v podbřišku jako před a při ms, to bylo vše. Jinak mi během celýho těhu bylo 6× špatně (měla jsem pro jistotu koupený lízátka)
Neboj do 11. týdne jsem o těhotenství nevěděla a bylo mi super. A v 17. týdnu přišlo krvácení a od té doby se pořád sleduju
. Užívej si
.
Děkuji za uklidnění.. to víte, to je ten červíček, co hlodá. Jinak lituju ty, kterým je permanentně špatně. No nezbývá než se utěšovat tím, že odměnou bude zdravý a krásný prcek ![]()
Ahoj holky, jsem tu dnes úplně nová a poprvé. Já jsem taky od přírody rozený pesimista, i když mi zatím v životě všechno krásně vychází. Tak to potom vůbec nechápu . Jsem teď 7tt a těch hrůzných myšlenek co všechno se může stát se nemůžu zbavit. Když jsem byla poprvé u doktora, aby mi těhotenství potvrdil, tak mi řekl něco, co mě nějak uvízlo v hlavě a nemůžu na to přestat myslet. Řekl mi, že mi zatím ještě nebude gratulovat, až prý uslyší srdíčko. To jsem byla 5tt. Na příští kontrole už by to mělo být slyšet. Ale pořád se mi to vrací, říkám si, co když to srdíčko neuslyší a řekne mi, že už neroste? A samozřejmě se teď pořád kontroluju snažím se vyloučit všechno špatné a když na něco přijdu, hned to všude hledám… Od počátku těhotenství nemám žádné nevolnosti, je mi úplně dobře. Jen mě ještě do minulého týdně bolívalo v podbřišku a v noci jsem občas mívala křeče. Je to prý normální a teď už je to v pořádku. Ale jinak nic. Tak si říkám, že dokud mě to břicho bolelo, tak jsem aspoň věděla, že tam to malé je a že se něco děje a roste. Ale teď, nepřijdu si vůbec jako těhotná, nemám žádné příznaky až na bolest prsou, kterou mám od začátku. Setkala jste se s tím některá, že vám nebo známé v těhotenství a hlavně na začátku vůbec nic nebylo?
já bych se nestrachovala - mne doktor řekl, že mne jako těhotnou bude brát až při kontrole po 10tt - do té doby se prý může stát cokoliv. (hlavně jsem na začátku byla nastydlá, takže se bál komplikací)
Jinak já jsem od počátku těhu nezvracela a nic mi nebylo (jen pocit nafouklého břicha a bolest prsou, ale to vymizelo) - dokonce až do 20tt mi nikdo nevěřil, že těhotná jsem a musela jsem ukazovat průkazku ![]()