Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
holky moc by mě zajímalo, kolik je tu maminek, kterým dr sliboval třeba holčičku a narodil se jim kluk a obráceně..
je vás hodně co nakoupili šatičky a pak se jim narodil pindík?
nebo je vás víc co slibovali kopii tatínka je z toho malá „chcanda“
![]()
my jsme nejdřív byli kluk, pak nic -bezpohlavní a pak holka ![]()
Tadyyyy. Nejdřív prý holka a pak to mělo na 3D UZV cca ve 24 tt pinďoura
a je z toho Michal
A gyndařka si normálně nechala za určení pohlaví zaplatit 250,– zvorala to a nic mi nevrátila, pinda
No ještě že jsem nic moc nepořizovala, přesto jsme něco růžového podědili, tak byl holt občas růžový kavalír ![]()
Teď se ani ptát na pohlaví nebudu. Když doktor jasně řekne vidím to a to, dobře, ale i kdyby určoval pohlaví zdarma, nutit k tomu ho nebudu, on by se snažil něco vykoukat a bylo by to zas blbě.
Ahoj,
já zatím vlastní zkušenost úplně nemám. Doktoři nám od začátku slibují chlapečka a vzhledem k tomu jak všude toho pindíka a kouličky na UTZ ukazuje si myslím, že se nepletou.
Ale znám ve svém okolí dva případy a vždy to bylo tak, že jim slíbili holčičku a najednou z toho byl chlapeček. On se ten pindík prostě může někde nějak schovat nebo se mímo nějak přetočí a neukáže… Opačně, že by slibovali kluka a nakonec to byla holčička, jsem neslyšela, ale ono asi možné je všechno. Hlavně když jsou miminka zddravé a v pořádku ![]()
Gina108 píše:
Tadyyyy. Nejdřív prý holka a pak to mělo na 3D UZV cca ve 24 tt pinďouraa je z toho Michal
A gyndařka si normálně nechala za určení pohlaví zaplatit 250,– zvorala to a nic mi nevrátila, pinda
No ještě že jsem nic moc nepořizovala, přesto jsme něco růžového podědili, tak byl holt občas růžový kavalír
Teď se ani ptát na pohlaví nebudu. Když doktor jasně řekne vidím to a to, dobře, ale i kdyby určoval pohlaví zdarma, nutit k tomu ho nebudu, on by se snažil něco vykoukat a bylo by to zas blbě.
To slyším prvně, že se za určení pohlaví platí, už fakt nevím, co by ještě chtěli zpeněžit
Mně to teda řekli zadarmo a jelikož mám Dr.sklerotika říkal mi každou návštěvu- A už jsem vám říkal, že to bude holka? ![]()
A proto je lepší nechat se překvapit. Nic neplatíš, eventuelně nejsi zklamaná (některé maminy by jistě byly, což teda nechápu) a ještě je to dobrodrůžo. My jsme si to říct nenechali a jestli bude nějaké příště, tak taky ne ![]()
Tak nám několikrát na UTZ slibovali kluka, dokonce ukazovali pindík, ale na amniocentéze se přišlo na to, že to je holka. Samozřejmě bez pindíka.:-))
Mojí sestřenici slibovali kluka a byla z toho holka. Je to víc než dvacet let. Byla asi kapku zklamaná, měla už jednu holku a druhé dítě-chlapeček, jí po porodu umřel prakticky vinou rozhodnutí doktorů.
Ale holka vyrostla do krásy a dělá jí radost ![]()
siesta.m: moje sestřenka taky platila, ale už si nepamatuju kolik, já to měla zdarma, ale u mě se trefili, ale stejně jsem do poslední chvíle doufala jestli se nespletli - nespletli.
KPKristy píše:
A proto je lepší nechat se překvapit. Nic neplatíš, eventuelně nejsi zklamaná (některé maminy by jistě byly, což teda nechápu) a ještě je to dobrodrůžo. My jsme si to říct nenechali a jestli bude nějaké příště, tak taky ne
Tak tak svatá pravda
Zděděný oblečky jsem vyprala všechny a dokupovala jsem unibarvy. Růžovou pak nosil na doma.
Jo to bylo fakt dobrodružství a hlavně, každej nutně chtěl vědět co čekáme ![]()
Pettulle píše:
siesta.m: moje sestřenka taky platila, ale už si nepamatuju kolik, já to měla zdarma, ale u mě se trefili, ale stejně jsem do poslední chvíle doufala jestli se nespletli - nespletli.
U mě se taky trefili v obou případech a pokaždé mi to bylo řečeno, že je to jasná věc, tak jsem nepochybovala ![]()
Tak nám od začátku slibovali kluka a kluk to byl. Děsně se na tom monitoru ukazoval, že i my laici jsme pinďíka a kouličky poznali. ![]()
Teď jdu na screening už v 1.trimestru, tak jsem zvědavá, co mi slíbí teď, i když chápu, že teď v počátku to může být nepřesné. ![]()
KPKristy píše:
A proto je lepší nechat se překvapit. Nic neplatíš, eventuelně nejsi zklamaná (některé maminy by jistě byly, což teda nechápu) a ještě je to dobrodrůžo. My jsme si to říct nenechali a jestli bude nějaké příště, tak taky ne
Obdivuju!!!! Já bych to nevydržela!!!! A hlavně jsem to na jednom UZ poznala sama byl tam krásně vidět pindík, ale já bch fakt nevdržela ![]()
Ale moje babička mi několikrát vyprávěla, že se jim to v porodnici stalo(u Apolináře) ještě před revolucí a pár let po ní docela často. Většinou doktor řekl, že to bude holka a byl to kluk, jeden manželský pár dokonce i žaloval nemocnici(nevím co na tom je pravdy, říká to babička a ta si občas věci přikrášlí), ale nikdy se nestalo, že by se z kluka vyklubala holka ![]()
Michaelakkk píše:
Ale moje babička mi několikrát vyprávěla, že se jim to v porodnici stalo(u Apolináře) ještě před revolucí a pár let po ní docela často. Většinou doktor řekl, že to bude holka a byl to kluk, jeden manželský pár dokonce i žaloval nemocnici(nevím co na tom je pravdy, říká to babička a ta si občas věci přikrášlí), ale nikdy se nestalo, že by se z kluka vyklubala holka
Tak to měla Karla Mráčková, není dlouho, co rodila třetí dítě a měl to být 3.kluk, s tím jeli rodit a dovezli si holku
Někde jsem četla s ní rozhovor.