Těhotenství a menší děloha

12134
11.10.10 17:16

těhotenství a menší děloha

ahoj holky,

jsem v 15 tt po IVF, je to těhu doslova vymodlené a protože jsem měla na zač. problémy (hematom, krvácení a nemocnice), tak jsem dost vyplašená. Ted mě hlavně trápí to, že před otěhotněním mi dr. po laparskopii řekl, že mam menší dělohu, ve zprávě je napsáno „děloha hraniční velikosti“, ale normálního tvaru.., tvrdil, že to může a nemusí dělat v těhu neplechu.., co jsem těhu tak se o tom nezmínil, mimi je ok, ale stejně mi to vrtá hlavou, aby se dostatečně „roztáhla“ a mimís měl dost místa.. MOžná právě proto pořád sem tam cítím, jak mě to dole tlačí, tahá a píchá…, ale prý je to v těhu normál..
Napište mi,jestli máte některá podobnou zkušenost s menší dělohou a jestli vše probíhalo jak má, moc a moc díky
Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
11.10.10 17:54

Mi dr. říkala o malé děloze ještě dávno před těhotenstvím, napsala mi HA, díky které se to jakž takž upravilo, ale nějaká megavelká taky nebyla. :-D
Těhotenství v pohodě, jen mi furt tvrdlo břicho a brala jsem hory hořčíku, porod 3 dny po termínu.
Neboj, bude to dobré, dr. určitě ví, co dělá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.10 17:56

Já osobně s tím zkušenost nemám,ale sousedka má po různých pastikách dělohy( velké zdr.komplikace), má jednu ledvinu,je sice mladá,ale vzhledem k zásahům do dělohy to prostě v určitém týdnu těhotenství dál nešlo,děloha se již nebyla schopna sama roztahovat,tak souseda samovolně předčasně porodila. Bylo to tuším v 32 tt a holčička již měla cca 1700 g,takže vše v pořádku,zůstala pár týdnů na nedonošeneckém a pak hupky dupky domů.
Určitě si tě budou doktoři více hlídat a zavčasu tě upozorní,jak to vypadá. Neboj.

• Citovat
  • Upravit
24837
11.10.10 17:59

Ahoj,
u mě se přišlo na malou dělohu (velikost článku prstu) kolem 18 let, brala jsem nějaké hormony, později HA, díky tomu povyrostla :wink: Všechna těhotenství probíhala v pohodě :-)
Věřím, že to u tebe bude v pořádku :-) Užívej si bříška :kytka:

Příspěvek upraven 01.09.14 v 21:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
11.10.10 19:06

holky, děkuju moc za uklidnění, jste hodné! jsem prostě plašilka, mam velký strach o mimi,ale budu doufat, že to dopadne dobře :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
11.10.10 20:01

Mela jsem pididelohu, 2cm, dr.me uz tenkrat uklidnovala, ze ji otehotnela i pacientka s centimetrovou delohou. V tehotenstvi zadny problem pramenici z tohoto hendikepu nebyl, nikoho to ani nezajimalo :nevim: Neplas zbytecne, uzivej si to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
11.10.10 20:06

Taky mi dr zjistil malou, roky před tím, než jsem přišla do jinýho stavu. A tvrdil tehdy, že to může být projev nějaké hormonální poruchy, kvůli který děti nebudu moc mít, ale že zázraky se dějou. (On bývá takovej milej, no. :cert:) Často si na ten výrok vzpomenu, když koukám na to naše skoro 15-ti měsíční šídlo, jak kolem dovádí. :mrgreen:
V těhotenství jsem žádný komplikace, teda myšleno ve vztahu k malé děloze, neměla. Naopak, břicho jsem měla od cca 6. měsíce skoro až do sousední místnosti. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
11.10.10 20:24

tak vidím, že nás mudři kolikrát zbytečně vyplaší a ono to vlastně ani nevadí, taky jsem si právě říkala, že děloha je elastická, tak se holt musí nějak napnout…, teda 2 cm to je hodně pididěloha, já jí měla dle UZ 6cm, tak to jsem jí měla proti tobě „obří“…
Fakt jsem ráda, že nejsem sama, taky jsem to měla nejspíš z nedostatečné horm. činnosti, já se léčila na neplodnost…Moc děkuju za názory!!! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí