Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
máte někdo aspoň trochu osvědčení recept na strie, jsem druhé těhu a nyní 27 týden se mi začali znovu objevovat, mazala sem to vším možným i před ale myslím že celkem bezvýsledně…
Ahojky,já mazala bříško od 3 měsíce těhu 2krát denně…používala jsem krémy přímo na strie a pak jsem mazala i sádlem a stejně mám břicho hrozně popraskané… ![]()
ahoj já mazala kde čím na strie a naštěstí to pomohlo, ale z puberty jich mám víc než dost (prsa, boky, stehna), pokud máš dědičné dispozice tak ti nepomůže ani svěcená voda… hodně promazávej ať té kůži aspon trošku pomůžeš
Ahoj, já mažu několikrát denně normálka olivovým olejem. Chvíli jsem mazala velmi drahým olejíčkem, ale pak jsem se na to vykašlala. Jsem sice po tom oleji mastná jak knedlík, ale ve 38tt jsem dostala od sestřičky na monitoru pochvalu, že nevidí ani jednu. Mě potěšila (dolů pod pupek si nevidim). Ale je to dost asi o tom jakou má čověk kůži, někdo může mazat jak blázen a stejně se mu udělaj… ![]()
Já jsem taky mazala jak blazen u prvniho,kdyz se objevila strie,tak jsem na intenzite mazani pridala,pak se objevila dalsi,tak jsem mazala jeste vic a pak jsem si vsimla,ze to mam dole uplne popraskany,tak jsem se na to vyprdla!Mame to v genech,takze bych to stejne nejak neovlivnila!Ale pro dobry pocit se maz dal
!
jitina píše:
Já jsem taky mazala jak blazen u prvniho,kdyz se objevila strie,tak jsem na intenzite mazani pridala,pak se objevila dalsi,tak jsem mazala jeste vic a pak jsem si vsimla,ze to mam dole uplne popraskany,tak jsem se na to vyprdla!Mame to v genech,takze bych to stejne nejak neovlivnila!Ale pro dobry pocit se maz dal!
Tak u tvého příspěvku jsem myslela že umřu smíchy. Úplně tě vidím s jakou stoupající intenzitou mažeš břuch a těm striím je to ale úúúplně jedno!!!
„A pak jsem se na to vyprdla“ prej… ![]()
Podle mě to je na elesticitě kůže.Já jsem hodně cvičívala,takže ji mám vyloženě natahovací,takže jsem neměla žádnou prasklinku,trošičku nad hýžděma na těch bocích.A nijak zvlášť jsem nemazala.Takže je to fakt tou kůží a mazat můžeš jak chceš.
ivash píše:
máte někdo aspoň trochu osvědčení recept na strie, jsem druhé těhu a nyní 27 týden se mi začali znovu objevovat, mazala sem to vším možným i před ale myslím že celkem bezvýsledně…
Ahoj,
já jsem zastánce, že to asi taky neovlivníš. Já mazala někde od 20tt, někdy každý večer, někdy obden (Elasti Q). Teď už zítra končím 41tt a abych se přiznala, tak už asi měsíc nemažu - za posledních asi 5týdnů jsem mazala cca 3×… Nemám ani jednu prasklinku a snad už ani nebude, když jdu zítra na vyvolání… Takže podle mě je to opravdu o kůži a né o poctivosti mazání. Ale rozhodně bych mazání nepodceňovala!!! ![]()
Já mažu 2× denně olejíčkem proti striím a musím říct, že na nic. Protože se mi stejně objevují nové a nové prasklinky. Takže kdybych nemazala, vyšlo by to asi na stejno! ![]()
ahoj,
je to určitě o kůži…nicméně řekla bych, že vliv má taky rychlost růstu pupíku…
po prvním těhotenství jsem měla jen mikroskopickou strii pod pupíkem - nikdo krom mě ji neviděl
![]()
a teď v druhém těhu mi břicho ze spodní starny celé popraskalo - mazala jsem se úplně stejně, ale při druhém těhotenství už je bříško roztažené a vyleze rychleji…
![]()
Dobrý den děvčata, já jsem v prvním těhu mazala modrou indulonou-bříško nepopraskalo(přibrala jsem 10kg), pak jsem ve druhém těhu (15kg navíc)měla nějaký spec.krém pro těhotné(jě to už 14 let
tak si nepamatuji název). Bříško se drželo až do konce a popraskalo až při porodu-ale jen podbřišek asi 10 jizviček a jedna u pupíku. A teď budu promazávat indulonu na střídačku s olivovým olejem a uvidíme…
![]()
Mě praská taky podbřišek. Tak že bych se vykašlala na speciální krémy a mazala indulonou. No zkusíme ![]()
A ještě pro „dokumentaci“
bříško po 2 těhotenstvích na začátku třetího ![]()