Omáčka s masem k těstovinám

9094
8.12.11 11:29

Omáčka s masem k těstovinám

Ahoj holky, nějak mi došla inspirace. Mám vepřové maso a chci udělat nějakou omáčku k těstovinám. Ne guláš. Poraďte nějaký dobrý tip. Dík :mavam:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Holma
8.12.11 11:32

Já dělám docela ráda rozbalený ptáky. Klasický ptáčky, jen to nezabalíš, ale nakrájíš a naházíš do výpeku, který pak dusíš a zahustíš. Ale spíš k tomu dělá rýži, ale s těstovinama by to asi taky šlo.

  • Citovat
  • Nahlásit
480
8.12.11 11:34

smetanová,můžeš přidat i žampiony,trocha majoránky,česneku.dělám často jak k těstovinám,rýži i bramborům ;)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
9578
8.12.11 11:35

Někdy dělám nivovou omáčkou. Záleží kolik masa máš - já dělám, když ho mám néně, tak ho pokrájím na malinké kostičky, dám na cibulku, trochu česneku, podusím, zasypu najemno nastrouhanou nivou, zaleju smetanou a mlékem (podle toho jak hodně jí potřebuješ, popř. jak jí chceš chutově výraznou), trochu zahustím a dochutím oreganem a bazalkou. Někdy dělám i z kuřecího, popř. k tomu přidám i povařenou brokolici. Vepřové je dobré i na houbách, s kapustou - s bramborem, nebo jde na různé rajčatové/kečupové omáčky.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
16836
8.12.11 11:37

ahoj tak já delám veprove maso na kostičky-posmazim cibuli pridam maso na kostky, osolím opeořím přidám červenou mletou papriku a grilovaci koreni. a pak to podliju a necham dusit. az je maso polomekke tak pridam na silnejsi nudlicky nakrajednou papriku a pridám k masu. to jeste chvíli podusím, az je paprika měkká tak uz jen zahusím. nebo pridam trochu kecupu na dochucení. dávám to teda taky k rýži ale myslím že by se to´hodilo i k testovinam.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
myšanda26
8.12.11 11:43

Tak buď vepřové na kmíně (zpěnit cibulku, osolené, opepřené okmínované maso plus kapku hořčice šupnout do papiňáku s troškou vody) Nebo vepřové na houbách, to je podobný postup, ale úplně jiná chuť když navíc přidáš smetanu máš zase něco jiného. Pak k těstovinám často dělám rajčatovou omáčku něco jako bološnké špagety.

  • Citovat
  • Nahlásit
9094
8.12.11 11:47

Dík za tipy! A děláte některá cikánskou roštěnou? Ona má být teda z hovězího a z rýží, ale myslím, že by to šlo i takhle. :think:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
zichisek
8.12.11 12:03

U nás se hodně dělá vepřové na mrkvi nebo na hrášku,ale to miluje dcera a je to spíš pro děti.I když můj chlap na tom ujíždí taky :)

  • Citovat
  • Nahlásit
480
8.12.11 12:03

nedělal jsem,ale dělala jsme třeba znojemskou z vepřového-mělo by být hovězí a všichni si pochutnali

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
11527
8.12.11 12:45

ja kdyz uz nevim co by, tak hodim maso (kousky osmahnu jen oleji, osolim, pro zmenu nekdy pridam kari), testoviny a omacku udelam ze smetany a nivy (proste v tom jen tu nivu rozpustis) a je to mnamka :mrgreen:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2937
8.12.11 15:52

Co třeba něco na stejném principu jako stroganov? Okurky, smetana, hořčice, kečup…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat