Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem v 6tydnu těhotenství.
Ve čtvrtek jsem šla z práce s rýmou a nachlazení.. nebylo mě dobře. V patek se to rozjelo úplně. Cely den jsem ležela. Večer jsem vstala a bylo mě hrozně na zvracení, šla jsem na toaletu, sedla si a víc si nepamatuji. Omdlela jsem a praštila se do hlavy o skříňku.
Odjeli jsme na pohotovost s tím, ze mám na hlavě tržnou ránu 1,5 Cm a dostala jsem límec.
To je věc první.. věc druhá je, ze nemám absolutně na nic chuť. S nim snad jen sladké nebo ovoce.. maso vůbec nemůžu. Obecně se musim k jídlu přemlouvat. Už tak jsem dost hubena tak ze mě za chvíli nic nezbyde.. ![]()
Je mě věcně na zvracení, mám do všeho nechuť, nejsem schopna ani nic udělat.. jen sedět nebo ležet.. je to normální?
Pomine někdy brzo tenhle stav? ![]()
Těžko říct, můžeš byt jen oslabena k nějaké nemoci, ale já třeba měla takové stavy cele těhotenství, nedokázala sem nic jist, jen sem pila Colu, žádný tlak, kolikrát sem sebou sekla, jednou u v obchodě a odvezla mě sanitka. Pak sem si brala radši neschopenku a do porodu sem ležela doma. Do půlky tehotnestvi sem hubla, pak sem nabrala jen to, co vazilo dítě, voda atd.
@nikola4548 píše:
Ahoj, jsem v 6tydnu těhotenství.
Ve čtvrtek jsem šla z práce s rýmou a nachlazení.. nebylo mě dobře. V patek se to rozjelo úplně. Cely den jsem ležela. Večer jsem vstala a bylo mě hrozně na zvracení, šla jsem na toaletu, sedla si a víc si nepamatuji. Omdlela jsem a praštila se do hlavy o skříňku.
Odjeli jsme na pohotovost s tím, ze mám na hlavě tržnou ránu 1,5 Cm a dostala jsem límec.
To je věc první.. věc druhá je, ze nemám absolutně na nic chuť. S nim snad jen sladké nebo ovoce.. maso vůbec nemůžu. Obecně se musim k jídlu přemlouvat. Už tak jsem dost hubena tak ze mě za chvíli nic nezbyde..
Je mě věcně na zvracení, mám do všeho nechuť, nejsem schopna ani nic udělat.. jen sedět nebo ležet.. je to normální?
Pomine někdy brzo tenhle stav?
Ahoj, zcela normální průběh. Já jsem v 16tt, od minulého týdne nezvracím, ale pořád mi na zvracení je a nic mi nechutná. Obecně, do jídla se už přes 3 měsíce víceméně nutím, pokud se aspoň trochu nenajím, je to však ještě horší, tedy je dobré po malých částech zkoušet něco sníst, a přežít to. Stavy na omdlení, omdlení i kapačky už mám za sebou v tomto těhotenství taky, v podstatě řešení není, člověk se musí zakousnout a vydržet.
S prvním dítětem mi bylo špatně 3 týdny, nyní to trvá už skoro 3 měsíce. Zlepšení velmi velmi mírné, smiřuji se s tím, že to bude až do porodu. Vše dělám stejně, a přesto je mi blbě… Člověk si nevybere, musí se to vydržet. Drž se.
Jo je. Velkou únavu jsem měla ve třetím těhotenství 6-9 TT. U prvních dvou jen nechutenství, taky v tuto dobu. Jedla jsem jen úplně mdlá jídla.
To nechutenství a zvracení jsme měla taky. Celé 3 měsíce. Maso jsem vůbec nemohla ani vařit jak mi z toho bylo na zvracení. Musela jsem si vzít neschopenku, pořád jsem jen ležele. Ale neomdlívala jsem.
@nikola4548 může to být tou nemocí ale nemusí, nechci tě nějak strašit ale já tohle měla celé těhotenství. ![]()
Jak se říká je to jiný stav, každá má různé projevy, mohou být i takové projevy jaké máš ty, ale vždy když máš jakkoliv stav, měla by jsi o tom informovat na kontrole na gyndě, většinou se takové stavy píšou i do těhu průkazky. Co se týče jídla, tak jsem taky mela nechutenství, ono když je někomu zle, tak se pak těžko jí, ale přemáhala jsem se kvůli miminku, u oběda jsem seděla třeba hodinu a prostě to do sebe cpala pod tlakem.