Omdlévající skoro puberťačka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19981
13.10.17 20:07

Mám to tak od 10let. Výhodu mám v tom že to na sobě poznám a vždy někoho varuji že půjdu k zemi. Zvracení mám taky, nevidím. Někdy je to začátek migreny, někdy proste jen nízký tlak, někdy teplo, někdy málo pití. Někdy kombinace. Mám za sebou snad všechny vyšetření a bez výsledku. Na vyšetření bych jela pro klid duše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
13.10.17 20:07

Ja měla v podstatě to samý, chyběl mi cukr, přesto cukrovku nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
13.10.17 20:08
@Šarlota4 píše:
Ja to chapu, ale mohli udelat jen zbeznou kontrolu. Ted nejsou ani vedra a asi nemela dcera zatez ne?
o

Pry ji proklepli komplet, mamka nahlásila, ze otec je epileptik, takze i neuro. Nic. Zatez…přípravuje se na zjousky na osmilety gympl. Sama. Chce. Nenutime ji. Možná ji to pretezuje…dost se odpo uci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
13.10.17 20:08
@lllucie píše:
Nezvraci, rika, ze je ji na zvraceni, ale nezvraci
:kytka: promin jsem prehledla :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
13.10.17 20:09

Já jsem taky v pubertě měla omdlévací stavy a pokaždé se to hlásilo tak, že se mi zamotala hlava, a pak jsem přestala vidět. Pak už jsem vždycky, jak mi vše zčernalo před očima, rychle sedla na zadek nebo lehla na zem a rozdýchala to. Prostě jsem se to naučila. Ale komplexní vyšetření u mudr, napadá mě hořčík - kupte dceři magnesko a do pondělka jí ho dávejte, tím nemůžete nic zkazit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
13.10.17 20:09
@lllucie píše:
o
Pry ji proklepli komplet, mamka nahlásila, ze otec je epileptik, takze i neuro. Nic. Zatez…přípravuje se na zjousky na osmilety gympl. Sama. Chce. Nenutime ji. Možná ji to pretezuje…dost se odpo uci…

Tak je to mozne, at Vam to dobre dopadne :kytka: asi to bude chtit hlidat vzduch, jidlo a piti a dostatecny odpocinek. Treba je unavena a neuvedomuje si to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
13.10.17 20:10

CT vysetreni mela loni, kvuli otcově epi. Nejstarsi je epilepticka, u ni ( omdlevacky moji ) nic nezjistili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
13.10.17 20:11

Tohle se mi stavalo v puberte 2- 3 do tydne. Nejhorsi to bylo v dobe ms. Obcas omdlim i ted v 25, ale casto uz to umim ovladnout. Jako lehnout si na zem a dat nohy nahoru nebo se predklonit. Moji rodicce taky byli na nervy. Jen se musi hlidat kam dcera pada, aby se ji neco nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4196
13.10.17 20:12

@lllucie Myslím, že kombinace nízkého tlaku, nedostatku tekutin, stres (vy na ni netlačíte, ale ona sama chce uspět, takže určitý psychický tlak to je) + pubertální hormony, možná nástup menstruace… prostě jedno s druhým.

Dohlížej ať hodně pije, snídá (mně se dělalo bez snídaně nevolno) a jí pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
13.10.17 20:12
@stonožka12 píše:
Já jsem taky v pubertě měla omdlévací stavy a pokaždé se to hlásilo tak, že se mi zamotala hlava, a pak jsem přestala vidět. Pak už jsem vždycky, jak mi vše zčernalo před očima, rychle sedla na zadek nebo lehla na zem a rozdýchala to. Prostě jsem se to naučila. Ale komplexní vyšetření u mudr, napadá mě hořčík - kupte dceři magnesko a do pondělka jí ho dávejte, tím nemůžete nic zkazit :nevim:

Urco, diky, Dr. nas nemine, nechci to nechat, v pondeli nakluseme. Magnesko mam, nasadim ji ho, je velika na svuj vek 150 cm a 40 kg, to muze nejspis pomalu dospělou davku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
13.10.17 20:13

Teď jsem dočetla to s tou zkouškou. Jasně, hlídat ji, aby pravidelně pila a jedla, ať chodí i na procházky, prostě psychohygiena. Ono v té blížící se pubertě asi reaguje tělo na takovou zátěž citlivěji. Ale proklepnout u dr bych ji radši nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
13.10.17 20:19
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
13.10.17 20:20
@lllucie píše:
Budu se snazit byt strucna. Holka 11 let, v srpnu byla s babi na dovolené, dopoledne v zoo, horko, udělalo se ji zle, rikala, ze bude zvracet a prestava videt - omdlela. Hned volali záchranku, v nemocnici na ni nic neshledali, pry náhlá slabost.
Dnes ráno to same…mami je mi zle, budu zvracet…letím s ni na záchod, zacne křičet, ze nevidí, složí se mi do náruče…jecim na ni, at se probere, proplesknu ji a ok. Zelena je jak sedma. Poresim další dve deti, omdlevacka vypada lip, volam k Dr., tam dovca. Tvrdi, ze je ji lip, ja potřebuju do prace, babi vedle, ze ji pohlída…odjizdim v nervech, je pul osmy, do jedenacti sem zpet. Holka porad jak vy@lity zeli, ale tvrdi, ze ji je dobre. By me kleplo. Lezi, cuci na telku. V pondělí samoze mazeme k Dr…ale ja se ptám, mate s timto nekdo zkušenost. Poprosim u Dr. o celkový vysetreni - krev, moc…co to může byt, bojím se…o ni…

Tohle mela kolegyne z prace s dcerou, nechci Te strasit, ale nakonec zjistili, ze holka ma nador na mozku take ji bylo 11 let. Dnes je ji 15 a uz snad vse Ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
13.10.17 20:24

Trvej u doktoru na rentgenu hlavy, doktori ji take rikaly, ze to je puberta vzala ji do Prahy a tam ji teprve udelaly komplet vysetreni. Podrobila se operaci, chemoterapiim a dnes uz je snad ze vseho venku. Jo a to, ze chvilkama nevidela zpusobovalo to, ze ji ten nador tlacil na nejaky Ocni nerv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65066
13.10.17 20:25

@petru80 vždyť holka měla nedávno CT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie