Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám to tak od 10let. Výhodu mám v tom že to na sobě poznám a vždy někoho varuji že půjdu k zemi. Zvracení mám taky, nevidím. Někdy je to začátek migreny, někdy proste jen nízký tlak, někdy teplo, někdy málo pití. Někdy kombinace. Mám za sebou snad všechny vyšetření a bez výsledku. Na vyšetření bych jela pro klid duše.
Ja měla v podstatě to samý, chyběl mi cukr, přesto cukrovku nemám.
@Šarlota4 píše:o
Ja to chapu, ale mohli udelat jen zbeznou kontrolu. Ted nejsou ani vedra a asi nemela dcera zatez ne?
Pry ji proklepli komplet, mamka nahlásila, ze otec je epileptik, takze i neuro. Nic. Zatez…přípravuje se na zjousky na osmilety gympl. Sama. Chce. Nenutime ji. Možná ji to pretezuje…dost se odpo uci…
Já jsem taky v pubertě měla omdlévací stavy a pokaždé se to hlásilo tak, že se mi zamotala hlava, a pak jsem přestala vidět. Pak už jsem vždycky, jak mi vše zčernalo před očima, rychle sedla na zadek nebo lehla na zem a rozdýchala to. Prostě jsem se to naučila. Ale komplexní vyšetření u mudr, napadá mě hořčík - kupte dceři magnesko a do pondělka jí ho dávejte, tím nemůžete nic zkazit ![]()
@lllucie píše:
o
Pry ji proklepli komplet, mamka nahlásila, ze otec je epileptik, takze i neuro. Nic. Zatez…přípravuje se na zjousky na osmilety gympl. Sama. Chce. Nenutime ji. Možná ji to pretezuje…dost se odpo uci…
Tak je to mozne, at Vam to dobre dopadne
asi to bude chtit hlidat vzduch, jidlo a piti a dostatecny odpocinek. Treba je unavena a neuvedomuje si to
CT vysetreni mela loni, kvuli otcově epi. Nejstarsi je epilepticka, u ni ( omdlevacky moji ) nic nezjistili.
Tohle se mi stavalo v puberte 2- 3 do tydne. Nejhorsi to bylo v dobe ms. Obcas omdlim i ted v 25, ale casto uz to umim ovladnout. Jako lehnout si na zem a dat nohy nahoru nebo se predklonit. Moji rodicce taky byli na nervy. Jen se musi hlidat kam dcera pada, aby se ji neco nestalo.
@lllucie Myslím, že kombinace nízkého tlaku, nedostatku tekutin, stres (vy na ni netlačíte, ale ona sama chce uspět, takže určitý psychický tlak to je) + pubertální hormony, možná nástup menstruace… prostě jedno s druhým.
Dohlížej ať hodně pije, snídá (mně se dělalo bez snídaně nevolno) a jí pravidelně.
@stonožka12 píše:
Já jsem taky v pubertě měla omdlévací stavy a pokaždé se to hlásilo tak, že se mi zamotala hlava, a pak jsem přestala vidět. Pak už jsem vždycky, jak mi vše zčernalo před očima, rychle sedla na zadek nebo lehla na zem a rozdýchala to. Prostě jsem se to naučila. Ale komplexní vyšetření u mudr, napadá mě hořčík - kupte dceři magnesko a do pondělka jí ho dávejte, tím nemůžete nic zkazit
Urco, diky, Dr. nas nemine, nechci to nechat, v pondeli nakluseme. Magnesko mam, nasadim ji ho, je velika na svuj vek 150 cm a 40 kg, to muze nejspis pomalu dospělou davku.
Teď jsem dočetla to s tou zkouškou. Jasně, hlídat ji, aby pravidelně pila a jedla, ať chodí i na procházky, prostě psychohygiena. Ono v té blížící se pubertě asi reaguje tělo na takovou zátěž citlivěji. Ale proklepnout u dr bych ji radši nechala.
@lllucie píše:
Budu se snazit byt strucna. Holka 11 let, v srpnu byla s babi na dovolené, dopoledne v zoo, horko, udělalo se ji zle, rikala, ze bude zvracet a prestava videt - omdlela. Hned volali záchranku, v nemocnici na ni nic neshledali, pry náhlá slabost.
Dnes ráno to same…mami je mi zle, budu zvracet…letím s ni na záchod, zacne křičet, ze nevidí, složí se mi do náruče…jecim na ni, at se probere, proplesknu ji a ok. Zelena je jak sedma. Poresim další dve deti, omdlevacka vypada lip, volam k Dr., tam dovca. Tvrdi, ze je ji lip, ja potřebuju do prace, babi vedle, ze ji pohlída…odjizdim v nervech, je pul osmy, do jedenacti sem zpet. Holka porad jak vy@lity zeli, ale tvrdi, ze ji je dobre. By me kleplo. Lezi, cuci na telku. V pondělí samoze mazeme k Dr…ale ja se ptám, mate s timto nekdo zkušenost. Poprosim u Dr. o celkový vysetreni - krev, moc…co to může byt, bojím se…o ni…
Tohle mela kolegyne z prace s dcerou, nechci Te strasit, ale nakonec zjistili, ze holka ma nador na mozku take ji bylo 11 let. Dnes je ji 15 a uz snad vse Ok.
Trvej u doktoru na rentgenu hlavy, doktori ji take rikaly, ze to je puberta vzala ji do Prahy a tam ji teprve udelaly komplet vysetreni. Podrobila se operaci, chemoterapiim a dnes uz je snad ze vseho venku. Jo a to, ze chvilkama nevidela zpusobovalo to, ze ji ten nador tlacil na nejaky Ocni nerv.