Omdlévající skoro puberťačka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3145
13.10.17 21:21

Taky jsem to v tomhle veku mela, pocit na zvraceni, cerno pred ocima… Nizky tlak, parkrat jsem se slozila, pak jsem se to naucila vychytat. Naucila jsem se rozpoznavat ty jemnejsi priznaky predem, rano se poradne napila, v pripade potreby hlavu mezi kolena, kdyz mi zacinaly zalehat usi, litat mzitky pred ocima.
Navic ja od 12 let jezdila do skoly pres pul Prahy, narvanym metrem, obcas to bylo tak tak. No ale ziju :mrgreen:
Nekdy v cca 19 mi takhle po ranu namerili u dr tlak 80/50, jsem se zapomnela rano napit no :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1388
13.10.17 21:21

Kamarádky dcera na to trpí od 12. Teď je jí 17 a ustává to. Omdlévala i 2× týdně, že šla třeba obývákem a sejmula telku jak padala apod. Byla na CT i rezonanci, nic nezjistili. Byla i týden hospitalizovaná na pozorování a nic. Dělo se to dál a neuroložka jim dala takovou kartičku, kam si zapisovali, kdy se jí to stává. Zjistili, že tam je pravidelnost. Doktorka se s tím už jednou setkala, tak ji poslala na gyndu, protože omdlévala vždy v období menstruace. Gynda jí vzala krev na změření hladiny hormonů. Byla tam na krvi v normální dny a ve dnech, kdy menstruovala. Zjistilo se, že se jí hrozně prudce mění hladina hormonů a z toho omdlévá. Doktorka říkala, že to má dost puberťaček. Někomu se to ustálením hormonů zastaví, někdo tím trpí pořád. U těch puberťaček to popisovala, že se to dá v podstatě přirovnat k přechodu, tam mají ženské taky šílené stavy. Samozřejmě jiné. Ale jde o to, co jsou schopné hormony.
Pomáhají jí i rady doktorky. V období menstruace jen rychlá sprcha, ne moc teplou vodou, stát ve sprše delší dobu, pouštět na sebe moc teplou vodu je nejhorší, jak se všechno prokrví, pak vyjde ze sprchy a odlévačka. Když se celkově i v létě vyhýbá přehřátí, je to lepší. Jen ještě dodám, že se jí to začalo stávat rok před nástupem menstruace. Prostě nástup hormonů, probouzení vaječníků. A celkově mají ženy v době menstruace nižší tlak. Samozřejmě vždy není omdlévání jen o hormonech. Chtěla jsem jen napsat zkušenost z okolí, příklad. Tak držím palce, ať je vše ok. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
13.10.17 21:58

Já jsem od malička také omdlévala…ve frontě, při stání v lavici, při nástupu 1.září, venku, doma na gauči…postupně jsem u toho vždy přestávala vidět, koukala jsem třeba do učebnice při hodine čtení a najednou viděla jen půlku stránky s písmeny, místo druhé půlky nebylo nic, strašně divný a hnusný pocit, k tomu se přidal třes, tlukot srdce, leckdy bolesti hlavy nebo i zvracení. Když jsem byla hodně malá, tak do mě doktorka cpala léky, nepomohlo. Změnila se doktorka a řekla, že na to léky nejsou, že to přejde s první menstruací. A přešlo, nevím tedy jestli hned s tou první, ale najednou se to vytratilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
13.10.17 22:11

Taky jsem tím trpěla. Při prvním omezení mi volali záchranku. Řekli že roštu a tělo si s tím neví rady tak občas reaguje přehnaně no casem to samo ustálí. Dávala bych na ni pozor. Upozornila ji že jakmile cítí, to na ni "jde " to pozná, nebo ja to vždycky poznala, ať si raději sedne a zhluboka dýchat a ono to za čas samo přejde. :mavam: banky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
13.10.17 22:44

@lllucie @Ou ja mam pri hypoglykemii pocity na zvraceni vzdy, zrychleny tep, poceni, tlak a horko do hlavy, poruchy zraku spis ne. dokazu to casto rozdychat, ale musim si lehnout, jak nemuzu lehnout, omdlivam. do par minut je to obvykle pryc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
13.10.17 22:49

@LKL tak kdyby to byla nějaké nerovnováha v trávení cukru, tedy že omldévá z hypoglykemie, spojená s dospíváním, tak by to bylo ideální verze. Pak prostě stačí hlídat si snídani a jídlo jako takové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
13.10.17 22:54

@Ou jo, ta snidane sedi. nejhorsi smrtak je sacharidova snidane a na to fyzicka zatez (sport) - to presne vim jak skonci. pozdeji v prubehu dne uz se daji sacharidy ustat, ale rano proste ne. nebo ano, ale bez sportu. jak toto porusim, skoncim spolehlive na zemi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
13.10.17 23:40

I já jsem měla stavy, kdy mi bylo špatně, studený pot, na moment ztráta vidění a sesunula jsem se na zem. Bylo to jednou za dlouhou dobu, ale už jsem věděla, že to přijde. V určitém věku to ustalo. Tyto stavy měly i další mé spolustudentky na vysoké škole. Je to asi jen tlakem, hormony, vývojem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
14.10.17 07:13

Mne se to v puberte delo „bezne“ Mam nizky tlak, a k tomu hormonalni zmeny v puberte…stacilo, aby se zmenilo pocasi, nebo bylo vydychano a proste jsem se sesunula k zemi. Naucila jsem se ten stav poznat a vzdycky jsem si sedla sama, abych sebou nesvihla. Zacinalo to spatnym dychanim, pak huceni v usich, temno pred ocima, vnimani jakoby pod vodou. V dospelosti to preslo, ted se mi to stane spis vyjimecne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
14.10.17 09:26

Já jsem to mívala v pubertě. Zvracela jsem jen občas, ale taky jsem přestávala vidět, měla jsem takovou „bílou mlhu“ a pak mě vždy rozbolela hlava. Prošla jsem tehdy mnoha vyšetřeními, tehdy se nic nezjistilo, když jsem to ale v dospělosti popisovala svojí neuroložce, tak řekla, že takto se projevuje migréna. Později se mi ale vyvinula epilepsie - až v dospělosti. Nejspíš to ale nesouvisí - píšu to jen, že vidím vaši rodinnou zátěž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
14.10.17 09:46

@lllucie myslíš,že je máme jako společně, ty geny? :lol: ne dělám si srandu. Ale ono to moc vtipné není, vím jak je to nepříjemné a kór potom co mne doktor dva roky zpět vyděsil s možným nádorem na mozku, to jsem byla fakt měsíc mimo, než přišly výsledky z ČT a EEG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
14.10.17 10:37

Nechci tě nijak děsit, ale u mě to začalo přesně takto. Slabost, omdlévání, nízký tlak, pocit na zvracení, ztráta zraku. Po zklidnění vše ok. Stupňovalo se to. Nakonec zjistili převodní poruchu. 2× katetrizace-nepomohlo. Od 24let mám kardiostimulátor a vše v pořádku.
Nech ji důkladně vyšetřit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+