Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@petru80 píše:
Tohle mela kolegyne z prace s dcerou, nechci Te strasit, ale nakonec zjistili, ze holka ma nador na mozku take ji bylo 11 let. Dnes je ji 15 a uz snad vse Ok.
Jezkovy zraky:-(
Na bolesti hlavy netrpi…to.uz bych se pidila po. necem spatnem v hkave…tohle.je podruhe a vzdy náhle…
Tak já sice nikdy úplně neomdlela, ale tyhle stavy mám od puberty taky občas. Mam hodně nízký tlak, někdy se k tomu přidá vedro, málo tekutin… A už mi je na omdleni. Může to mít také tuto příčinu, ale samozřejmě to může být i něco jiného, určitě bych chtěla potřebná vyšetření po doktorech.
Ja mivam neco podobneho, mam za sebou i CT, protoze krome jineho me trapily i velke bolesti hlavy. Shrnu to, nenasli nic. Ale mam opravdu nizky tlak, takze v mem pripade je to z toho. No taky nezvracim, ale poleva me pot, pozdeji nevidim a jr mi na omdleni. Pomuze poradne se proplesknout
a lehnout si s nohama nahore. A taky ranni kava, i kdyz to je spis placebo ![]()
@Ou píše:
Jak jí, jak spí jak se hýbe?
Je mlsna…moc zeleniny ani ovoce nepozere…masu taky moc neda…sportuje obden. Spi jak medvěd.
@kacenka.sks píše:
Ja mivam neco podobneho, mam za sebou i CT, protoze krome jineho me trapily i velke bolesti hlavy. Shrnu to, nenasli nic. Ale mam opravdu nizky tlak, takze v mem pripade je to z toho. No taky nezvracim, ale poleva me pot, pozdeji nevidim a jr mi na omdleni. Pomuze poradne se proplesknouta lehnout si s nohama nahore. A taky ranni kava, i kdyz to je spis placebo
Ja mam podobny stavy obcas…zeby geny…snad ne…
@lllucie Zhruba v tomto věku se mi to začalo dít taky, přesně jak popisuješ - slabo, na zvracení, začala jsem vidět černě nebo takové zvláštní záblesky, hučení v uších. Studený pot. Pokud jsem si nesedla, seklo to se mnou. Nic na mě nenašli, byl to nízký tlak. Mám s tím ale pár dobrých historek - na školním výletě při prohlídce kláštera, s rodiči na prohlídce na Bouzově, ve frontě na poště, cestou na dovolenou při čekání na loď… Byla jsem hodně hubená. Dělo se mi to většinou, když jsem někde déle stála. Občas se mi to stane i dnes, takže třeba musím v MHD požádat, aby mě pustili sednout, jinak bych sebou švihla. Naštěstí už jen výjimečně.
Mívala jsem to taky, pocit na zvracení, ledový pot, přestala jsem postupně vidět a slyšet a bum. Naučila jsem se včas poznat, že to na mne jde a lehnout si s nohama nahoru. Věkem to ustalo, zvedl se mi tlak a je to ok.
Také jsem to měla. Ale už od školky. Prodělala jsem všechna možná vyšetření, ale nic nikdo nenašel. Mám tedy nízký tlak. Mívala jsem to z fyzického vyčerpání, pak také z pohledu na krev. Poslední omdlení jsem měla v 16. Vyšetření jsou určitě na místě. Držím palce, ať to není nic vážného.
Diky vsem, napíšu, az budu vedet vic. Behem chvíle tvrdila, ze je ok, ac byla jak stena bila…po cely den v pohode, ac unavenejsi, odpočívá…urco v pondeli nabehneme k. lekari. snad to nebude nic vážného
Mohlo by to být tkakem. Mě se taky někdy stává že se mi točí hlava a ondlívám (málem),motám se a vidím hvězdičky.. Mám zvýšený tlak, je to tím, takže bych řekla, že je to ten tlak.
@AliTad píše:
@lllucie Zhruba v tomto věku se mi to začalo dít taky, přesně jak popisuješ - slabo, na zvracení, začala jsem vidět černě nebo takové zvláštní záblesky, hučení v uších. Studený pot. Pokud jsem si nesedla, seklo to se mnou. Nic na mě nenašli, byl to nízký tlak. Mám s tím ale pár dobrých historek - na školním výletě při prohlídce kláštera, s rodiči na prohlídce na Bouzově, ve frontě na poště, cestou na dovolenou při čekání na loď… Byla jsem hodně hubená. Dělo se mi to většinou, když jsem někde déle stála. Občas se mi to stane i dnes, takže třeba musím v MHD požádat, aby mě pustili sednout, jinak bych sebou švihla. Naštěstí už jen výjimečně.
Na to taky mivam obcas i ted, jako dite nikoli, poprve pri prvnim tehu. A obcas i nyni…ale umim s tim pracovat, presne, jak pises
@lllucie píše:
Ja mam podobny stavy obcas…zeby geny…snad ne…
Nepotěším tě. U nás v tomto geny spolehlivě zafungovaly. ![]()
Každopádně napiš, jak dopadlo vyšetření. Držím palce
.
@lllucie nechte si udělat vyšetření na vitamíny a minerály, plus teda neurologii, případně nějaké vstřebávání cukru, i když při hypoglykemii se nezvrací.