Omeprazol a železo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.5.23 17:27

Omeprazol a zelezo

Urcite 2 roky uzivam Omeprazol. Drive jsem ho take rok uzivala. Trpim na zanet zaludku. Posledni dobou me ale hrozne zacali trapit nohy a ted i ruce, hlavne vecer pred spanim. Mam neklidne koncetiny, trva nez to prestane. Jelikoz sem si nasadila dietu a Omeprazol nechci brat dlouhodobe, protoze jsem se dozvedela ze neni vhodny ke dlouhodobe konzumaci, prave kvuli tomu, ze snizuje vstrebavani horciku, zeleza a vitaminu B. Jeden cas jsem uzivala 2 tablety denne. Mate nekdo podobnou zkusenost? Uz mesic beru tabletu ob den, nema se to vysadit hned. Na stesti vim, co mi zhorsuje muj stav a nezbyva nic jineho, nez byt na sebe prisnejsi. Muzu zkusit uzivat zelezo? Nekde jsem cetla ze to muze byt nebezpecne abych ho nemela moc. Horcik uzivam kazdy den.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1730
16.5.23 18:00

Zelezo bych bez overeni ne/dostatku neuzivala. Zkus alespon domaci test z kapky krve, co koupis v lekarne. Ale ani odber v laborce neni nijak drahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11628
16.5.23 18:11

I když se IPP (omeprazol) dlouhodobě nedoporučuje, tak prostě někdo ho užívat musí.
Sama jej beru 10 let nejen kvůli problémům se žaludkem a nyní i kvůli lékům (2×denně).

Test na železo si můžeš nechat udělat v laboratoři, klasické železo stojí pár korun a feritin okolo dvou stovek. Prý je více vypovídající to druhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.23 18:37

@Evkad to samozrejme nikomu nevyvracim, ale nemam vredy, takze radsi si dam dietu, nez ho jist. Kazdy mame jine problemy.

Do lekarny se podivam, dekuji.

• Citovat
  • Upravit
24595
16.5.23 20:15

Nechte si odebrat krev na minerály a pak teprve něco řešte. Já beru léky na žaludek už skoro deset let, bez nich to prostě nejde, to mě pálí žáha i z doušku vody, mám nedomykavost jícnové chlopně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
17.5.23 14:26

Určitě bych to konzultovala se svým ošetřujícím lékařem – jak vysazování Omeprazolu, tak neklid končetin i otázku deficitu minerálů a vitaminů. Železo bych bez krevních testů (feritin v séru, saturace transferinu,…) nebrala. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí