Štěnice, nebo blecha?

• Fotoalbum (22)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25
16.5.23 13:39

Štěnice, nebo blecha?

Dobrý den, poslední týden se budím se štípancema na nohách. Hlavně na právé noze. Pouze já, přítel nemá ani jeden kousanec. Nejdříve jsem si myslela, že za to může komár z procházky, když venčím psa, ale bylo toho víc a víc a hlavně vedle sebe. Takže jsem došla k názoru, že je to něco horšího a že to máme doma. Ale doma jsem vůbec nic nikde nenašla, ani výkaly jak jsem se dočetla a to jsem koukala opravdu všude, i na matrace a pod ně.
Kousance strašně svědí, dokonce když jsem si nějaké rozškrábala, tak se mi udělal jakoby beďar ( zahnisalo to) a štípance na kolenou dost bolí. Hlavně co mě zaráží, tak ty štípance vůbec nemizí, mam je už týden.
Pes má pipetu proti těmto breberám a navíc se vůbec nedrbe, jen si občas líže packy, ale to dělá už léta. V poslední době, jsme ani nikde nebyli, žádný hotel atd.. aby jsme si něco přivezli. Každopádně i tak, jsem doma vše co šlo vyprala ( povlaky na matraci, lůžkoviny, pelíšek, hračky, gauč, prostě vše. Vše vytřela dezinfekci a vystříkala sprejem proti blechám a štěnicím, dokonce i destičku proti roztočům a štěnicím jsem koupila a dala pod matraci. Dva dny byl pokoj a teď se mi objevily kousance znova. Co to může být a co s tím?
Na fotce jsou nějaké už rozškrabané, tak snad to bude poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.5.23 14:04

Resime ted cerstve to same. U nas je naopak pokousany zase jen manzel. Fotku nemam, ale ma tri stipance vzadu na stehne, potom po jednom na kazdem hrbetu ruky a potom nad kotnikem tri, ale primo v jedne linii… 🙈 Pokousalo ho to dve noci po sobe, ted byl 2 noci klid, ale to jsem se docetla, ze je u stenic v pocatku bezne. Mame venkovni kocky, co chodi i dovnitr, ale taky maji spot on, blechy to vypada, ze nemaji. Nezijeme ve spine, v hotelu ani nikde pryc jsme ted taky nebyli. Resime to od vcerejska, takze hloubkovy uklid loznice jsem jeste nestihla, ale co jsem vcera aspon zbezne prohledla matrace a okoli postele, taky jsem na nic nenarazila. Zitra by mely dorazit feromonove pasti a postrik.
To u vas mi podle fotek z netu pripada spis jako od blechy, ale nevim. Desim se, co bude. Dezinsekci firmou si nedokazu v praxi predstavit…

• Citovat
  • Upravit
20832
16.5.23 14:14

Ty zvířata to samozřejmě dotáhnout můžou úplně v pohodě. To že mají nějaký kapatka (kde drtivá většina jsou nefungující nesmysly), tak neznamená, že nemůžou dělat jen taxi pro ně. Zvlášť jestli vám lezou do postelí apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
16.5.23 14:39

@Cenarius ano náš pejsek s náma v posteli spí, respektive semnou, což by odpovídalo. Ale je divné, že se neškrábe a nikde jsem ji na těle nic nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3903
16.5.23 15:00

Štěnice jsou strašně pomalé a schovávají se tak blízko místa, kde z vás sají. Takže bych se soustředila na to, kde se vám ty štípance objevují. A hledala v blízkosti. Nemusí být přímo pod matrací, ale můžou být třeba pod podlahou, pod nábytkem.
Jak mi bylo řečeno, všude kde se vleze list papíru (hranou), se vleze štěnice. Ve všech možných temných, klidných štěrbinách. Nám zalézaly pod podlahu.

Druhá věc je, že praním a podobnýma blbostma, zničíte vždycky jenom živé jedince. Vajíčka nezabijete ničím a musí se počkat, než se vylíhnou a až pak se dají zlikvidovat.
Prát je třeba na 60° a výše, nižší teploty je nezabijí.
A poslední detail, že ty drogeriové srajdy vám vůbec nepomůžou, zabijí tak pět štěnic ze sta a problém se mezitím jenom zhoršuje. Pozvěte si tam radši odborníka, co to zkontroluje a vystříká kdyžtak tím jejich bordelem. Případně poradí co a jak. Čím déle čekáte, tím víc se těch potvor namnoží.

Pokud jste poštípaná jenom vy a ještě na jedné noze jenom na jednom místě, tak tam je velká šance, že to štěnice být může (ale taky nemusí.) Řešte to rychle, než se to rozleze dál.
Jo a dotáhnout si to můžete klidně i z MHD, nebo z židle v kanclu… jste někde chytla nějaké vajíčko blbé a už to jede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
16.5.23 15:09

@LilyJane ale jak mám vyprat například oblečení nad 60 stupňů, když je na nich prát na 30 😞 to je největší problém, že u spousty věcí, nemůžu prát vysokou teplotou. Každopádně nedokážu rozeznat ani kousance, každý je jiný, abych si řekla zda je to blecha, nebo štěnice 😏
Co dělat pokud by byly pod podlahou? Jsme v nájmu, takže se mi nechce měnit podlaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3010
16.5.23 15:11

@Kazule134 Když nelze vyprat, tak aspoň vyžehlit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3010
16.5.23 15:14

@Kazule134 To je „jedno“ kde jsou schovaný. Odborníci vám ložnici komplet vystříkají a štěnice zahubí to, že k vám přes ty ošetřené plochy budou muset z úkrytu přelézt.
Postřiky se musí opakovat tak dlouho, dokud se nevylíhnou všechny vajíčka.
Je to běh na dlouhou trať, tak čím dřív začnete, tím líp!
My jinak taky neměli žádné očividné stopy, že tu byly. Jen ty štípance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.23 15:20

A můžu se zeptat, jak v praxi ta dezinsekce firmou probíhá? Na co se připravit, resp jak dům pripravit? Budou vystrikavat automaticky celý dům (bydlíme v RD, tj stoupackami nebo tak to k nám určitě neprilezlo… ) nebo jen ložnici? A na jak dlouho po postřiku je nutné být mimo dům?

• Citovat
  • Upravit
17627
16.5.23 15:22

Vypada to jak kousance od stenic, ja mela uplne stejne. Stenice si v domacnosti vybiraji deti a zeny, predpoklada se, ze je to kvuli jemne kuzi, nestipe kazdeho, u nas stipaly jen mne, chlap bez jedineho stipance. Najdi si tu starsi diskuse o stenicich, jsou tam navody, jak se jich zbavit.
A taky jsem je hned nanasla, prohledala jsem vsechno, vydezinfikovala, pouzila chemii a pokracovalo to dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
16.5.23 15:23

@Kryptozoo co když je ale doma nemáme a zavolám tu firmu zbytečně? Oni to zjisti, nebo udělají postřik i tak? Každopádně prý se pak musí vše vyprat i oblečení co je ve skříni? To mě děsí, protože mam fakt hodně hadrů 😁
Jinak zkusila jsem jednu noc spát schválně oblečená. Leginy a přes ne vysoké ponožky, takže pod se nemohli dostat a stejně jsem měla štípance, takže si říkám, zda to nejsou vážně ty blechy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.23 15:24
@Kryptozoo píše:
@Kazule134 To je „jedno“ kde jsou schovaný. Odborníci vám ložnici komplet vystříkají a štěnice zahubí to, že k vám přes ty ošetřené plochy budou muset z úkrytu přelézt.
Postřiky se musí opakovat tak dlouho, dokud se nevylíhnou všechny vajíčka.
Je to běh na dlouhou trať, tak čím dřív začnete, tím líp!
My jinak taky neměli žádné očividné stopy, že tu byly. Jen ty štípance.

A kolikrát a s jakým odstupem je potřeba ten postřik opakovat? Alespoň přibližně, nemám vůbec predstavu…

• Citovat
  • Upravit
3010
16.5.23 15:25

Nejdřív nejspíš přijdou na obhlídku a všechno vysvětlí.
Případně během telefonátu.
Pravdopodobně jsou různé postupy, pro různé typy nemovitostí.
Z domu musíte být pryč kolem 8 hodin.
Standardně se to opakuje 3×, vždy po 14 dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17627
16.5.23 15:27
@Kazule134 píše:
@Cenarius ano náš pejsek s náma v posteli spí, respektive semnou, což by odpovídalo. Ale je divné, že se neškrábe a nikde jsem ji na těle nic nešla.

Stenice nedotahne zvenku zvire, stenice si muzeme prinast z dopravniho prostredku, vlak, letadlo, bus, kino, hotel, dovolena, anebo muzou prelezt od sousedu…nijak nesouvisi s hygienou, vyskytuji se i v nejluxusnejsich hotelech. Stenice se nezivi jak svab spinou v kuchyni. Vyskyt stenic nema nic co do cineni s pejskem, nema to jak pritahnout z venku a nijak nesouvis s hygienou v domacnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.23 15:31

U nás se fakt bojím těch stenic - kousance v řadě… Je zvláštní, že jdou na manžela a ne spíš na me, i když spíme spolu, ale na něj jdou víc třeba i klíšťata, když jsme v lese… Hlavne, kdyby mi poměrně náhodou neukázal ty tři štípance v řadě, nic bychom asi ještě dobu neresili, jezdí hodně na kole v terénu, takže postipanej je skoro pořád, ale teď bylo jasné, že se mu to objevilo přes noc prostě. Bůhví, jak to teda u nás může být dlouho, jestli jsme začali s jednou jedinou, tak sem tam nejakej štípanec manžel fakt neřešil…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex