Štěnice, nebo blecha?

• Fotoalbum (22)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3905
16.5.23 17:55
@Kazule134 píše:
Zeptám se, tohle jsem našla v posteli, myslíte že to je larva od blechy, nebo něco jiného co odpadlo ze psa? Bohužel lépe mi to zachytit nešlo a druhá půlka byla rozmačklá 😏

Na blechu je to obrovské.

https://www.pasti.cz/…o-stenicich/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20848
16.5.23 18:21
@Kazule134 píše:
Zkusím někam zavolat na ddd, ale ještě mě napadlo, blecha si najde jen toho kdo ji chutná, ale štěnice by měla koukat každého, tím pádem by měl být i přítel pokousaný ne? Ten ale nemá ani jeden kousanec.
Štěnice jde podle tělesné teploty na nejbližší.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
16.5.23 19:47
@Kazule134 píše:
@LilyJane no vyhazovat oblečení se mi opravdu nechce, mám hodně značkových a drahých věcí, takže to by byla pro mě velká škoda 😞

Ono se to pro jednou taky nepo… Prostě to vyper na šedesát. Vsadím se, že po jednom vyprání to hadry přežijou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
16.5.23 20:59

Tak teď jsem si všimla, že mam další kousance. A to jsem ani v posteli nebyla a není doma tma aby štěnice vylezli. Mám zase tři vedle sebe a pekně svědí. Ale to bych si blechy snad všimla ne? A na psovi taky žádná známka. Tak já už fakt nevím 😞

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.23 22:43

@Kazule134 Od tech stenic to pry nemusi byt citit hned, treba je mas uz od noci a jen sis jich nevsimla…? Jinak my detailne prohledli postel na strane manzela a nasli jsme jeste neco s nohama (mrtve nebo svlecka), ale melo to jiny tvar tela a bylo to svetlejsi, tak asi nejake nizsi stadium. Zbytek co jsme nasli, nam prislo jako obycejna smitka, ale popravde, i kdyz jsme na to koukali tou lupou, tezko se to posuzovalo… Kazdopadne takove to klasicke hnizdo s temi vykaly jsme zadne nenasli. Zejtra rano kazdopadne zavolam na tu dezinsekci a uvidime - idealne, kdyby hned prijeli, chci mit uz pocit, ze se to aspon resi… Zatim jsme jen objeli celou postel oboustranou lepici paskou, uvidime, zda se pres noc na ni neco chyti. To je fakt nocni mura toto…

• Citovat
  • Upravit
25
17.5.23 06:44

Přesně tak, člověk se bojí jít spát.
Kousance byly čerstvé, to bylo vidět a hlavně jak mám pokousané jen nohy, tak už vím, kde kousanec před tím byl.
Dneska ráno další kousance, to jsem spala v teplakách, vysoké ponožky a zase na lýtku. Takže buď museli přilézt vrchem a nebo přes tepláky. Je mi divné, že ať jsem prošla každý kout v bytě, nic, ani trus a to kousance řeším už týden. O víkendu generální úklid a postřik celého bytu a ani to nezabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.23 08:05

Tak jsme mluvili s deratizacni firmou, pan podle foto potvrdil, ze jde o stenici, maji dnes zasah ve meste kousek od nas, tak se tu pred polednem zastavi a „obhledne teren“. Jinak k tomu, ze manzel ma stipance, ale ja a dite ne, tak nam rekl, ze stenice si opravdu nevybiraji, ale vetsina (!) lidi nema na jejich kousnuti vubec zadnou reakci, takze to vubec nezjisti, ze je ty stenice stipou… Pravda je, ze dite ma kuzi typove spis po me a jak jsem psala, na manzela jdou obecne mnohem vic i komari a klistata. Popsala jsem mu i svoji teorii s kockami, ze jsou venkovni, ale doma v posteli obcas pres den odpocivaji, a ze i kdyz maji spot on, ktery funguje dobre, sem tam na sobe prinesou zive (nezakousnute) kliste nebo z nich odpadne mrtve. Hodne lovi ptaky, tak jestli by podobnym zpusobem nemohli do domu zavlect stenici ptaci. Na to mi rekl, ze uplne vyloucit to nelze, ale daval by tomu tak 1%. Jedine dalsi moznosti, ktere jsou ve hre, je muj vikendovy pobyt na horske chate pred cca 14 dny - na to ale rikal, ze ta nalezena stenice je „moc vyschla“, pripadne veci z druhe ruky, ve kterych to bylo nalezle. Nic takoveho bezne nekupujeme, ale mam par knizek z Trhu knih (do 5 ks) a zrovna v knihach se pry rady schovavaji, tak jedine to… No uvidime, co zjisti na te obhlidce dnes, ale jsem rozhodnuta pro zasah, i kdyby nic nenasli, a to nejlepe hned zitra.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.23 08:30

Jinak pan taky rikal, ze stenice saje primarne na odhalenych mistech tela, ktera nejsou pod perinou, coz u nas sedi, manzel mel sice kousance i vzadu na stehne, ale on spi nahy a neni vyjimkou, ze ma i tuto cast tela v noci neprikrytou. Jako ze je clovek pokousany treba i na brise, protoze se mu proste vyhrne nocni kosile, to bych rekla, ze je normalni, ale u tebe ty nohy uz mi pripadaji divne, kdyz mas cilene ponozky a teplaky. I kdyz - ty svine jsou fakt miniaturni, takze nepochybuju, ze i pod lem ponozky nebo teplaku zalezou uplne bez problemu, jen spis by teda prirozene ani nemely mit tendenci pod neco lezt… A prohledala jsi detailne postel - matraci i rost, jestli tam neco neni?

• Citovat
  • Upravit
25
17.5.23 09:30
@Anonymní píše:
Jinak pan taky rikal, ze stenice saje primarne na odhalenych mistech tela, ktera nejsou pod perinou, coz u nas sedi, manzel mel sice kousance i vzadu na stehne, ale on spi nahy a neni vyjimkou, ze ma i tuto cast tela v noci neprikrytou. Jako ze je clovek pokousany treba i na brise, protoze se mu proste vyhrne nocni kosile, to bych rekla, ze je normalni, ale u tebe ty nohy uz mi pripadaji divne, kdyz mas cilene ponozky a teplaky. I kdyz - ty svine jsou fakt miniaturni, takze nepochybuju, ze i pod lem ponozky nebo teplaku zalezou uplne bez problemu, jen spis by teda prirozene ani nemely mit tendenci pod neco lezt… A prohledala jsi detailne postel - matraci i rost, jestli tam neco neni?

Ano proledala jsem vše a prostě nikde nic a to mám docela dobrý oči. Kolem postele jsem taky vše vystříkala, koukla jsem i do matrace. Prostě nikde nic 😞 no je mi divný, že by lezli přes břicho až k nohám, by kousli už nahoře ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.23 09:59

No je to divný, popravdě jsem dost zvědavá, jak dopadne dnes ta odborna prohlídka. My to včera zkoumali lupou s osvetlenim a kromě té druhé věci s mozickama (taky mrtvé…) nam přišlo, že vše ostatní bylo jen smetí. Ale tak jen pod lupou vypadala prakticky i ta už potvrzena vyschla stenice, jasně se to ukázalo až po tom vyfocení makrem, takže bůhví, jak to bude… Ale minimálně ten trus jsme fakt nikde nenašli, to pan říkal, že jsou takové rozpite tečky, že to bysme neprehlidli. Jako nešli jsme včera úplně do hloubky-třeba rozdelavat ty vypínače, sem si na jednu stranu říkala, že kdyby to tam bylo, co bysme s tím jako okamžitě dělali-i ten volne prodejnej postřik mi přijde až dneska… Takze spoléhám dnes na odborniky, ale jsem rozhodnuta pro zásah, i kdyby nic nenašli ani oni. Minimálně jednoho mrtvyho brouka máme a k tomu štípance, který tenhle konkrétní brouk zcela jistě nezpůsobil, takže za mě bohužel není co řešit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.23 10:05

Jinak na stránkách firmy píšou, že ideální je před zásahem dům pripravit, což prý není nijak náročné, ale nepíšou, v čem konkrétně ta příprava spociva. Z recenzi jsem pochopila, že asi se má odtahnout veškerý nábytek od zdi, ale zajímalo by mě, co dalšího…?

• Citovat
  • Upravit
25
17.5.23 11:13
@Anonymní píše:
Jinak na stránkách firmy píšou, že ideální je před zásahem dům pripravit, což prý není nijak náročné, ale nepíšou, v čem konkrétně ta příprava spociva. Z recenzi jsem pochopila, že asi se má odtahnout veškerý nábytek od zdi, ale zajímalo by mě, co dalšího…?

Prý dát oblečení do pytlů a asi i lůžkoviny. Vše pak vyprat má těch 60. A zvířata odnést pryč minimálně na 6 hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
17.5.23 11:16

Jinak teď jsme mluvili s DDD a řekli nám, že je to dost divný a že to u nás na štěnice vůbec nevypadá. Hlavně říkala, že bysme 100% našli trus. Větší pravděpodobnost jsou blechy. Prý máme koupit pasti a teprve pak se ozvat, až se něco chytí 😞 dejte vědět co zjistí u vás prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.23 11:29

Jj–dám… Už jsou předpokládám na místě, řeší to manžel, tak jsme domluveni, že mi hned zavolá, až to proběhne. Jinak to bude celkem spotřeba pytlů teda…
Ten trus jsme ale taky včera nenašli právě vubec. No jsem zvědavá, klidně z toho i tak může u nás vylézt velké zamoreni, máme všude plovoucky a po obvodu místnosti podlahové listy… Když jsem včera nad tím přemýšlela, můžou být fakt vsude, úplně jsem ten barák viděla najednou jinýma očima…
Jinak ty blechy, to se mi nezdá. Kočka jednou jednu domu přinesla a to fakt neprehlidnes, skáče to jak blázen furt…

• Citovat
  • Upravit
25
17.5.23 18:23

Nevíte co to může být? Tohle jsem našla mrtvé v posteli. Bohužel je to fakt prťavé a foťák to nezachytí i já to špatně viděla, ale nozicky jsem zahlédla, takže to není smetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí