Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@LilyJane ještě jsme se ptala na veterině a tam mi řekli, že blechy štípou i přes oblečení, kdežto štěnice ne. A jak jsem spala oblečená, tak jsem byla pokousaná a pod oblečení by se nedostali.
@Kazule134 píše:
@LilyJane ještě jsme se ptala na veterině a tam mi řekli, že blechy štípou i přes oblečení, kdežto štěnice ne. A jak jsem spala oblečená, tak jsem byla pokousaná a pod oblečení by se nedostali.
Podívej. My ti radíme dobře. Pozvi si tam profesionála. Třeba potvrdí, že jde o blechy a nebudeš muset nic řešit.
Jinak na rodinném baráku bych si už vůbec nehrála s možností, že si je tam nechám. Protože když štěnice zamoří barák, tak už je lepší ho radši podpálit a postavit si nový.
Jak už jsem psala, štěnice vleze všude, kde se vleze list papíru. Do oblečení, do skříní, do elektroniky, do knížek, do podlah, do stoupaček. VŠUDE. Vajíčka jsou nesmrtelná a štěnice samotné přežijí bez potravy ROK a množí se šíleně rychle.
Jinak štěnice po sobě nechávají svlečky - jak rostou, shazují ten původní krunýř. Takže hledejte i to. V temných koutech poblíž místa, kde štípou.
@Kazule134 píše:
Rekli ti nejspis nesmysl, ja spala oblecena, mela jsem stipance na brichu, nejakou skarou se tam dostala.
@Salome123 píše:
@Kazule134 A není to svrab? Ten teď hodně řádí. Kouše to hlavně večer a odpovídalo by to těm dobancům v řadě.
Napadlo mě to samé, babička to dostala v nemocnici před pár měsíci…
@LilyJane píše:
Podívej. My ti radíme dobře. Pozvi si tam profesionála. Třeba potvrdí, že jde o blechy a nebudeš muset nic řešit.Jinak na rodinném baráku bych si už vůbec nehrála s možností, že si je tam nechám. Protože když štěnice zamoří barák, tak už je lepší ho radši podpálit a postavit si nový.
Jinak štěnice po sobě nechávají svlečky - jak rostou, shazují ten původní krunýř. Takže hledejte i to. V temných koutech poblíž místa, kde štípou.
Jak už jsem psala, štěnice vleze všude, kde se vleze list papíru. Do oblečení, do skříní, do elektroniky, do knížek, do podlah, do stoupaček. VŠUDE. Vajíčka jsou nesmrtelná a štěnice samotné přežijí bez potravy ROK a množí se šíleně rychle.
Presne tak.
Pokud jsou to blechy, postrik na stenice funguje i proti blecham. Takze to vyhubi, at je to cokoli.
Zkusím někam zavolat na ddd, ale ještě mě napadlo, blecha si najde jen toho kdo ji chutná, ale štěnice by měla koukat každého, tím pádem by měl být i přítel pokousaný ne? Ten ale nemá ani jeden kousanec.
@Semtex píše:
Musis opravdu na těch 60, to se neda nic dělat, jedno vajíčko ti v tom přežije a pojedeš zase znova cely kolotoč dezinsekce? Co se zničí, to holt vyhodis. Jako není to sranda, jednou jak je člověk má a chce se jich zbavit, musí byt důsledný, to se neda nic dělat.
My jsme koupili kvuli stenicim tu obrovskou mraznicku a ja vsechno, veci, knihy, vsechno mrazila na nejnizsi moznou teplotu, ale nestaci den, ale nechavala jsem to 5 dni. Nejakych - 5°C stenici neznici. Obleceni z prirodniho materialu jsem prala na 90°, ostatni na 60°, i kdyz vim, ze to umele vlakno nici, ale byla jsem v takove panice, ze radeji jsem riskovala zniceni.
Matrace jsme radeji vyhodili a koupili nove. Koupila jsem parny cistic a vsechno co slo, jsem dezinfikovala parou. Plus chemicky postrek 3 krat.
@Kazule134 píše:
Zkusím někam zavolat na ddd, ale ještě mě napadlo, blecha si najde jen toho kdo ji chutná, ale štěnice by měla koukat každého, tím pádem by měl být i přítel pokousaný ne? Ten ale nemá ani jeden kousanec.
I komáři mají preference. Já (ve svém předchozím bydlišti) vylezla z baráku a okamžitě na mě sedělo 50 komárů, zatímco na manželovi ani jeden.
Nesázej na takové blbosti.
@Kazule134
Taky je jen možné, že přítel nemá, narozdíl od tebe, na ty kousance reakci ![]()
Tak u nás je jasno, nasla jsem v posteli navrchu na prostěradle svlecku, přibližně v místě, kde má manžel nohy a kde měl právě ty tři kousance vedle sebe… Vyfotil to na makro a jednoznačně stenice
Zítra voláme deratizacni firmu, myslíte, že budou schopni přijet třeba už ve čtvrtek? Chci mít aspoň ten první postřik za sebou co nejdřív, abych se aspoň trochu uklidnila… Jedinkrát jsem řešila s dítětem vsi a bylo to pro mě naprostý psycho, kdybych věděla, že mě čeká tohle…
@Kryptozoo Hodila bys mi prosím do SZ jméno té vasi firmy? Vypadá to, že hubení stenic je celkem dobrý byznys a těch firem je hafo, nerada bych slapla vedle… Bože, ať je tenhle ocistec už za mnou…
@Kazule134 Co jsem četla, tak ta vybíravost na hostitele je zezacatku právě pro ty stenice typicka. Jinak je to fakt strašně malý a placaty - mnohem víc, než by člověk řekl podle fotek na netu, ty jsou evidentně dělané tím makrem a tím je to i zkreslené. Reálně ta svlecka, co jsem našla, byla velká cca jen jako půlka lnenyho seminka a byla úplně plocha, ten tvar vystoupil až na tom makru. Hledej dobře, já už koupila lupu, teď už chápu, že se to dá prehlidnout raz dva…
@Anonymní píše:
Tak u nás je jasno, nasla jsem v posteli navrchu na prostěradle svlecku, přibližně v místě, kde má manžel nohy a kde měl právě ty tři kousance vedle sebe… Vyfotil to na makro a jednoznačně steniceZítra voláme deratizacni firmu, myslíte, že budou schopni přijet třeba už ve čtvrtek? Chci mít aspoň ten první postřik za sebou co nejdřív, abych se aspoň trochu uklidnila… Jedinkrát jsem řešila s dítětem vsi a bylo to pro mě naprostý psycho, kdybych věděla, že mě čeká tohle…
To byla rychlost, vy jste psala, že to řešíte od včerejška že? A už jste našla pachatele 😯 každopádně ta firma mě taky zajímá, mohu poprosit doporučení?
@Anonymní píše:
Tak u nás je jasno, nasla jsem v posteli navrchu na prostěradle svlecku, přibližně v místě, kde má manžel nohy a kde měl právě ty tři kousance vedle sebe… Vyfotil to na makro a jednoznačně steniceZítra voláme deratizacni firmu, myslíte, že budou schopni přijet třeba už ve čtvrtek? Chci mít aspoň ten první postřik za sebou co nejdřív, abych se aspoň trochu uklidnila… Jedinkrát jsem řešila s dítětem vsi a bylo to pro mě naprostý psycho, kdybych věděla, že mě čeká tohle…
Jo oni reagují docela rychle. My tehdy volali v sobotu a v úterý už u nás byli. Bylo to fakt šup šup.
Nebojte se toho, když to chytnete hned v začátku, tak je to v pohodě.
My tak v bytě odchytli tři (doslova tři) štěnice. A pak jsme tam dalších 10 let bydleli úplně v pohodě. Čím dřív se na to přijde a vyřeší s odborníky, tím lépe.
Hlavně se snažit neroznášet to z toho místa dál. Nepřenášet peřiny, povlečení a pod. Hlavně už na tom místě, kde vás štípou, nespěte.
Zeptám se, tohle jsem našla v posteli, myslíte že to je larva od blechy, nebo něco jiného co odpadlo ze psa? Bohužel lépe mi to zachytit nešlo a druhá půlka byla rozmačklá 😏