Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Měl někdo? Jak jste to zvládly? Jak to zvládly mimča? Prosím uklidněte mě, mám fakt strach. Co jste užívaly za léky? Díky
Myslím že se nic nestane. Za pár dní bude klid. Na to zabírá stejně jen paralen a ten můžeš.
Ano, měla jsem a známá taky, obě jsme v pořádku i miminka jsou dle ultrazvuku v pohodě. Hlavně to chce uklidnit hlavu, ale taky jsme měli nervy. Určitě to bude dobrý ![]()
V tom prvním trimestru hlavně hlídej teplotu. Co naděláš, omikron chytí každý, i očkovaní, ikdyž u těch je to větší pohoda.
Já mám teď covid ve třetím trimestru, což je možná nebezpečnější (ted u omikronu nejsou studie, u delty to býval přůšvih), ale mám měsíc po 3. dávce očkování a stejně jsem to chytla (v práci), ale jsem tím v klidu. Zatím jen slaboučká rýma, skoro nic. Kontakt jsem měla v pondělí, takže to tím asi končí ![]()
@MíšaaBarča píše:
Ano, měla jsem a známá taky, obě jsme v pořádku i miminka jsou dle ultrazvuku v pohodě. Hlavně to chce uklidnit hlavu, ale taky jsme měli nervy. Určitě to bude dobrý
jaké jste měly příznaky? Teploty? toho se dost bojím.
Díky Bohu to snad zatím vypadá že ten omicron je mírnější..
@Danus130
Zvýšená teplota kolem 37,5 já (ona 39) Šílená bolest zad+kyčlí +nohou, bolest hlavy, nevolnost, veliká únava a zároveň nespavost, prostě nešlo usnout, spala jsem třeba jen 3 hodiny, rýma a slabší kašel. Blbě mi bylo tak týden, pak zůstala rýma a únava, to asi další 2 týdny.
Já nebrala žádné léky, známá Paralen.
Nebylo to tak hrozné (až na tu bolest zad a nohou) ale ty nervy…
@Danus130 píše:
jaké jste měly příznaky? Teploty? toho se dost bojím.
Díky Bohu to snad zatím vypadá že ten omicron je mírnější..
Tak jestli jsi očkovaná, tak to bude v pohodě téměř jistě.
A pokud nejsi, tak to ses asi covidu nebála, tak se nemusíš bát ani teď. Je to rýmička, tak proč se najednou nervovat ![]()
Pokud je lehký průběh, tak je to fajn a nic se nestane. I normální chřipka může být velmi nebezpečná, když jsou dlouhodobě vysoké horečky a nemusí se jednat o covid…
Nevím, kde berou všichni tu jistotu že je očkování spasí
okolo nás očkovaní padají na hubu, průběhy úplně šílený a my teda ani jednu dávku a měli jsme maximálně nudli u nosu
![]()
Navíc, myslet si že mi pomůže vakcína, co byla na úplně jiný typ viru, který teď už X krát zmutoval,….. ![]()
K dotazu neboj, odpocivej, lej do sebe čaje, paralen můžeš a za pár dní bude lépe ![]()
@lailis tak u vaseho male vzorku mozna, ale velke statistiky ukazujou, ze ockovani jsou 10× mene ohrozeni hospitalizaci. Od rymy vetsinou ockovani neochochrani, ale to neni zajimave.
@Petra Star To nejsme jen my, ale i naše okolí
očkovaní opravdu padali, ti, co měli buď jen jednu dávku, nebo nic měli průběh mnohem mírnější 🤷🏻♀️
Takže já dám spíše na osobní zkušenosti než na “statistiky”. ☺️️
@Danus130 píše:
Měl někdo? Jak jste to zvládly? Jak to zvládly mimča? Prosím uklidněte mě, mám fakt strach. Co jste užívaly za léky? Díky
Měla jsem deltu v prvním trimestru a omicron teď ve druhém.
@lailis u nás v rodině neočkovaná 30 let průběh nic moc, chuť a čich se jí vrací až po více než roku. Neočko kolem 60 taky nic moc, ale v nemocnici neskončili. A od kdy jsme skoro všichni očkovaní, tak prostě nikdo chorý nebyl - krom té 30, která se očkovat nechce. Ale 2× to už u ní byla pohoda.
Z širšího okolí jediná osoba, která skončila v nemocnici pod kyslíkem - starší neočko.
@Danus130 neboj, kdyby to dělalo takový strašný problém, tak se to už snad ví. Tak hlavně klid, stejně už nic nenaděláš a hodně zdraví
.
Sestra měla covid v prvním trimestru a musela si píchat injekce na ředění krve. Průběh neměla nic moc, ale všechno je v pořádku.