Omikron v prvním trimestru

24
11.2.22 20:34

Omikron v prvním trimestru

Měl někdo? Jak jste to zvládly? Jak to zvládly mimča? Prosím uklidněte mě, mám fakt strach. Co jste užívaly za léky? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3731
11.2.22 21:30

Myslím že se nic nestane. Za pár dní bude klid. Na to zabírá stejně jen paralen a ten můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.22 21:38

Ano, měla jsem a známá taky, obě jsme v pořádku i miminka jsou dle ultrazvuku v pohodě. Hlavně to chce uklidnit hlavu, ale taky jsme měli nervy. Určitě to bude dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.22 21:46

V tom prvním trimestru hlavně hlídej teplotu. Co naděláš, omikron chytí každý, i očkovaní, ikdyž u těch je to větší pohoda.
Já mám teď covid ve třetím trimestru, což je možná nebezpečnější (ted u omikronu nejsou studie, u delty to býval přůšvih), ale mám měsíc po 3. dávce očkování a stejně jsem to chytla (v práci), ale jsem tím v klidu. Zatím jen slaboučká rýma, skoro nic. Kontakt jsem měla v pondělí, takže to tím asi končí :palec:

• Citovat
  • Upravit
24
11.2.22 22:16
@MíšaaBarča píše:
Ano, měla jsem a známá taky, obě jsme v pořádku i miminka jsou dle ultrazvuku v pohodě. Hlavně to chce uklidnit hlavu, ale taky jsme měli nervy. Určitě to bude dobrý :palec:

jaké jste měly příznaky? Teploty? toho se dost bojím.
Díky Bohu to snad zatím vypadá že ten omicron je mírnější..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.22 22:32

@Danus130
Zvýšená teplota kolem 37,5 já (ona 39) Šílená bolest zad+kyčlí +nohou, bolest hlavy, nevolnost, veliká únava a zároveň nespavost, prostě nešlo usnout, spala jsem třeba jen 3 hodiny, rýma a slabší kašel. Blbě mi bylo tak týden, pak zůstala rýma a únava, to asi další 2 týdny.
Já nebrala žádné léky, známá Paralen.
Nebylo to tak hrozné (až na tu bolest zad a nohou) ale ty nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
11.2.22 22:38
@Danus130 píše:
jaké jste měly příznaky? Teploty? toho se dost bojím.
Díky Bohu to snad zatím vypadá že ten omicron je mírnější..

Tak jestli jsi očkovaná, tak to bude v pohodě téměř jistě.
A pokud nejsi, tak to ses asi covidu nebála, tak se nemusíš bát ani teď. Je to rýmička, tak proč se najednou nervovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4490
11.2.22 22:54

Pokud je lehký průběh, tak je to fajn a nic se nestane. I normální chřipka může být velmi nebezpečná, když jsou dlouhodobě vysoké horečky a nemusí se jednat o covid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
12.2.22 00:40

Nevím, kde berou všichni tu jistotu že je očkování spasí :mrgreen: okolo nás očkovaní padají na hubu, průběhy úplně šílený a my teda ani jednu dávku a měli jsme maximálně nudli u nosu :lol: :nevim:
Navíc, myslet si že mi pomůže vakcína, co byla na úplně jiný typ viru, který teď už X krát zmutoval,….. :mrgreen:

K dotazu neboj, odpocivej, lej do sebe čaje, paralen můžeš a za pár dní bude lépe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
12.2.22 19:12

@lailis tak u vaseho male vzorku mozna, ale velke statistiky ukazujou, ze ockovani jsou 10× mene ohrozeni hospitalizaci. Od rymy vetsinou ockovani neochochrani, ale to neni zajimave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
12.2.22 20:03

@Petra Star To nejsme jen my, ale i naše okolí :-) očkovaní opravdu padali, ti, co měli buď jen jednu dávku, nebo nic měli průběh mnohem mírnější 🤷🏻‍♀️
Takže já dám spíše na osobní zkušenosti než na “statistiky”. ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.22 20:07
@Danus130 píše:
Měl někdo? Jak jste to zvládly? Jak to zvládly mimča? Prosím uklidněte mě, mám fakt strach. Co jste užívaly za léky? Díky

Měla jsem deltu v prvním trimestru a omicron teď ve druhém.

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
12.2.22 20:13

@lailis u nás v rodině neočkovaná 30 let průběh nic moc, chuť a čich se jí vrací až po více než roku. Neočko kolem 60 taky nic moc, ale v nemocnici neskončili. A od kdy jsme skoro všichni očkovaní, tak prostě nikdo chorý nebyl - krom té 30, která se očkovat nechce. Ale 2× to už u ní byla pohoda.
Z širšího okolí jediná osoba, která skončila v nemocnici pod kyslíkem - starší neočko.

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
12.2.22 20:15

@Danus130 neboj, kdyby to dělalo takový strašný problém, tak se to už snad ví. Tak hlavně klid, stejně už nic nenaděláš a hodně zdraví :mavam:.

• Citovat
  • Upravit
950
12.2.22 20:27

Sestra měla covid v prvním trimestru a musela si píchat injekce na ředění krve. Průběh neměla nic moc, ale všechno je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí