Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
asi nepotřebuji nic jiného, než zjistit i Vaši zkušenost. 🙂
V pátek jsem začala krvácet, byla to jen taková červená zředěná tekutina. Ihned jsem jela na pohotovost, tam mě zkontrolovali a na nic nepřišli, miminko prý v pořádku. Poté to přestalo a znovu začlo v neděli. Znova pohotovost (jiná nemocnice) a stejný výsledek s tím, že mám níž položenou placentu a ta tam asi zlobí… Potom mě vyšetřil i můj doktor a taky, žádný hematom, nic…
Už je to týden a já se každý den rano budím s tím, že krvácím a přes den už jen špiním takovou tu hnědou starou krev…
Jsem z toho dost na nervy, je to mé první těhotenství a každé ráno se děsím… Beru Ascorutin, ale přijde mi, že to nepomáhá…
Měl to někdo taky takhle? Asi potřebuji jistit to, že v tom nejsem sama a že se to taky někomu dělo… Samozřejmě, když si přičítám články, tak jsou tam ty nejhorší scénáře od potratu, přes odlučující se placentu. 🙄 😅
@15klarca nohy nahoru a jen ležet a odpočívat. Nízko položená placenta umí hodně zlobit. Krvácela jsem každou chvíli, 25 TT rozjetý porod, odchlipnuta placenta cca 2, 6 týdnů v nemocnici a donosila jsem ![]()
Též jsem měla krvácení plus hematon ve 12 tt od pohotovosti po svojí gynekološku vše v poho (moc jsem uklízela). Teď už jsem 16tt a zatím dobrý akorát beru prášky na lepší udržení ( teď nevím jak se nazívá) zavádím dolů 2 ráno a 2 večer, už ani nešpiním jenom bílá tekutina ale to je v pořádku to je od těch prášků. Neboj bude to v pohodě taky jsem byla poprvé s toho špatná že je konec a pak na ultrazvuku mimi si tam leželo jako že se nic neděje
.
@martina.se @JancaS84 Teda holky, to jste mě tedy moc nepotěšily 😕 Bohužel pořád chodím do práce, učím 1. třídu. Už teď jsem dost chyběla a přijde mi vůči těm dětem nefér, abych je nechala jen tak ladem a šla na rizikáč. Navíc nevím, koho by za mě takhle rychle našla paní ředitelka. Je to složitý, bojím se o miminko, ale na druhou stranu cítím povinnost vůči škole 😔
@sakacova.janicka A jsi Jani na rizikovým? Já si taky furt říkám, že mě viděli 3 doktoři a ani jednomu nepřišlo, že by se jednalo o něco vážného… Dokonce jsem měla i ten screening a miminko se tam v pohodičce vrtělo 😀 ♥️️
@15klarca píše:
@martina.se @JancaS84 Teda holky, to jste mě tedy moc nepotěšily 😕 Bohužel pořád chodím do práce, učím 1. třídu. Už teď jsem dost chyběla a přijde mi vůči těm dětem nefér, abych je nechala jen tak ladem a šla na rizikáč. Navíc nevím, koho by za mě takhle rychle našla paní ředitelka. Je to složitý, bojím se o miminko, ale na druhou stranu cítím povinnost vůči škole 😔
Jako buď to budeš brát, že je to hop nebo trop a ono to vyjde nebo nemusí..a nebo uděláš maximum, aby to klaplo. Upřímně nechápu, s vcestnou a krvácením jsem měla rizikové téměř ihned a hodně týdnů strávila v nemocnici ![]()
@martina.se Já právě vcestnou nemám, ani se nedotýká, jen je níž položená… No asi zkusím ještě počkat a pak se zkusím znovu zeptat doktora, jak jsme na tom… Mně právě doktor řekl, že pro rizikáče není, ale kdybych na něm trvala, tak mi ho napíše, takže nevím, co si z toho vzít ![]()
@15klarca píše:
@sakacova.janicka A jsi Jani na rizikovým? Já si taky furt říkám, že mě viděli 3 doktoři a ani jednomu nepřišlo, že by se jednalo o něco vážného… Dokonce jsem měla i ten screening a miminko se tam v pohodičce vrtělo 😀 ♥️️
Já díky covid době přišla o práci ( manžel má dobrou práci) tak jsem ani hned nehledala další a při dovolené nečekaně se zadařilo
. Ale jinak gynekološka říkala že pokud bych byla v práci tak bych šla na rizikové.
@15klarca Tak jak u tebe? Už je lépe? Já snad už doberu poslední balení Utrogestanu a měla bych vysadit podle gynekološky tak se docela bojím aby pak zase nepřišlo špinění
. Teď beru ještě prášky kvůli těhotenské cukrovce a I tak mi to háže divná čísla
.
@15klarca Ahoj,ja jsem začala krvácet ve středu, hned pohotovost, tam řekla doktorka že mám hematom. Injekce, utrogestan, v pátek už tam nic viděla tak pustila domu. Dnes ráno, zase krev, zase pohotovost přej zas hematom. Je to možny že po 2 dnech se objevi zase? Nebo jen neviděla doktorka dobre před tím? Jsem vystrašena od krve, a bojím se moc. Teď mám 9+6tt, a přej to se může dlouho opakovat😑 holky tady píšou že to je časte a že miminka to zvladaji. Ale pro mě krev a tehotenstvi je nesmysl🥺 ☹️️
@Edina92 taky jsem měla dvakrát za sebou jeden byl 2cm to jsem dostala ascorutin sic přestala jsem krvácet ale špinila dál. Pak kontrola u gynekologa už tam nic nebylo ale ascorutin jsem brala dál. Cca po týdnu špinění jsem říkala to není dobrý a jelo se na pohotovost tam jukla mimi v pořádku ale zase hematon a teď už byl 2×3 cm tak jsem dostala utrogestan. Zavádím si ho 2 ráno a 2 večer a právě v pondělí jsem volala na gyndu zda pokračovat s tím utrogestanem a gynekološka říkala že mám dobrat balení a vysadit. Ale bojím se abych zase nešpinila.
Ahoj holky, já jsem na tom pořád stejně… 🤦♀️ Vždy ráno je krev čerstvá a pak přes den se to uklidní a jde do hněda a k večeru už jen špiním… Takhle je to pořád dokola.
Včera jsem zrovna letěla zase na pohotovost, protože mi to přišlo silnější. Výsledek? Absolutně nic, miminko je v pořádku, jen placenta je trochu vcestná, hematom žádný… Znovu mi říkali, že se to prostě děje, když je ta placenta takto nízko, a že riziko potratu je nízký. Sestřička mi stále opakovala, ať se spíš hodím do klidu a nestresuju se tím… No přišla jsem si jak hypochondr 😅
Taky mě to děsí, krom když všude na netu čtu, že krev ve 2. trimestru prostě není normální… 😕
@sakacova.janicka Ahoj Jani, tak jak jste s mrňouskem na tom? Já vítězně hlásím, že po 2 týdnech krvácení mi to přestalo a už týden a kousek po krvi ani památky. ![]()