Omluvenka do školy od lékaře

2
29.9.11 20:11

Omluvenka do školy od lékaře

Ahoj dámy,
mám dceru v prvním roku na gymnáziu. Předem chci říct, že není flákačka, ale před písemnou co měli psát v úterý se jí udělalo špatně a celou noc zvracela. Nechala jsem ji doma, ale jak jsem se dozvěděla, do školy nepřišlo snad 7 lidí a paní profesorka se naštvala a řekla, že pokud nebudou mít razítko od doktora, tak jim nasází pětky. Přece nebudu lítat s každým ublinknutím k doktorce, tak mě ani nenapadlo ji tam vodit.
Jenomže co teď? Vím, že nemůžep ořadovat razítko, ale nechci dělat zbytečné rozbroje. Pošlu dceru k doktorce, aby ji vysvětlila situaci (sama za ní zajít nemůžu - osobní důvody), ale myslím, že razítko ji nedá.
No, jak to vyřešit? Nechci aby měla 5, ale zároveň nechci čířit vody a znepřátelit si učitelku proti ní.
Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
29.9.11 20:14

Ahoj. Zašla bych za učitelkou a v dobrém se s ní snažila promluvit, vysvětlit, jak to bylo a pokud nemají ve škole předem danou podmínku, že musejí mít omluvenky od lékaře, tak bych jí dala najevo, že zpětně už tu omluvenku asi nezískáte a že mi to nepřijde moc v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
29.9.11 20:15

:think: no záleží, co vyžaduje školní řád a né jedna učitelka.
U nás do 18 let za děti zodpovídali rodiče a omluvenky psali jen rodiče. Od 18 už museli mít od lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.9.11 20:16

Co školní řád? Tam by to mělo být ošetřené… My myslím potřebovali razítko až při delší, jak 3-denní absenci.

Ale - asi bych taky poprosila dr. o razítko a víc to neřešila, až pokud by byly nějaké další výstupy tohoto směru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
29.9.11 20:18

A jak to mají s omlouváním podle školního řádu? Je tam stanoveno, že každou absenci musí omluvit lékař? Pokud ne, poukázala bych na to. A navrhni učitelce, že dcera písemku klidně napíše třeba po vyučování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.9.11 20:21
Raduš.ka44 píše:
A jak to mají s omlouváním podle školního řádu? Je tam stanoveno, že každou absenci musí omluvit lékař? Pokud ne, poukázala bych na to. A navrhni učitelce, že dcera písemku klidně napíše třeba po vyučování.

Víte, že ani nevím? Ale třeba třídní nikdy nepožadovala omluvenku od lékaře (jen, když byla dcera 2 týdny doma).

Omlouvám se, teď jsem si přečetla úvodní příspěvek :oops: píšu jak tatar, ale mám mimino na klíně :twisted: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
29.9.11 20:23
valkil píše:
PeBa píše: :think: no záleží, co vyžaduje školní řád a né jedna učitelka.
U nás do 18 let za děti zodpovídali rodiče a omluvenky psali jen rodiče. Od 18 už museli mít od lékaře.
Od 18 si nemůžou jeden den omluvit sami?? :think:

…každá škola to má podle sebe. Drobný rozdíly tam být můžou + -.
My se s třídní na děcka domluvily, že jsme jim za pololetí povolovali 2 dny, který si mohli omluvat sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
29.9.11 20:27
valkil píše:
PeBa píše: :think: no záleží, co vyžaduje školní řád a né jedna učitelka.
Od 18 si nemůžou jeden den omluvit sami?? :think:

My jsme to tak meli taky od 18 jen omluvenka od lekare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
29.9.11 20:39

Tak naše dr. má třeba na dveřích napsáno, že omluvenky nevystavuje, protože dle školského zákona omlouvají rodiče…

Nějaké citace jsou tu: http://www.pomocvpravu.cz/viewtopic.php?… (trošku jiné téma, omlouvání zletilého, ale ty paragrafy jsou stejné :) )

Pokud je pí. uč. příčetná, tak by jí měla stačit domluva s rodičem. Pokud není, tak to po dobrém půjde blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30409
29.9.11 20:42

Já bych koukla do školního řádu, jestli tam něco o omluvenkách od doktora není. Pak bych v každém případě došla za učitelkou, že jí opravdu nebylo dobře a zda by si mohla prověrku napsat jindy a příště, že si na to dáte pozor a přinesete omluvenku od doktora.
Jinak mám pocit, že škola nemůže požadovat omluvenku od doktora, protože doktor si za razítko může nechat zaplatit a rodiče nejsou povinní kvůli omluvení platit něco doktorům.
Ale chápu tu učitelku, že ji ta absence rozčílila jen to bohužel odnesou i ti co jim opravdu bylo špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13278
29.9.11 20:44

Já na jednu stranu učitelku chápu, v dnešní škole se toto objevuje často a není obrana, tak se snaží udržet si autoritu a nastává kolektivní vina.
Ale mám jednu další radu, ona nemůže dát dceři pětku za něco, co nenapsala, to se prostě nesmí a kdyby se to někdo dozvěděl, tak by učitelka mohla mít problémy.
Klidně může dceři dát takovou písemku, že dostane tu pětku tak jako tak, ale dcera nesmí dostat pětku za něco, co neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
29.9.11 21:07

ahoj co se divíš :nevim: už za mě bylo jedině razítko od doktora,či umrtní list nebo svatební oznámení :nevim: ( vše se dalo dost dobře sfalšovat)
zajdi za profesorkou a řekni co se stalo a snad ti vyjde vstříc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
29.9.11 21:21

za dr. bych pro razítko nešla,ze zásady, přijde mi to totální blbost. ona dr. takovou věc ani udělat nesmí, v okamžiku, kdy dítě neošetřila, nemůže vystavit doklad, o něčem, o čem vlastně neví.. to jen z druhé strany.

pravidla pro omlouvání dětí musí být ve školním řádu, promluvila bych si s učitelkou, poprosila jí o náhradní termín pro písemku, čímž bych ukázala vstřícnost, a slušně vysvětlila, že na základě školního řádu jsem neměla pocit, že bych měla s dítětem chodit k dr. kvůli jednodenní absenci.
a souhlasím, učitelka není oprávněná jí dát za 5 z něčeho, co nepsala!!

chápu uč., že se naštvala, ale podle mého jen kope a moc dobře ví, že k tomuto nemá oprávnění.
spíš bych se snažila uklidnit situaci s uč., než získávat razítko od dr.

taky bych hrála na to, zda dcera někdy chyběla jeden den, a zrovna ten, kdy se něco psalo.. pokud ne, také to bych použila.. prostě špatně se může udělat komukoliv kdykoliv.. a u těch, u kterých je to absence kvůli písemce, se to dá dost dobře vysledovat! jen to chce dát si práci a ne házet všechny do jednoho pytle!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
29.9.11 21:34

Za nás to bylo tak, že absence do tří dnů omlouvali rodiče, absence delší musel dr. Ale bylo to tak ve školním řádu. Po 18. roce jeden den si mohl omluvit sám, ostatní dr. Zašla bych za učitelkou, s tím že bych ji vysvětlila jak to bylo, požádala o náhradní termín. Pokud si nedá říct, tak apelovat na to, že nemůže dát známku za něco co dcera nenapsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
29.9.11 21:54

Řešíme akorát to samé-dceři bylo začátkem září 18 let a že musí mít omluvenku jedině od lékaře.V noci z pondělí na úterý zvracela,dopoledne také,úterý prospala celé.Okolo nás to řádí docela dost,švagorvá to měli v rodině postupně všichni.Dnes ještě byla doma,únava veliká.Zítra jde do školy a skučí mě tu,že bez omluvenky lékaře se bojí.Řekla jsem,aby profesorce vysvětlila,že v úterý nebyla schopná nikam dojet a dnes bylo hloupé s únavou k lékaři jít a zdržovat ohledně omluvenky na ty dva dny.Tak uvidíme,jak to dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí