Jak naučit strany - levá x pravá?

4028
16.9.11 11:40

Jak naučit strany?

Ahoj maminky :mavam: ,
potřebuji poradit moje 6 dcera pořád plete strany (pravá, levá), už nevím jak jí to naučit. :nevim: Nemáte nějaké tipy nebo rady, už jsem z toho zoufalá. Moc děkuji budu ráda za každkou radu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
699
16.9.11 11:46

jsem dospělá a pletu si je taky :oops:
a to mám řidičák,vím na kterou stranu jet,ale místo vpravo řeknu vlevo,ale jedu správně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16248
16.9.11 11:47
katyca píše:
Ahoj maminky :mavam: ,
potřebuji poradit moje 6 dcera pořád plete strany (pravá, levá), už nevím jak jí to naučit. :nevim: Nemáte nějaké tipy nebo rady, už jsem z toho zoufalá. Moc děkuji budu ráda za každkou radu. :kytka:

Musim se priznat ze ja si je plateu doted. Ja a orientacni schopnosti to je hruza. Manzel rekne jdeme do prava ja jdu do leva. Pritom vim ktera je prava a leva strana :nevim: :nevim: Z toho duvodu ani nepomyslim o ridicaku. Ted nosim na leve ruce naremek, tak je to lepsi :palec: :palec:
Jsem zvedava co ti kdo poradi. Treba to pomuze i me.(no ostuda)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
16.9.11 11:48

Ruce dlaněma dolů a na levé ruce palec a ukzováček udělá „L“

• Citovat
  • Upravit
1054
16.9.11 11:53
julniki píše:
Ruce dlaněma dolů a na levé ruce palec a ukzováček udělá „L“

To je vychytaný :-) Já si je teda nepletu, ale mám známou, které je skoro 60let a ta absolutně netuší která je která. Ví že je to buď tam anebo tam. Autem jezdí, ale levá pravá ji absolutně nic neříká :-) Já sama to nechápu, jak to nemůže jít dospělému člověku naučit ( nic ve zlým holky ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.9.11 11:53

Já to taky nepoznám… Na pravé ruce mám znaménko, tak podle toho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.9.11 11:56

Já si to pamatuju jenom proto, že na levý oko skoro nevidím. No blbá pomůcka, co? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
16.9.11 11:56

.

Příspěvek upraven 21.03.21 v 17:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
16.9.11 11:57

Já si jako malá vždy říkala kterou rukou píšu,že to je ta pravá a já si to kolikrát musím říct i teď :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
16.9.11 12:00
meduzza píše:
julniki píše:
To jsem ještě neslyšela, to je výborné :potlesk: :palec: .
Mně jako dospělé pomohlo „L.P.“ jako léta Páně jak se píše na staré domy podle toho vím, že „L.“ je na té straně jako levá.

To je taky super pomůcka :palec:
Manžel si to plete i teď (32let), řidičák má, ale neřídí :-D
Já bych malou nijak moc nestresovala, nehubovala, zkoušela bych některé zde pomocné metody, a když nezaberou, tak ji nechat :think: Jsou opravdu horší věci, a holt v něčem bude chybovat :wink: Možná bych to řekla ve škole paní učitelce, že si malá pleete strany, aby třeba nebyla posměchem spolužáku…děti dovedou být kruté :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
16.9.11 12:08

Na levou ručku pořídit náramek, hodinky či prstínek :wink: (nemyslím samozřejmě nejdražší varianty, ale i silikonový náramek v oblíbené barvě či s postavičkou by mohl pomocï).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
16.9.11 12:10

Dceru jsem to naučila tak, že si řekne „pravou píšu“ (P-P) trvalo to necelý rok, kdykoli to spletla, opravila jsem jí poznámkou „jsi si jistá, že to je vlevo? Kterou píšeš?“ … poslední dobou na dotaz, která strana, jsem slyšela, jak si potichu zamumlala, pravou píšu a už věděla :lol:

a cvičili jsme to tak, že jsem řekla, ukaž pravou (zvednout ruku nad hlavu, nebo chytit se za ucho, nebo ukázat dlaň apod), pak zas levou, pravou, levou … občas jsem řekla za sebou třeba třikrát pravá, aby musela přemýšlet a ne jen bezmyšlenkovitě střídala ruce - brala to jako hru, takže jsme se u toho i nasmály ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
16.9.11 12:12
julniki píše:

to je pěkný :palec:
ale u nás nepoužitelný - dcera doteď občas napíše L opačně, takže pak by si pletla i strany :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
16.9.11 12:14

Učila bych nejprve jen jednu stranu, vybrala bych pravou, pokud je dominantní ruka pravá, tou píše, jí, takže bych říkala bereš lžíci do pravé, ano, píšeš pravou a tak, až by si dítě zafixovalo pravou a spojení s činnostmi, tak bych teprve přidala druhou stranu.
Mnemotechnické pomůcky jako léta páně jsou super :palec: , ale pro malé děcko to chce něco jiného… akorát mě nic nenapadá. :mrgreen:
U té dlaně a písmena L bych si nebyla jistá sama u sebe, jestli si budu dobře pamatovat, že to má být dlaněmi dolů nebo nahoru. :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
16.9.11 12:14
zoubky píše:
meduzza píše:
julniki píše:
To jsem ještě neslyšela, to je výborné :potlesk: :palec: .
Mně jako dospělé pomohlo „L.P.“ jako léta Páně jak se píše na staré domy podle toho vím, že „L.“ je na té straně jako levá.
To je taky super pomůcka :palec:
Manžel si to plete i teď (32let), řidičák má, ale neřídí :-D
Já bych malou nijak moc nestresovala, nehubovala, zkoušela bych některé zde pomocné metody, a když nezaberou, tak ji nechat :think: Jsou opravdu horší věci, a holt v něčem bude chybovat :wink: Možná bych to řekla ve škole paní učitelce, že si malá pleete strany, aby třeba nebyla posměchem spolužáku…děti dovedou být kruté :-?

spíš jde o to, že LeváxPravá je součástí výuky v první třídě, tak aby dceři nebylo líto, že to má špatně a nedostane jedničku (puntík, razítko nebo jakýkoli jiný symbol pro správně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí