Nechce psát úkoly!

14020
13.9.11 09:55

nechce psát úkoly !!

Ahoj maminky.
potřebovala bych poradit. Moje starší dcera chodí do druhé třídy a odmítá dělat domácí úkoly. Vždycky je to trápení a veliký pláč. V první třídě to bylo to samé celý školní rok a fakt nevím jak to zlomit. Motivace typu - pak dostaneš odměnu nebo půjdeme ven absolutně nezabírá :cry: .
Půjde to nějak???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9358
13.9.11 09:58

A má problémy s vypracováním úkolů? Nebo se jí prostě jenom nechce a když na to sedne, má to hned?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
13.9.11 10:01

¨Právě že jí to trvá, je ADHD, / porucha soustředění/. Než napíše slovo trvá to 5 minut :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4027
13.9.11 10:05

To je mi líto a co to zkusit na vícekrát, pokud jste tedy již nezkoušeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
13.9.11 10:10

Právě, že už úplně šílím, kolikrát mám trvá napsat úkoly i 3 hodiny, prože dávám přestávky, svačina - pořád má nějaké výmluvy a když je nejhůř jde na záchod jako kadit a pak jí pomalu násilím posadím zpátky ke stolu. Někdy to jde lépe a někdy fakt být netrpělivá tak ji asi nařežu i když nejsem pro fyzické tresty - ještě po prdeli nedostala :-) :-( , že by to bylo tím???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
13.9.11 10:13
eviliska píše:
Ahoj maminky.
potřebovala bych poradit. Moje starší dcera chodí do druhé třídy a odmítá dělat domácí úkoly. Vždycky je to trápení a veliký pláč. V první třídě to bylo to samé celý školní rok a fakt nevím jak to zlomit. Motivace typu - pak dostaneš odměnu nebo půjdeme ven absolutně nezabírá :cry: .
Půjde to nějak???

Mám doma to samé, myslím, že to nepůjde nijak… :mrgreen:
Je to prostě povahou a temperamentem dítěte. První dcera byla akční ,,šprtka,, a úkoly si mastila sama už v první třídě ve škole o přestávce aby všechno měla hotové jako první. Druhá je flegmouš a nic jí nerozhodí. Je ve čtvrté třídě, takže jsem najela na systém vlastní zodpovědnosti. Sama si musí nést své následky. Nechce psát úkol, brečí u něj jako mimino, dobře nepiš si ho , dostaneš poznámku. :mrgreen:
U ní je hlavně problém v tom, že jí učení prostě nejde, takže jí všechno dlouho trvá než jí něco dojde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
13.9.11 10:16

A co jít nejdřív ven, kde by se vyběhala a odpočinula si, a pak zkusit psát úkoly :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
13.9.11 10:17

asi ti moc neporadím ale sestra s podobnými dětmi pracovala už na vš při praxích pak chvíli i v prvním zaměstnání.. radí ti vydržet třeba i ty tři hodiny, třeba pláč a vztekání bohužel je to na dlouho ale malá se musí naučit že plnit povinnosti i nepříjemné až bude větší na střední, nebo v zaměstnání nikdo jí to tolerovat nebude v dnešní době bohužel… tak držíme palce a vytrvejte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
13.9.11 10:19
evick2 píše:
asi ti moc neporadím ale sestra s podobnými dětmi pracovala už na vš při praxích pak chvíli i v prvním zaměstnání.. radí ti vydržet třeba i ty tři hodiny, třeba pláč a vztekání bohužel je to na dlouho ale malá se musí naučit že plnit povinnosti i nepříjemné až bude větší na střední, nebo v zaměstnání nikdo jí to tolerovat nebude v dnešní době bohužel… tak držíme palce a vytrvejte

Ono něco jiného je takhle ,,drezůrovat,, cizí dítě a něco jiného svoje. :mrgreen: :mrgreen:
Tři hodiny sedět nad řvoucím dítětem tak na to bych fakt neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
evick2 píše:

Ono něco jiného je takhle ,,drezůrovat,, cizí dítě a něco jiného svoje. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594

Já si pamatuju sebe, jak pro mě jako pro takhle malou školačku byly úkoly fakt utrpení, naprosto jsem se na to nemohla soustředit, všechno bylo zajímavější než úkol..četla jsem a pořád jsem byla i po půl hodině na začátku, protože jsem se už tak pozdě odpoledne nedokázala koncentrovat…pro dítě s touhle poruchou musí být šílené umět udržet poroznost tolik hodin, celé dopoledne a pak i doma…Musíš si získat její pozornost, aby se koncentrovala a to nebude lehký, ale můžu Tě trošku uklidnit, mě to tak ve 4., 5. třídě přešlo :wink: Pozdě, ale přece. S tímhle by Ti asi poradili v nějakém centru nebo jestli nezáš někoho, kdo má speciální pedagogiku, učitelky na obyčejné ZŠ si s tímto rady často nevědí, hlavně ji neřezej, ona za to může jen částečně. Já bych vyhledala odbornou pomoc, jinak se jí to uplně zprotivý. Pevné nervy, vůbec Ti to nezávidím :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4027
13.9.11 10:20

Já bych to v žádném případě neřešila bitím, tvoje dítě je ve stresu, že musí psát nebo dělat nějaké úkoly. Pro děti je to zbytečnonost, nechápou proč to musí dělat, nač to potřebují. já ti věřím, že to musí být hrozné, ale zkus to vklidu, nebo hrou vem si nějakého plyšáka, který bude sní ty úkoly dělat. Malá s ním bude diskutovat a ty jí jménem plyšáka budeš odpovídat. Je ještě malá a má velkou fantazii tak si myslím, že by to mohlo fungovat a ten plyšák by jí to mohl vše i vysvětlit. Nebo se zkus se v poradně psychologa, co by stím dělal, má doce někdy dobré nápady, pokud jsi se tam již neptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
13.9.11 10:20

peggy - moc jsi mě teda nepotěšila. Já doufala, že to půjde nějak zlomit, ale jak píšeš - i ve 4 třídě, tak začínám pochybovat. Ela je celkem chytrá holka, prostě jí nebaví to psát , ale mozkovnu má bystrou - co nemusí ví a sama je zvídavá.

Myslím si , že prostě utíká od poviností a to je problém. :zed: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
13.9.11 10:22
peggy.sl píše:
evick2 píše:

to je právě ono když nejsou z domova zvyklé tak je musí „drezúrovat“ jiní ale to není k ničemu…(názor ségry)
upřímně taky by mi bylo maličké líto.. není to její chyba že se prostě nedovede soustředit nebo že jí něco nejde.. po mě když někdo chtěl třeba abych si sedla a cvičila matiku byla to vyloženě muka :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
13.9.11 10:24

U prychologa jsem byly loni - protože nás tam poslala učitelka. Eli se pořád hemží na židli, ale poslouchá pozorně. To naši učitelku vytáčí a stále si na něco stěžuje. Prý když ji napomene a zeptá se co říkala zopakuje jí to slovo od slova :lol: . Zkusíme to s tím plyšákem, snad to trochu pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí