Orwellova Farma zvířat - pro děti?

18018
12.9.11 20:36

Orwellova Farma zvířat - pro děti?

V projektu Čtení pomáhá je v seznamu knih pro 6. -9. třídu i Farma zvířat, přijde vám, že to je knžka pro 2. stupeň? Já bych to tipla až na středoškoláky, přijde mi to brzo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7042
12.9.11 21:15

Eliško, já myslím, že to klidně přečíst mohou, ale ten podtext s kterým to autor zamýšlel jim asi nedojde, resp většině :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
12.9.11 21:42

Mně to přišlo jako hardcore, ale četla jsem to jako dospělá. Tak třeba to tam ty děcka neuvidí… 6. třída mi přijde strašně brzo. Ale nejsem učitelka 2. stupně ani metodik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18018
12.9.11 22:59

Takže to není jen můj dojem :think: U deváťáků možná pomalu… ale pro šesťáky to fakt podle mě není. Vůbec mi ten výběr knih přijde pro ty dvě věkový kategorie hoodně rozdílnej a přitom pro někt. děti je to rozdíl jen jednoho roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.9.11 00:43

Není to jen tvůj dojem… Já znám evropskou historii docela dobře a Orwella jsem plně pochopil, až jsem prostudoval do hloubky stalinský teror. A troufnu si tvrdit, že dneska takováto témata děckám ve škole nikdo moc extra nevysvětluje.
Takže se obávám, že to asi bude z větší části o ničem.
Není v tom projektu zařazená knížka Pavla Tigrida „Kapesní průvodce inteligentní ženy po vlastním osudu“? Ta by jim v tomto směru možná dala víc… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí